Beko Basketbol Ligi | 10.Hafta | Pınar Karşıyaka 58 - Galatasaray Liv Hospital 71

Kritik bir maç daha, sıralama açısından oldukça önemli. Tabi bunun dışında bir süreden beri bize karşı enteresan tavırlar sergileyen takıma karşı da mesaj maçı, geçen sene Play-Off yetmemiş gibi.

TBL 10. Hafta | Pınar Karşıyaka – Galatasaray Liv Hospital

B_0b02aa65a2c3796675233cf87aeb381c-660x330.jpg

Aralık ayının başlamasıyla birlikte ritm bulan takımımız, TBL'de zirve sıralamasını etkileyecek maçların birinde Pınar Karşıyaka ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Ülker'i Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yenerek TBL'de üstlere doğru tırmanmaya başlayan altı galibiyet üç mağlubiyet ile beşinci sırada bulunan takımımız, yedi galibiyet iki mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alan İzmir ekibi ile sıralamayı yakından ilgilendirecek bir maça çıkacak. Bu sene sakatlık ve formsuzlukların baş gösterdiği dönemde ekstra mağlubiyetler alan takımımız, bunları telafi edebilmek ve seriyi korumak adına zorlu bir deplasmana gidiyor.

Geçen sene Play-Off'lar yarı finalinde 3-0 ile süpürdüğümüz Pınar Karşıyaka, ligin kalbur üstü ekiplerinden biri konumunda. Özellikle iç sahada gösterdiği performans ile dikkat çeken Karşıyaka'da, takımın iskeletinde geçen seneden önemli oyuncular mevcut. Geçen sene de iyi performanslar gösteren Bobby Dixon takımın ana skoreri konumunda. Maç başına 17.6 Sayı 5 Asist 2.7 Ribaund ortalamaları ile oynayan Dixon, sayı, asist ve verimlilik puanı kategorilerinde TBL'de ilk 10 içinde bulunuyor. Son iki maçta TBL maçında 20 sayının üzerine çıkan ve geride kalan 9 maçın sadece birinde çift hanelere ulaşamayan Dixon, Karşıyaka'nın Banvit'in yenilmezlik serisini bitirdiği maçta attığı 24 Sayı ile baş rolde idi. Özellikle ritmini bulduğunda ve takım olarak tempoyu yakaladıklarında Dixon daha tehlikeli bir hal alabiliyor. Takımın bir diğer geçen seneden tanıdığımız ismi ise Jon Diebler. %60'a yakın bir yüzde ile üçlük atan Diebler da dikkat edilmesi gereken isimlerden biri. Genelde bu ikili sahada 30 dakikanın üzerinde kalarak, takımın düzenlerinde temel işleri üstlenen isimler.

Pınar Karşıyaka'nın pota altında ise dikkat çeken isimler; Leo Lyons ve Esteban Batista. Anadolu Efes'ten de tanıdığımız Batista, Pınar Karşıyaka'da gayet iyi performanslar gösteriyor. 13.9 Sayı 6.8 Ribaund ortalamaları ile oynayan Batista, hücumda Karşıyaka'nın en önemli silahlarından biri. Tempolu oyunun dışında özellikle Batista'nın pota altı etkinliği dikkat edilmesi gereken noktalardan biri. Geçen sezon EuroCup'ın dikkat çeken oyuncularından biri olan Leo Lyons da 13.3 Sayı 5.6 Ribaund ortalamaları ile oynuyor. Atletik özellikleri bulunan Lyons'un ayrıca dış şutuna da dikkat etmemiz gerekecektir.

Bu sezon henüz iç sahada maç kaybetmeyen Pınar Karşıyaka, iki mağlubiyetini ise deplasmanda Anadolu Efes ve Türk Telekom'a karşı aldı.

Takımların önemli silahları;

arroyoandmilan.jpg

bobbyandbat.jpg

Yavaş yavaş ritm bulmaya başlayan takımımızda ise Zielona Gora maçında uzunların performansı öne çıktı. Form tutan ve takıma önemli katkılar sağlayan Furkan&Macvan ikilisine Erceg'in de skor anlamında katkı vermesi, önemli bir ayrıntıydı. Furkan'ın pota altında kurduğu dominasyon, ribaunlarda etkinliği ve Ender&Arroyo ile oynadığı ikili oyunlar ile hücumda da önemli katkılar veriyor. Bunun yanı sıra Macvan'ın giderek artan özgüveni ile ortaya koyduğu mücadele de fark yaratıyor. Geldiğinden beri takımımızın en önemli silahlarından biri olan Bonsu'nun dinlendiğini ve haftada bir maç yaptığını düşünürsek, daha diri ve oyunun içinde olacağını ön görebiliriz. Uzunlarımızın formda olması, ribaundlarda ve pota altında üstünlüğü almamız son derece önemli.

Hairston'ın penetreleri ve Cenk'in dış şutları diğer önemli silahlarımız konumunda. Ancak takımımız adını yine en önemli ikili Arroyo&Ender olacaktır. Özellikle Karşıyaka'nın seyircisi ile yakaladığı ortamda takımı sakin ve oyunun içinde tutabilecek oyun kurucularımız, oyunun kontrolünü bizde tutarak rakibin istediği ritmi bulmasını engelleyebilecek isimler. Hem oyunu yönlendirme hem de çift guard oynadığımız dönemlerde Ender'in içeri penetreleri bizim adımıza önemli avantajlar. Tekrardan takımın form tutmasında önemli rol oynayan Arroyo'nun da performansı maçın kaderini etkileyecektir.

İzmir deplasmanında "Yenilmez Armada"ya ve koçumuz Ergin Ataman'a başarılar dileriz.

Tarih: 15.12.2013 - Pazar - 20:15
Yer: Karşıyaka Spor Salonu
Yayın: Lig TV 3

Giderek yükselen bir başarı grafiğimiz var. Dünkü maçta sergilenen oyun ölçüt olamaz Karşıyaka karşısında. İzmir ekibi Gora´ya göre pota altında çok daha iyi ama cuma günü dinlenen Bonsu´nun fark yaratacağını düşünüyorum. Kısa savunmasında Dixon´ı durdurmak işimizi kolaylaştıracaktır. Deplasmanda oynayacak olmamıza rağmen bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum.

Sonuçta parkede göze hoş gelen bir mücadele olacak, güzel bir basketbol maçı izleyeceğimizi tahmin ediyorum. Umarım, basketbol seyircisi olmakla övünen Karşıyaka taraftarı da kendine yakıştırdığı sıfatın hakkını verir.

Ve hakemler!.. Onlardan tek beklentim; maçın önüne geçmeye çalışmamaları ve basketbol oynamak isteyene prim tanımaları.

Hairston ve Bonsu dinlendi. Arroyo da çok fazla süre almadı Gora maçında. Yerliler de formda. Bu aralar bizim günümüz. Rakip ise yendiği-yeneceği rakiplere takıldı Avrupa'da... Bir de bizden vurgun yesinler sorun olmaz :D

Giderek yükselen bir başarı çizgimiz var umarım bu maç ta da bu devam eder.Ama zor maç olacak çok zor bir atmosfere gidiyoruz salonda bize karşı her türlü çirkeflik yapılacaktır.O yüzden sakin kalıp kendi oyunumuzu oynamalıyız.Bu maç ilk devrede kalan maçlar arasındaki en zorlu maç eğer bu atmosferden çıkarsak 1.devreyi bir daha yenilmeden kapatacağımızı düşünüyorum.

maçın anahtarı Dixon, o devreye girmezse, Karşıyaka kazanamaz. Geçen sezon ki kadar zor maç olacağını düşünmüyorum.

Dixon'u kontrol edebilirsek maçı kazanırız. Sinan ve Göksenin ile Dixon'u her saniye tam saha savunmalı ona top aldırmamalıyız. Maçın kilit noktası bu ki zaten Ergin hoca gereken önlemi alacaktır. Şansımız bol olsun. Oyuncularımızın sağlıklı şekilde bitireceği bir maç sonu diliyorum.

Çok zor bir deplasman.
Ligte mağlubiyet kotamizi doldurduğumuzun farkinda koç, teknik ekip ve oyuncularımız.
Şu anda Allah nazarlardan saklasin çok formdayiz.
Ligte alacağımız şu galibiyet ile çok rahatlamis olacağız.
Eminim ki koç ve oyuncular bu maçı kazanmak için ellerinden geleni fazlasıyla yapacaktir.
Hairston ve Bonsu Euroleague maçında dinlendiler.
Eminim ki bu maç InşaAllah onlarin maçı olacaktir.
Özellikle Bonsu'nun spektekuler smaclarinin Karşıyaka taraftarını cildirtacagini düşünüyorum :)
İnşaAllah hakemler devreye girmezse bizim için çok kolay bir maç olacağını düşünüyorum.
Furkan'in Batista'ya, Hairston'un Diebler'a ve Sinan'in Dixon'a yapacağı savunmalarin işimizi daha da kolaylaştıracagini düşünüyorum.
Takima ve koça güvenim tam.
Allah utandirmasin inşAllah...

Fener galibiyetinin anlamlı olabilmesi için mutlaka kazanmamız gereken bir maç.. Ayrıca sıralamada Karşıyaka'yı da altımıza almış olacağız.. 3 tane kağıt üstünde olmayan mağlubiyet aldığımız için böyle zorlu deplasmanlardan da çıkmalıyız..

Rakip takımın çok fazla kapasitesi ve kadro derinliği yok, bir şekilde maçın içine sokmamamız gerekiyor.. Onlardan daha iyi takım olduğumuzu maçın başlarında yavaş yavaş kabul ettirip rakibi ve seyirciyi umutlandırmamalıyız.. Önemli oyuncuları Dixon, Batiste ve Diebler'ı savunacak veya onlardan çok daha fazla katkı verebilecek oyuncularımız var.. Hairston ve Bonsu'nun dinlenmesi, özellikle 4 numaraların formda olması avantajımıza.. Ayrıca Sinan ve Ender de ritme girdi, Cenk'in de şutları giriyor.. Benim tek istemediğim Dixon'ı savunacak diye Göksenin çok fazla sahada kalabilir ki bu takıma hücumda zarar verir.. Mümkün olduğunca karşısında Sinan olmalı Dixon'ın, çünkü kendisi konsantre olduğu zaman hücumda da katkı verebiliyor.. Malaga-Fb-Gora maçlarının ivmesiyle bu maçı da alırız diye tahmin ediyorum..

Böylece lig sonuna kadar maç kaybetmeyip puan cetveline bakarız :) Hatta uzun vadede Ülker deplasmanını ayrı bir yere koyarsak kalan bütün maçları kazanmalıyız ligi lider bitirmek istiyorsak..

Erceg oynayabilecek durumda mi? Yine 3 uzuna kalmayalim. Agirligimizi en net hissetirecegimiz pozisyon 4/5.

Dis aticilarimiz formda. Hos dis atici diyebilecegimiz sadece Cenk kaldi ama Macvan ve Erceg'de forma giriyorlar yavas yavas.

Bonsu'nun maci olur, 15+ fark bekliyorum takimdan.

yabancı oyuncuları çok iyi fakat yerlilerde çok kısıtlı kadroları var. en iyileri can altıntığ ve barış hersek. mutlu demir sezon başındaki gönderilişinin gazıyla oynarsa o olur bir de. dixon, dieblir ve lyons üçlüsünden ikisini kitlersek rahat alırız fakat bunları savunmak güç. seyirci ve sezon başından beri gelen hakem saçmalıkları düşünüldüğünde zor maç olarak görüyorum...

Karşıyaka taraftarı İzmir'in güzel imajına zarar veriyor. Eğitimsiz, kaba, holigan ve kufurbaz bir topluluk izlenimi veriyorlar.

Polis eşliğinde aldığımız molayi unutamam. Kimse bu özenti barbarlari savunmasin.

Bizimle sahte bir rekabete girerek kendi statulerini yukarı çekmeye çalışıyorlar. Prim vermemek lazım.

Maçı kazanırsak 3 mağlubiyetli 5 takım olacak, sanırım onların arasında da en iyi puan bizde olabilir, 3. sıraya yükselebilirz şu an için.. Gereksiz maçlar kaybettiğimiz için sıralama adına önemli bir maç..