Beşiktaş'ta doping şoku!

Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka'nın kadrosunda yer alan Dennis Mims'de doping tespit edildi.

Basketbol Federasyonu (TBF)Disiplin Kurulu, 2009 yılı WADA yasaklı maddeler listesinde bulunan madde kullandığı tespit edilen Beşiktaş Cola Turkalı oyuncu Dennis Mims ile ilgili nihai karar çıkana kadar, bu oyuncunun idari tedbirli olarak maçlara katılmasını yasakladı.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 20 Şubat'ta oynanan Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen maçının bitiminde doping kontrolü yapıldığı ve Dennis Mims'te, 2009 Yılı WADA yasaklı maddeler listesinde bulunan bir maddeden tespit edildiği, bu nedenle Mims'in TBF Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, Dennis Mims'in, hakkındaki soruşturma ve değerlendirme sonuçlanıp, nihai karar verilinceye kadar, idari tedbirli olarak müsabakalara katılmasının yasaklanmasına oy birliği ile karar verildiği kaydedildi.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü de uyuşturucu kullandığı iddia edilen Mims ile ilişkisini kesecek. Siyah-beyazlı kulübün, ABD'li oyuncuyu göndereceği, ancak yerine transfer yapmayacağı öğrenildi.


Alıntı: www.mynet.com
 
son zamanlarda basketbolumuz üzerinde kara bulutlar yoğunlaştı. önce mutlu akü selçuk üni den iki oyuncu uyuşturucu ile yakalındı. şimdi doping olayı çıktı. federasyon ve kulüp yöneticilerine büyük iş düşüyor.
 
Yaş olarak benim akranım olanlar ve daha büyük abilerim hatırlarlar, bir zamanlar Ümit Taş vardı Beşiktaş forması giyen. Mims'te oyun siyahi versiyonu işte. Özellikleri ise; basketbol yetenekleri çok azdır ama fizik gücü için kadroya alınırlar ve antrenmanlarda güçlerini ilk beş oyuncularını maçlara hazırlamak için kullanırlar. Ümit Taş o dönemler Bud Eley gibi önemli bir oyuncuyu maçlara hazırlıyordu :) Mims ise kolayca Türk vatandaşı olabilecek bir isim olduğu için alındı takıma. 3 yıldır Türkiye'de yaşıyordu ve bir Türk bayanla evliydi çünkü. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. İyi bir yabancı pivot alınamadı, ardından maddi krizler baş gösterdi bu nedenle tek yol; vatandaşlık işlemlerinin tamamlanması beklenmeden bu maliyeti çok ucuz oyuncuya lisans çıkartmaktı. Maçlarda bölüm bölüm oyuna girer, ribaundlara biraz katkı yapar, rakip uzunlarla fiziki mücadeleye girip onları yormayı düşünür sonra yerini tekrar ilk beş oyuncusuna bırakırdı oynadığı dönemde. Psikolojik tedavi de görüyormuş bir yandan. Ve kullandığı madde doping etkisi olan bir ilaç değilde uyuşturucu etkisi olan bir madde öğrendiğim kadarıyla. Sonuç olarak bakarsak; olan Beşiktaş'ın play-off'larda çok arayacağı 1 yabancı transfer hakkına ve Mims'in Türkiye'deki basketbol kariyerine oldu. Muhtemelen sezon sonunda ikinci ligden bir takıma gidecekti ama sanırım cezası onu bir süre basketboldan uzak tutacak..
 

Üst