Dixon'ın bizi taşıyabilecek adam olduğu biraz seyrettiğim üç maç sonunda şüpheli görünmeye başladı. Güçsüz bir adam, yeterince çabuk ve hızlı da değil. Kötü oyuncudur diye söylemiyorum, sadece bizi sırtlama sorumluluğu verilmemeli, başka türlü kullanılmalı diyorum. Livingston'ın getirilmesi belki bundandır. Bugün Şemsettin'in yanı sıra Dixon'ın da oturması gereken zamanlar vardı; ne yazık ki kenar yönetim bunu görmek istemedi.
Burak sakatmış galiba, peki Serhat'a n'oldu acaba? Çok faydalı olabilirdi bugün Dixon'sız oynamamız gereken dakikalarda.
Yaklaşık olarak 13. ve 23. dakikalar arası fena değildik. Sertlik gösterdik, biraz şans da yanımızdaydı, en önemlisi Hadley ve Pastal muazzam oynadılar. Sonra niçin Pastal'da ısrar edilmedi, hiçbir izahı yok. Yeniden oyuna girdiğinde yine iyi işler yaptı, basketbol bilgisi o kadar bariz ortada ki. Yani Şemsettin gibi kalıbıyla ite kaka oynamıyor, ne yaptığının farkında. Bu arada Şemsettin kişilik olarak zaten bitmişti benim için, oyun olarak da belli ki artık yaşı elvermiyor o fiziğini kullanmasına. Hücum ribauntlarında kaç maçtır aşağıdan koluyla itip kakmalar... Yine biraz şut soktuğu maçlar olacaktır belki, ama gücü çok sınırlı artık. Fatih de feykler konusunda biraz ilerlemiş görünüyordu bu maça kadar, bu maçta yine aynı terane.
Bugün esas nokta Halil Üner'in yine kime, ne kadar sorumluluk vereceğinin içinden çıkamamasıydı. Fark açılıyorken kullandığı üçlükler dışında Gökhan'ın eline pek top değmedi mesela. Oyunda çok da az kalmamasına rağmen üstelik. Pastal şahane oynuyor, hop kenara. Dixon yorulup savruklaşıyor, ama yine zorlamasına göz yumuluyor ve haliyle son dakikalarda verim beklenirken saçmalıyor. Karşı tarafta Kerem oyunu kontrolünde tutuyor, gard bolluğumuza rağmen bir önlem yok doğru dürüst. Görüntü dağınıktı kısacası. Kaldı ki Beşiktaş ligin sağlam görünümlü takımlarından da değil, en azından henüz.
Belli konularda net kararlar verilip takımın ona göre yönetilmesi şart. Transfer de buna dahil. O da olmazsa artık (bu artık kelimesi 2 yıldan sonra yetersiz kalıyor ya, neyse) kenar yönetimin işi kıvıramadığını görüp gereğini yapması şart.