Beko Basketbol Ligi | 2.Hafta | Galatasaray Liv Hospital: 87 - Beşiktaş I. F.: 82

Bu sene hiç çözemeyeceğimiz bir sorunumuz var galiba. Siena ve bu maç bize bunu gösterdi, içeri drive edebilen her oyuncu sayı bulabiliyor. N'Dong gibi yıldırabilecek bir oyuncu da yok.

Jawai sanki oyle yildirabilecek bir oyuncu değil. Lamont Hamilton bize Ndong etkisi yapacak tek oyuncu. Ndong'da ki tüm özellikleri onda görüyorum. Şutu var,savunması var, pota altı oyunu var. Jawai den memnun kalmazsak gelecek sene için düşünebiliriz.

Gordon ve Erceg cok formdalar maşallah. Marko'yu etkisi gördüm. Sinan ve Köksal savunmada iyi değillerdi bugün.

Kötü basketbola rağmen kazanmak ggüzel. Takima tebrikler...

Ünal Aysal istifaya çağırıldı. Kendisi bu daveti gülerek karşıladı. Bülent Tulun'a ise, "Dışarı dışarı, Bülent Tulun dışarı!" diye tezahürat yapıldı.

Kolay galibiyet beklenen bir maçtı. Ancak, savunma çok çok kötüydü. Bu durum Beşiktaş'ı oyunun içinde tuttu. Tabii haftaiçi çok önemli bir Olympiakos maçı var. Kötü oyuna rağmen kazanmak şarttı.

Jawai,sinan,göksenin vs.Kötü oynarlar,içeriyi kullanamayız.Benim değinmek istediğim nokta Efes,Siena,BJK maçlarında görüldüğü üzere maçı kopartabilme imkanlarımız olduğu halde rakiplerimizi oyun ortak ediyoruz.

Arroyosuz iyi bir tecrübe oldu bu maç. 14 sayı fark olduğunda elimizde Arroyo olsaydı maç buralara gelmezdi tabi o ayrı.

Ender bugün beklediğim kadar iyi oynamadı. Domdoma ve Markoya gerekli posizyonları hazırlayamadı bence. Hala Javai ile oynamayı çözememişiz. İnşallah zamanla olacaktır.

Sinan ile Göksenin biraz daha sertleşmeleri gerekiyor. Oly maçı çok önemli güzel bir atmosferle inşallah yeneriz.

Ergin Atamanın maç öncesi ve sonrası Lig tv verdiği ayar çok önemliydi. Murat M. cumartesi günü futbol maçı var diye kabul edilmediğini söylüyor. Ama pazar günü verdikleri 2. şıkkı söylemiyor sadece geç saat diye istememişiz. 18:00 bence ideal bir saat. Saat kaçı önermişler ki biz kabul etmemişiz.

Bülent Tulun istifa sesleri ise salona geldiğinde olmuş. Bu iki ucu boklu değnek bence. Tepki gösterilince basket maçında olur mu deniyor. Tepki gösterilmese bu sefer sineye çekildi tepkisiz kalındı deniliyor.

Taraftar tepki koymayı seçti. Bülent Tulunda böyle tepki alacağı bildiği halde fazla göz önünde bence.

Jawai adlı arkadaşın hala yemeğini çok veriyoruz sanırım. Geçen seneki Jawai'den eser olmadığı gibi Unics'de ki Jawai'den ise bahsedilebilmesi mümkün değil. Jawai aldık Big Sofo çıktı. Bizim bu sistemde bu kiloyla pek katkı verebileceğini düşünmüyorum.

Keşke Joey Dorsey ve Dor Fischer 'den birini tercih etseydik.Adam Antep'den Barca'ya gitti ama biz gözümüzün önündekini transfer etmedik. Neden etmedik bilmem.

Jawai adlı arkadaşın hala yemeğini çok veriyoruz sanırım. Geçen seneki Jawai'den eser olmadığı gibi Unics'de ki Jawai'den ise bahsedilebilmesi mümkün değil. Jawai aldık Big Sofo çıktı. Bizim bu sistemde bu kiloyla pek katkı verebileceğini düşünmüyorum.

Keşke Joey Dorsey ve Dor Fischer 'den birini tercih etseydik.Adam Antep'den Barca'ya gitti ama biz gözümüzün önündekini transfer etmedik. Neden etmedik bilmem.

Bende D'or Fisher'ı çok istemiştim. Çok iyi olurdu N'Dong yerine. Umarım Jawai'den beklenen katkı gelir yakın zamanda.

Jawai için acele karar vermemek lazım sanırım 1 veya 2 hafta sonra ondan övgü ile bahsederiz.Sakatlık sonrası dönem biraz sıkıntılı geçti ama toparlandı şimdi takım mantalitesine uyması iki haftayı alır.Beşiktaş bizim rakibimiz değil,o yüzden akıllar biraz Oly´de ve Arroyo faktörü de bu maçı etkiledi.

Jawai skor katkısından ziyade, caydırıcılık konusunda faydalı olmalı bize. Bu pozisyonda Erceg ve Furkan yeteri kadar sert değil. Geçen sezon Ersin/N'Dong aynı anda sahaya olduğunda hem hücum, hem savunma kusursuza yakın oluyordu. Ben skor katkısından önce bu konuya bakıyorum. Jawai aradığımız oyuncu değildi. Sınıf atlamış olmamıza rağmen N'Dong'dan Jawai'ye geçtik. Hiç olmazsa Dorsey veya D'or Fischer'i beklerdim açıkçası.

Sakat adam niye alındı? Jawai yerine sağlam bir oyuncu alınabilirdi.

Adam sakat değildi rehabilitasyon döneminde alındı raporlarıda temiz çıktı.Hocada o tam hazır hale gelene kadar çok yükleme yapmıyor zaten maç kondisyonunu kazanması için yavaş yavaş hazırlıyor o yüzden az süre veriyor.Ataman bu işin gerçekten piri ligde tek rakibi fenerbahçe playoff avantajını ele geçirmek için çok akıllı davranıyor.
Erceg ritmini buldu Domercant'da ısınıyor tam takım olunca bu takım feneride süpürür.Tek korkum geçen seneki süpriz sakatlıklar!!!

Arroyo'suz iyi bir tecrübe oldu bu karşılaşma açıkcası gördük ki ligin üst takımları hariç geriye kalan 10 takıma karşı Arroyo'suz da yenebiliriz çünkü takım halinde oynayadığımız için her maç farklı bi adam ön plana çıkabiliyor iyi şutörlerden oluşan savunulması zor bi takımız. Savunma olarak baktığım zaman ise duruma Ergin Hoca fazla teferruatlı savunmayı sevmiyor adam adama savunmayı ilk tercih olarak tutuyor ve bire birde geçildiğimiz zaman rakip oyuncular potaya uzanabiliyor burada Ndong'un eksikliğini çekiyoruz ama daha Jawai hazır değil bunu da hepimiz biliyoruz. Dışarıdan şut üzerine oynayıp iç-dış dengesi sıkıntılı takımları rahat yeneriz.

Jawai kaç yaşında? Emekli ikramiyesi için mi geldi?
Yukarıda bahsetmiş Muhammed Bey. Ndong, Gordon gitsin diyenler, Erceg için 2 hafta önce söylenenler, yıl sonunda methiyeler dizilen Marko için ilk geldiğinde yapılan yorumlar ortada. Jawai'nin potansiyeli belli, bir süre sonra ritmini bulacaktır.
Dorsey artık Barcelona'da, Fischer NBA'yı bırakır mı bilmem. EL takımlarından oyuncu alamayız muhtemelen. Şu an elde Jawai var ve biraz sabretmek gerek, onun performansına ilerleyen aylarda daha çok ihtiyaç duyacağız.