Beko Basketbol Ligi | 11.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 87 - 81 Trabzonspor MP

Pazar günü iki Trabzon maçından ilki..

TBL 11. Hafta | Galatasaray LH-Trabzonspor MP

B_318dd3d62677d4f8665bf18b62b229f4-660x330.jpg

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı normal sezonun 11. haftasında Trabzonspor’u ağırlıyor.İlk 10 maçı 7 galibiyet-3 mağlubiyet ile geçen takımımız ligin 3. sırasında bulunuyor.4 maçlık galibiyet serisinin en değerli kısmı şüphesiz ki son 2 haftada alınan Fenerbahçe Ülker ve Karşıyaka (D) galibiyetleriydi.

Ligin kayda değer kadrolarından birine sahip olan Trabzonspor sezona beklentilerin çok gerisinde başladı.Gaziantep’te oynanan Türkiye Kupası elemelerinde zorlu grubunda (Gaziantep BB,Karşıyaka,Banvit) ilk 2′ye girerek çeyrek finale yükselen rakibimizin ligde yere çakıldığını söylesek abartmış olmayız.İlk 10 haftayı sadece 2 galibiyetle geçebilen Trabzonspor bu galibiyetleri evinde Aliağa Petkim ve Torku Konya Selçuk Üniversitesi’ne karşı hayli farklı skorlarla elde etti.Deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda sadece Tofaş maçını tek hanelerle kaybeden Trabzonspor’un silik bir görüntü çizdiği söylenebilir.

Hasan Özmeriç’in istifasının ardından Hakan Demir’i koçluğa getiren Trabzonspor’da 3 eski Galatasaraylı forma giyiyor.2000′lerin başındaki kadrolarımızın tanıdık siması Önder Külçebaş,Yenilmez Armada’yı şampiyonluk potasına sokan kadronun mihenk taşlarından Tutku Açık ve genç oyuncularımızdan Can Korkmaz bu sezon bordo-mavili formayı giyiyor.Kaya Peker,Khalid El Amin,Can Maxim Mutaf,Kirk Penney ve Ryan Cooley gibi önemli isimlerden oluşan bir kadro kuran rakibimiz atmaya çalışan ve hiç savunamayan görüntüsüyle şu haftaya kadar sezonun hayal kırıklığı oldu diyebiliriz.

Takımımıza Trabzonspor karşısında başarılar diliyor,iki Trabzonspor maçını barındıran Pazar gününü Abdi İpekçi’de 16:00′da başlayacak basketbol maçıyla açmak üzere Galatasaraylıları salona davet ediyoruz.

Tarih: 22.12.2013 - Pazar - 16:00
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Bilet: http://www.biletix.com/etkinlik/PGS68/TURKIYE/tr

Maçı geçtimde,bu federasyonun yaptıklarından dolayı ayrı bir sayfa açılması taraftarıyım,sezon başından bu yana 2 gün dinlerek çıktığımız tek maç fb maçı,oda onlara kıyak olsun die p.tesi ye alınmıştı..Ergin Ataman'dan başka kimse gündeme getirmiyor bu konuyu..top 16 zamanında umarım şu fedarasyon aynı uygulamaya devam etmez,ayıbın ötesine geçti artık almanyadan dön ertesi gün maça çık!

Rakipte guard sıkıntısı var, çok zorlanmayız diye düşünüyorum.. Gaziantep BŞB belediye maçı tadında bir maç bekliyorum ben..

Çarşamba zor Uşak deplasmanı var, çok yormaya gerek yok kendimizi, pazar öğleden sonra canımız sıkılır takıma sararız biz de :)

Arroyo sakatlığından dolayı oynamayacakmis.
Erceg ise 12 kişilik kadroda.
İnşaAllah Arroyo'nun eksikliğini hissetmeyiz.
Allah utandirmasin inşaAllah...

Fulker KSK'ya kendi evinde yenildi. Çok kritik maçtı lig sıralaması açısından. Ligi onların üzerinde bitirmek için büyük fırsat yakaladık. Zaten saha avantajını alırsak şampiyonluk için çok fazla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Karşıyaka, Fb'yi Ülker Arena da yendi, böylece FBÜ 4 mağluiyet oldu.. Maç içinde Obradovic geriye düşünce yangın yapmak istedi ama olmadı, hatta Ufuk Sarıca'ya el hareketi de var, Diebler ile arış Hersek'in aldıkları 5. faul de tartışılır.. Karşıyaka için geçen TOP16 yorumunda ligimizin Partizan'ı benzetmesini yapmıştım, Partizan gibi onlar da Ülker Arena'dan galibiyetle çıkmayı başardılar, Obradovic o maç bu maç kadar hırslı değildi ama neyse..

Bizim için özeti, ligin sonunda FB'yi mutlaka altımıza almalıyız.. En azından Banvit deplasmanına kadar kayıpsız geçmemiz lazım.. Bugünkü maç da bunlardan bir tanesi..

Ben de link istiyorum arkadaşlar lütfen yardım.
Euroleague maçlarında olduğu gibi bir paylaşım yapılabilir aslında forumda.

Önce Cenk'e, sonraki pozisyonda Ergin Hoca'ya teknik faul çalındı. Devreye 2 dk var ve 34-44 gerideyiz.