Bilgin Gökberk'in yazısı

Herkes kendi bildiği kadarı ile bişeyler yazmış.. Yok Zihni Bey gibiler o gün, konuşmadılarsa bugün konuşmasalar... Ben hiç bir zaman şubeyi abiler tekrar yönetsin demedim.. Ülker ile yapılan anlaşmanın yanlış olduğunu yazdım.. Fenerbahçe'nin yanında bizle yapılan anlşmanın yalan kaldığını yazdım.. Ayrıca abiler diye isimlerdiğiniz C.Crown ile yapılan sponsorluğun ilk yılında bu paranın futbol tarafından da harcandığını biliyorsunuzdur herhalde.. O dönemde ayrıca Fenerbahçe de yerinde sayıyordu.. Ülker ile birleşme sonrası 3 sezonda neler olduğunu görmüşsünüzdür herhalde.. Özhan CANAYDIN'ın kulüp yönetimi ve amatör şubeler konusunda da başarısız olduğunu dile getirdik..

fENERBAHÇE Ülker 3 sezonda büyürken, ki salonları da geliyor.. Biz Ülker'in dublörlerine işçi bulma kurumu olduğumuzu yazdık.. 3 sezon geçti gitti, harcanan paralar son 10 yılın en büyük yatırımı.. Ünsal Bey olayları Ülker penceresinden değerlendirmişsiniz..

Fenerbahçe nin şampiyonlukları, Euroleague karnesi gayet başarılı giderken.. Galatasaray'a verilen, para, oyuncu ve antrenör kadrosunu yeterli buluyorsunuz herhalde..

Bu arada kimsenin şubeyi yönetme gibi bir niyeti yok.. Sponsorluk doğru kullanılsın eleştirilerimiz bundan.. Şubeyi abilerin oyuncağı olarak görenler.. ÜLKER in reklamını yapması için yapılan C.Crown anlşamasını görmezden gelmesinler... Fenerbahçenin yürüyüp gittiği bu dönemlerde... Ülker grubuyla kalkınan sadece Fenerbahçe'dir...

Zihni bey; kavram kargaşasına engel olmak adına; bizler olayı Ülker değil; Galatasaray penceresinden değerlendiriyoruz. Bahsettiğimiz şey basit: ehven-i şer. Dediğimiz gibi; birileri geldi Vestelle anlaştık 8 milyon doalr alıyoruz; zvi sherle anlaştık dedi de; hayır Ülker olsun mi dedik? Söylediğimiz birşey var; Galatasaray Ülkerle anlaşırken ses çıkarmayanlar; destek olanlar; Ülker kontrolü ele aldığında şikayet etmeye başladılar. Dmek ki sıkıntı yönetememek; Galatasaray değil.

Dediğimiz şey çok basit; birileri; Ülkerle kalkınan Galatasaray değildir diyorsa; kalkınmanın alternatifini getirsin. şube yönetmek öyle kolay değil artık. Ha ama; söylenen "Galatasaray Ülkerle kalkınmıyor; o halde Ülker gitsin; Galatasaray hiç kalkınmasın; versinler bize biz bakalım bişiler. " ; biz orada yokuz. Belli ki birileri var.

Hala adı kullanılan,abi filan diye bahsedilen,ismini her duyduğumda sinir katsayımı artıran elimi titreten gururumu sızlatan muhteremin mirasıdır bize bu küçüklük...Ama büyüyeceğiz,bazıları bundan rahatsız olsada büyüyeceğiz...Bunu kafalarına soksalar iyi olur o muhterem beyefendi ve uzantıları...

Ali bey uslubunuzdan rahatsız olduğum için size cevap vermek istemedim.Konuya bu şekilde dahil olmanız hiç hoş değil! daha seviyeli yazdığınız taktirde memnuniyetle size cevap verebilirim.

saygılarımla

Bilgin Görkberk çok haklı.Biz daha lig başlarken kaybediyoruz aslında.Hatta kaybetmiştik ezeli rakibin birleştiği bir firmanın kıytırık bir ürünü üzerinden yapılan sponsorluk anlaşmasıyla.Sayemizde cafe crown satışları ve ülker reklamı yapıldı ama klübümüze bu sponsorluğun hiç bir getirisi olmadı.Böyle bir anlaşmaya imza atmak, herşeyden öce koca Galatasaray klübünü küçük düşürmek, klübün imajını zedelemekti.Nasıl olurda ne amaç için fenerbahçeyle birleştiği belli olan bir grupla ikinci sınıf bir anlaşma yaparak aslında Ülker ceo sunu başlangıçta yüksek potansiyelli Galatasaray camiasından gelebilecek tepkiler açısından tedirgen eden bu birleşmenin, adeta bir piyango çıkmışcasına sevindirdiğinden şüphe duymadığım çok cüzzi ve daima fülkerin gölgesinde kalmaya mahkum olacak bir sponsorluk anlaşmasıyla sonlanmasını bu anlaşmaya imzatanlar içine sindirir, anlamak mümkün değil.Gün gelir tarih onları da yargılar.Şartlar ne olursa olsun klübüne hainlik yapmayacaksın!!Bu anlaşma fenerbahçeülker in şampiyonluklara ambargo koyacağının o anlaşmaya imza atan klüp fertlerimiz(!) tarafından da onayı,kabulü ve teyiti niteleğindedir.Bir anlamda Galatasaray basketbol şubesinin Sevr i.Umarım en kısa zamanda Türkiye'nin en büyük camiası kendine yakışır sponsoru bulup ligde şampiyonluğa ulaşır ve başta ülker olmak üzere herkese gerekli cevapları verir.

Ünsal Bey, Teşekkürler.. Aslında çok farklı düşüncelerde değiliz.. Ama Kulübümüzün C.Crown anlaşması, Beşiktaş'ın Cola Turka anlaşması vardı..
Ayrıca yazdığım yazılarda bu tip bir sponsorluk anlşamasına ilk günden beri tepkimi burdan dile getirdim.. 2.plana atıldığımızı hep yazdım..

Kulubümüzün ve Beşiktaş Kulübünün Ülker Grubu ile anlaşmaları varken neden geriden gelen Fenerbahçe bu iki kulübü sponsorluk anlamında ekarte etti.. Ülker neden Fenerbahçe yi tercih etti. Hatta hatırlarsanız Kulübümüz ve Beşiktaş Ülker'i protesto etmeye kalkınca sponsorluk biraz olsun iyileştirip düzeltildi. Bununla beraber kulübümüz 5 sene ipotek altına aldı.. Ülker in verdiği sus payı para ve dublörlerler sözleşme iyileştirildi. Sözleşme yenilenirken abilerde resmi görevde değildi ayrıca..

5 senenin 3'ü bitti bana kalırsa harcanan paralara karşılık elde var ''0''. Kaldı 2 sene, bu 2 sezona kaç kupa sığar yada Fenerbahçe'ye yapılacak spor salonu gibi bir salon..

Abilerin göreve gelmesinden yana değilim ama para bulacak kişiler sizce kim olabilir.. Sizin fikrinizi merak ediyorum..

Asıl önemli sorum bulunacak parayı doğru yönetecek kişidir ? Bu sene şubeye harcanan 10 milyon Euro ciddi bir rakamdır... Erkek ve Bayan takımıda ne günü kurtaracak ne de ileriye dönük bir politika içinde.. Abiler denen kişileri eleştirdiğiniz tarzına yakın şubede gruplaşmalar, yer kapma yada yeni abiler, ablalar olma çalışmaları gözümüzden kaçmıyor..

C.Crown sözlemesi bittiğinde arkada kalıcı bir iz bırakacakmı yoksa bu sponsorluk dönemini Fenerbahçe nin başarıları ilemi hatırlayacağız..

Adnan Polat ve yönetim daha yeni geldi ve futbol takımını ayağa kaldırdılar. Seneye sıra baskette, şampiyonluğa oynayacak takım kuracaklar. Bence şu anda ki gelir seviyemiz yeterli şampiyonluk için. Akılcı transfer politikasıyla bu işi başarabiliriz... Ama her sene 4 yabancı gönder 4 tane alla bu iş olmaz. Biraz istikrar lazım. Bu sene yarı finalden ötesi zor gibi gözüküyor. Ama seneye basketi şaha kaldıracak Adnan başkan benden söylemesi...

Zihni Öztürk' Alıntı:
Kulubümüzün ve Beşiktaş Kulübünün Ülker Grubu ile anlaşmaları varken neden geriden gelen Fenerbahçe bu iki kulübü sponsorluk anlamında ekarte etti.. Ülker neden Fenerbahçe yi tercih etti.

Zihni bey bence bu sorunun cevabı çok basit. Bizim yaptığımız ve Beşiktaşın yaptığı hataları Fenerbahçe yapmadı hiçbir zaman. Daha profesyonel yaklaştılar olaya ve daha ciddiye aldılar. Sponsordan gelen parayı futbola akıtmaya kalkmadılar.

Doğru şekilde yapılandılar ve karşılığını da aldılar bence.

O zaman şöyle bir sonuç çıkıyor, futbola haracanan paralara ve yapılan hatalara karşılık Ülker bu iki kulübü cezalandırdı.. Bu cezaları bu 2 kulüp kabul etti..

Bu 2 kulüp cezalandırılırken Ülker Fenerbahçe yi ödüllendirdi asıl en büyük cezayı burda verdi, Şampiyon Fenerbahçe yaratıldı.. Trajikomik bir durum...

Zihni Öztürk' Alıntı:
O zaman şöyle bir sonuç çıkıyor, futbola haracanan paralara ve yapılan hatalara karşılık Ülker bu iki kulübü cezalandırdı.. Bu cezaları bu 2 kulüp kabul etti..

Bu 2 kulüp cezalandırılırken Ülker Fenerbahçe yi ödüllendirdi asıl en büyük cezayı burda verdi, Şampiyon Fenerbahçe yaratıldı.. Trajikomik bir durum...

Hayır. Ülker bu 3 klüp içinden kendi çıkarlarına en çok uyan klübü seçti. Fenerbahce de bu durumu kendi lehine çok iyi kullandı.

Diğer iki klübün alt sponsorlukları kabul etmesi ise tamamen kendi basiretsizlikleri.

Eger Ülker Fenerbahceye verdiği hakları bize veya Beşiktaşa vermiş olsaydı bu iki takımın bu hakları Fenerbehce kadar olumlu kullanabilmiş olucagını ben düşünmüyorum. Hele ki bu yönetim mantalitesiyle.

Murat Özyer şu tür açıklamaları görevdeyken yapsaydı,ya da eleştiri getirerek istifasını verip bu şartlarda başarılı olamayacağını belirtseydi ona kimse bir şeyler diyemezdi.Ancak takımdan gönderildikten sonra yapılan bu açıklamalar belli ki sadece gündeme gelme amacı taşıyor.Galatasarayın büyüklüğünü kullanarak ilgi çekip prim yapma amacı güttüğünü belli ediyor.Başarılarıyla gündeme gelmeye çalışsa daha kalıcı olurdu kendisi için lakin bu tür çıkışlar bir zaman sonra unutulmaya mahkumdurlar.
Artık nasıl bir ruh halindeyse kendisini eleştiren forum üyesi,Galatasaray taraftarlarına dahi dil uzatabilmiş.
Zaten Galatasaray içindeki herkes yanlış bir tek kendisi doğruları yapıyormuş.Galiba yeni bir Ahmet Çakar,Erman Toroğlu olmaya çalışıyor.Antrenörlük değil de artık bundan sonra televizyon ya da gazete yorumculuğu yapsa daha çok iş çıkartır.

Zihni Öztürk' Alıntı:
...Asıl önemli sorum bulunacak parayı doğru yönetecek kişidir ? Bu sene şubeye harcanan 10 milyon Euro ciddi bir rakamdır...
Zihni Bey bütçeleri ayrı ayrı açıklayabilirseniz daha sağlıklı bilgilendirme olur.

Şube için harcanan 10 Milyon Euro denince genç arkadaşlar farklı beklentilere girebilir. Erkek takımına ne kadar, bayan takımına ne kadar bütçe ayrıldı. Bu bütçelerin ne kadarı transfer ve teknik kadro ücreti, ne kadarı diğer sair masraflar için ayrıldı?

Abilerin göreve gelmesinden yana değilim ama para bulacak kişiler sizce kim olabilir.. Sizin fikrinizi merak ediyorum..
Bu parayı bulacak kişilerin ağabeyler olmadığı aşikar. Geçmişteki örneklerden bu sonuca ulaşabiliriz. Eğer ağabeylerin sözünün geçtiği kişilerin maddi servetleri son birkaç yıl içinde aşırı artış gösterdiyse bilemem.

Rüzgar abi,Konu Özhan Canaydın olunca bence onunda en az Murat Özyer kadar eleştirilecek noktası var.
Öncelikle Galatasaray Basketbol takımın kapattırmayı düşündüğünü biliyoruz.Bir insan Galatasaray başkanı dahi olsa bu tür bir düşünceyi uygulama haddi olamaz.Bu şubeyi kuranlara,bu şube için ter akıtanlara bu tür bir saygısızlığı yapmaya kimsenin hakkı yoktur.Eğer bu şubeyi yaşatabilme becerisine sahip değilse o kişi Galatasaray başkanı olmaya layık birisi de değildir zaten.
Kaldı ki kendisi başa geçene kadar Türkiye'de alınmadık kupa bırakmayan bayan basketbol takımını küme düşürterek amatör şubelere olan ilgisini -eski bir basketbolcu olmasına- rağmen çok güzel göstermişlerdir.
Mali konularda ise Alp Yalman döneminde borçsuz bırakılan bir klüb nasıl 10 yıl içinde bunca borç içine sokulmuştur bu ayrı bir tez konusudur.Benim için en büyük başarısızlık ise Galatasaray sportif A.Ş.nin halka arzıdır.Sizin de bildiğiniz gibi gerçekte sadece Beşiktaş,spor klubleri içinde doğru şekilde halka arz edilmiştir.Verilen temettüler ile Galatasaray malum aracı kurumun hangi spekülatörlerinin servetine servet katmıştır.(yasa dışı olduğunu söylemiyorum tabii ki IMKB'nin en fazla temettü veren hissesinden fazlasıyla yararlanırlar) Bu hatadan dönülmek için yapılanlar şu anda da ortada zaten.

-Ben bilirim diyip aslında hiç birşeyden haberi olmayan bir sürü insanın bir kısmının yönettiği diğer kısmınında hariçten gazel okuduğu(sırayla)
- Son 10 yılda 35 dış transfer yapıp elinde hiç bir başarı olmayan
-Gelecek projeksiyonunu geçtim bir dahaki seneye dair planı olmayan, ne yapacağı hakkında hiçbir fikri olmayan
-Kapatılmaktan son anda rica minnet kurtarılacak kadar bu klüpte saygı ve ilgi uyandıran(nasıl bi spor klübüyse)
-Ezeli rakibinin 100. yıl ve ileri başarı planlarının bi piyonu olan ,bazıları tarafından bundan başka çaresi kalmadığı iddia edilen
-Ve en acısı "birileri"salonlarını dikerek yapılanmalarını tamamlarken, hala "sözde" iç saha maçlarında kombineli koltuklarına sahip çıkamayan bi şubedir

Rüzgar Acuner' Alıntı:
Ali bey uslubunuzdan rahatsız olduğum için size cevap vermek istemedim.Konuya bu şekilde dahil olmanız hiç hoş değil! daha seviyeli yazdığınız taktirde memnuniyetle size cevap verebilirim.

saygılarımla

Dediğim gibi Rüzgar bey bu konular tartışıldığında bazı muhterem insanlar aklıma geliyor,kendime hakim olamıyorum ve seviye konusunda sıkıntı çekiyorum amacım tartışmaya dahil olmak değil bazı birikmiş şeyleri buraya dökmekti...Geçmişte yapılan hatalarla alakalı ne zaman konu açılsa bu tepkileri kendime hakim olamadan veriyorum...Yinede eleştiriniz için teşekkür ederim,eleştirinizi dikkate alarak bu konudaki agresif duruşumdan dolayı bu başlık altında yorum yapmayacağım...

Onur Bey 10 milyon Euro nun dağılımını bildiğiniz belli.. Sizin açıklamınızda fayda var.. Galatasaray tarihinde bütçenin en çok büyüdüğü paraların en düzenli ödendiği bu 3 sezonu, gelen giden yabancı oyuncuların ücretlerini 2006 ve öncesi bütçeleri de yazmanızda fayda var... 700.000 TL lik koç ücretinide açıklamanızda fayda var... Gençler öğrensin.. Galatasaray tarihinde böyle bir koç ücreti, oyunculara teknik ekibe verilen böyle ücretlerin bir örneği daha varmı gençler görsün...

Bu arada kimlerin ceplerinin dolduğunu biliyorsanız onuda açıklayın.. Kulüpte ceplerini dolduranlara baş kaldıranlar zamanında uzaklaştırıldı.. Ama halen cep dolduranların uzantıları yakınları dostları bir yerlerde...

Şimdi Ülkerin parası ile yaşantısını yükseltenler dönemide revaçta .... Bunu da bilip gördüğünüzü umut ederim...

Zihni Bey, öyle bir yazmışınız ki sanki Özyer şubenin parasını birilerine peşkeş çekmiş, oyunculara bol keseden dağıtmış, teknik ekibi ve şube çalışanlarını ihya etmiş, aslan payını da kendine ayırmış... Bildiğim kadarıyla maaşları çalışan değil işveren belirler. Dayatma ile aldı diyorsanız o da kongrede bu dayatmaları içine sindirip aday olanların ve onlara oy veren kongre üyelerinin sorumluluğudur.

2006 ve öncesindeki yılların bütçesinin sorumluluğu şubeyi yönetenlere aittir. Onlar bu işe talip olmuşlarsa gereğini de yerine getirmeleri gerekirdi. Kendi ceplerinden vermelerini beklemedim hiçbir zaman ama kaynak yaratmalarını beklerim. Siz daha iyi bilirsiniz, şube yönetmek zor bir iştir, hele de bahsi geçen Galatasaray´ın en çok ilgi gören ikinci şubesiyse.

Galatasaray´da görev almış atanmış ya da seçilmiş kişilere çamur atmam, atamam. Benim "eğer ağabeylerin sözünün geçtiği kişilerin maddi servetleri son birkaç yıl içinde aşırı artış gösterdiyse bilemem." ifadesinden kastım ağabeyler eskiden para bulamıyordu ancak şimdi bulabilirler, güvendikleri isimlerin maddi koşulları değişti anlayışının oluşma ihtimaline binaendi.

Sizler kongrelerde geleneklerin hatrına oy verebilirsiniz, duygusal davranıp kulübü uçuruma sürükleyenleri kongrede alkışlayabilirsiniz ama çıkarı olmayan taraftar hak edene hak ettiğini verir. Koray Hoca dönemini yüceltmek için geçmişi alçaltmaya gerek yok.

Onur Bey,
Koray Hoca geleli 3-5 hafta oldu neyini yücelteceğim.. Ben Murat Hocanın takımı şampiyon yapacağına ilk gün inanmadığımı söyledim, kazanırken de söyledim.. Fikrimin de arkasında durdum.. Koç olarak kalırken abilere rağmen, giderken abiler yolladı.. Bunlar saçmalık.. Rakamı belirleyen yönetim göreve son veren de yönetimdir.. Bu abiler bu kadar etkili olsalar Özyer 3.sezonu göremezdi herhalde.. Ama şunu inkar edemem Murat ÖZYER'in koçluğunu beğenmemeleri şevk kırmışmıdır.. Bunu da profesyonel biri aşmalı..

Ayrıca çamur atma diyede birşey yok, onun bütçesi bunun cebi büyüdü bunlar takip edilen bilinen şeyler o zaman, o yönetimin dönemi bu yönetimin dönemi.. Ben sizin neye binaen yazdığınızı açık yazmadığınız takdirde anlayamam.. Ama açıkça görünen şeyleride yok sayamam.. Adı çamur diye nitelendirilsede..

Onun dışında onun sorumluluğunda, bu dönem bunun sorumluluğunda.. E yani herşey olup bitsin.. Bizde seyirci olarak devam edelim o zaman.. Abisi, Ülkeri, Özyer'i her kimse düzenini kursun yoluna devam etsin..

Rakamlar nerelere geldi.. Bu işin kıstası ne...2006 dan 2009'a rakamlar nasıl uçtu..

Sonuç itibarı ile tartışıyoruz bir sonuç yok...

Yine de seviyeli yazılarınız için Teşekkürler...