Bilyoner.com KBL | Yakın Doğu Üniversitesi BGD 72-64 Galatasaray

5 no yoksa iyi takımların hepsi bizi yener ribaund diye bir şeyimiz yok. Bu güne kadar koş koş la kazandık hep

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vitola'nın sertlik gösteren,kendisinden fiziki açıdan daha güçlü uzunlara karşı nasıl cevap vereceği konusu önemli bir soru işareti oluşturacak gibi.

Zira Quanitra'nın karşısında bugün zayıf kalmadı sindirildi.Attığı sayılardan sonra bile ciddi sertlik uyguladı Q.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takımın pes etmemesine ve geri dönüşlerine o kadar alıştık ki bu maçta da acaba vatakambek gelir mi diye bekledik son ana kadar. Eşitliği bulup öne de geçebilirdik ama son dakikalarda kalite farkı maçı etkiledi.

Diğer maçlarda kazandığımız için eksiklerimiz o kadar göze batmıyordu ama bugün takımın net 3 numara ve fizikli 5 numara eksikliği göze çarptı. Anderson gayet iyi mücadele ediyor savunması da iyi ama işin hücum kısmında o seviyede değil. Net bir skorer değil, o yüzden Jefferson ve uzun oyuncuların da durduğu zaman 3 numaradan skor katkısı gelmiyor.

Bahar'ın kaptırılması çok büyük bir rezillik yalnız. Yabancı sınırlaması erkeklerdeki gibi geniş olsa kaybı o kadar etki etmez ama bu kalitede hem de yerli bir oyuncuyu ligdeki rakiplerimizden birine vermek büyük başarı. Yönetimi kutluyorum.

Vitola ile ribaund alamayacagimiz belli. Belki bu sorunu (transfer olmayacagini varsayiyorum) onu daha çok box-out'ta kullanarak çozebiliriz, Isil gibi Moriah gibi havuzdan iyi ribaund çeken kisalarimiz var, uzunlari sidik yarisina gonderecegimize onlardan maksimum verim alacagimiz sekilde kullanmak lazim.
Yine pota altinda teke tek kalmamak için rakipleri dis suta daha fazla yonlendirebiliriz ama bu alan savunmasi demek ve on alan baskisiyla pek uyumlu bir tercih degil, nasil yapariz bilmiyorum. Adamlari surekli switch edip ters yardim getirmek tercih olabilir ama bu da maç boyu yapilmaz.

Aslinda maçin sonunda kaptigimiz bazi toplari daha erken kapabilseydik, daha once anlattigim o baski anlarinda topu 24 saniye, steps gibi zorlamalar olmadan elden çalabilseydik (ki çok yaklastigimiz anlar oldu), YDU maçtan kopabilirdi bir anlamda. Yani dedigim gibi enseyi karartmamak lazim, iyi savunma yaptigimiz hiçbir sette topu elden çalamadik ve bu nadir gorunecek bir sey.

Maç boyunca tam saha pres yapsaydık sıkıştırma yapmadan sadece tam saha karşılasaydık oyunun ritmi bu kadar kaçmazdı. Oyun genelinde yarı saha bekliyerek onların istediği oyun oldu ikili oyunları oynadılar rahat rahat. Hucum yönünden çok yavaş tempoda kaldık tam saha pres yapmamamız maç genelinde bütün oyuna yansıdı neyse sağlık olsun onlar çok iyi oldukları için değil biz şuana kadar önceliklerimiz olan şeyleri yapmadığımız için bence kazandılar. Hakemler, Ekrem hocada iyi sabır varmış senelerce hakemleri salonda sağlam bıraktığı için plaket lazımdı.

quanitra'yı zaten malum takımdan hatırlıyoruz . Son derece çirkef ve karaktersiz bir oyuncu . İpekci'de 30 sayı fark ile sampiyon oldugumuz final serisinde sancho'ya attıgı dirsegi hala cok iyi hatirliyorum . Pota altında bugün vitola'ya karsı uyguladıgı sertlik ve psikolojik baskı ile bütün oyun düzenimizi bozdu . Hakemlerin tanıdıgı toleransın etkiside büyük . Her şeye ragmen son hücumlarda Anderson ve Deniz colakoglu tercihleri felaketti . O hücumlardan bir basket bulsak mac dönebilirdi .

Farkı 14 sayıdan 3 sayıya düşürüp kaybetmek kalp kırıcı oldu. Sert uzun eksikliğini en çok hissettiğimiz maçtı. Neyse, bir yerde yenilecektik. Sağlık olsun.

Fener elindeki pota altı ve quicley ile bizi erkek takımından beter edecek diye korkuyorum açıkçası.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takımımız istediğimiz mücadeleyi gösterdiği için kızamayız,rakip bizim maça iyi hazırlanmış bundan başka Vitola'yı Q birazda çirkeflik katarak sindirdi aslında iki uzunumuzda boy olarak yeterli ama caydırıcı ve sert değiller kesinlikle yumuşak kalıyorlar ve 2-3 no'da oynayacak keskin bir skorer kısamız yok Anderson savunmada iyi hücumda kısıtlı,kriitik anlarda sayı atarak geri dönüşe yardım etti ama bir o kadar kritik anlarda yaptığı top kayıplarıyla mağlubiyetede yardımcı oldu yani bizim takımın ayarında değil gibi,hakemler hakkında en son yazayım onlarda maçın özellikle sonlarında ince ince rakibe çalıştılar ama genel anlamda bizim takım mağlubiyeti diğer unsurlardan bağımsız olarak hak etti çünkü Milli maç arası yaramamış ikinci çeyrek özelinde ilk yarı zaten pota altında ezilmemizinde etkisiyle çok zorlandık fırsat toplarınıda berbat kullanınca yenilgi kaçınılmaz oldu,dikkatimi çeken başka olayda koç Maljkovic takıma uygulattığında çok faydasını gördüğümüz tam saha baskıyı yaptırmadı neyse buda tecrübe olacak ve daha iyi olacağız,kadın takımımız büyük desteği en çok hak eden takımımız yeterki yenilgileri kötü alışkanlık haline getirmeyelim o daha önemli,son olarak transfer ettikleri oyuncu eğer savunma ve ribaund konusunda faydalı olamayacaksa yaşınında etkisiyle gereksiz boşa alınmış olur henüz görmedik ama içime sinmedi bu transfer umarız bizi olumlu anlamda yanıltır.

Ve nihayet yenildik... Sanırım yönetimimiz, derin bir oh çekip, bıyık altından kıs kıs gülüyordur şu an... Sanık sizindir, Sevgili Galatasaray Camiası...!!!

Takımın mücadelesini eleştirecek tek bir kelime bile söyleyemem şahsen. Koç etkisiyle son periyot geri döndük. Tam sahadan vazgeçip yarı sahada müthiş bir baskı kurdurdu son bölümde. Vitola'nın etkisiz oyunu da skorda etkili oldu.