Bir Türkiye klasiği: Şikeci Fenerbahçe'ye sınırsız hakem desteği!

Yenilgi sonrası bende aynı duygular içindeydim ama özetini izlediğim zaman hakemlerin 2-3 pozisyon dışında iyi maç yönettiklerini düşünüyorum. Eğer yenilgiyi hakeme bağlarsak hata yapar, gerçekleri göremeyiz. Son 6 dk ya kadar 8 farkla öndeyiz. Sahada aynı hakemler vardı.

Obra ya Avrupa da teknik faul çalabilecek hakem nadir bulursunuz. Özellikle final maçında kendi sahasında sırf itiraz için teknik faul çok zor. Bizim itiraza teknik faul çalınıp, onlara çalınmasa anlarım ama öyle bir durum olmadı. Yaşı büyük olanlar bilir obranın yanında saras olsa o zaman hakem için tam bir işkence.

O 2-3 pozisyon geri dönüşü olmayan anlarda maçı Fenere verdi. Biz öndeyken de Furkan'a Erceg'e çalınmayan fauller vardı. Kurallar Obra için farklıysa yapacak bir şey yok ama eminim aynı hareketi Ergin Ataman yapsaydı,Emir'in her pozisyonda verdiği tepkiyi bizimkilerden biri yapsaydı çalınacak düdüğü hepimiz biliyoruz... Tabii ki bizi kendi hatalarımız da vardı. Ancak hakem gözünün önünde Marko'ya yapılan faulü çalsa maç bitmişti.

Hakemler feneri oyuna sokmadı. Kleiza ve berk in çıkıp bjelica ve bo nun oyuna girmesi maçı çevirdi ve Carlos o 2 hatayı yapmasa, erzeg ve ender pota altında blok yemese ( bloklar çok temizdi, ender boşuna itiraz etti ) bugün tek tük hakem diyenler çıkardı. Herşeyi geçtim son 24 sn de top sende bir mola alsan bir set çizsen bunlar belki de olmayacaktı. Bu arada son 4 sn kala top zoric den çıktı diye karar veren hakeme bu kadar yüklenmek bana göre doğru değil ve o top erzeg e değil marko yada carlos a gelmesi lazımdı.

Bu arada lig tv nin fenerle kavgasını sağır sultan duydu. En son kızılacak kişiler özellikle saha içinde erginle konuşan muhabir ve stüdyo da yorum yapan 4 lü. Muhabir dokunsan ağlayacak durumdaydı. Stüdyo ise bizim tv gibiydi maşallah. 1. maç sonunda sunucu kız " bu espri iyi oldu moralimiz düzeldi " dedi ve devamlı bizi konuştular. Dün gece de 3. maç çok fark olacak rahat kazanırız havasındaydı ve son 1-2 dk kadar fener hiç konuşulmadı.

İsmet badem geçmiş zamanda fb tv den kovulması yüzünden fb kini var ve yaptığı yorumlar saçma sapan. Kenarda oyuna girecek oyuncuyu görüp x in sahaya girmesi lazım demekten başka birşey yapmıyor. Eğer girecek oyuncuyu göremezse bende tam onun girmesi lazımdı diyecektim diye kıvırtıyor :) Murat koyu fenerli ama tarafsız kalacağım baskısıyla sapıtıyor. Lig tv kafayı çalıştırıp, bu seride hiç bir pozisyona yorum yapmamaları lazım. Pozisyonun tekrarını göstersinler ama yorum yapmasınlar.

Koç, Engin i oyuna alıp 5 dk carlos u dinlendirseydi, hakem falan hikaye bu maçı alırdık. Adamlar da 6-8 dk berk oynadı, engin dün 0 dk süre aldı.

Yok sahamızda sert oynayıp vurup kırarım diyenler, perşembe yine deplasman var. Saha avantajı rakipdeyken milleti azdırmanın anlamı yok. Uyuta uyuta 5. maçı kazanmak lazım. Bunun içinde 3 ve 4. maçta rakibe gaz vermeye gerek yok

Kesinlikle şikeci inine çomak sokmamak gerek. Ama bu biraz da atmosfere bağlı. Dünkü maçtan sonra ne Moğulkoç'un skandallarına ne Emir'in ve Obra'nın ilkelliklerine tahammül edilmez muhtemelen. 5. maçta biz bu rezilleri uyanıkken de yeneriz ama ahlak yoksunları buna müsaade etmez. Kızlardan sonra erkeklere de şampiyonluğu vermezler.

Hakemler feneri oyuna sokmadı. Kleiza ve berk in çıkıp bjelica ve bo nun oyuna girmesi maçı çevirdi ve Carlos o 2 hatayı yapmasa, erzeg ve ender pota altında blok yemese ( bloklar çok temizdi, ender boşuna itiraz etti ) bugün tek tük hakem diyenler çıkardı. Herşeyi geçtim son 24 sn de top sende bir mola alsan bir set çizsen bunlar belki de olmayacaktı. Bu arada son 4 sn kala top zoric den çıktı diye karar veren hakeme bu kadar yüklenmek bana göre doğru değil ve o top erzeg e değil marko yada carlos a gelmesi lazımdı.

Bu arada lig tv nin fenerle kavgasını sağır sultan duydu. En son kızılacak kişiler özellikle saha içinde erginle konuşan muhabir ve stüdyo da yorum yapan 4 lü. Muhabir dokunsan ağlayacak durumdaydı. Stüdyo ise bizim tv gibiydi maşallah. 1. maç sonunda sunucu kız " bu espri iyi oldu moralimiz düzeldi " dedi ve devamlı bizi konuştular. Dün gece de 3. maç çok fark olacak rahat kazanırız havasındaydı ve son 1-2 dk kadar fener hiç konuşulmadı.

İsmet badem geçmiş zamanda fb tv den kovulması yüzünden fb kini var ve yaptığı yorumlar saçma sapan. Kenarda oyuna girecek oyuncuyu görüp x in sahaya girmesi lazım demekten başka birşey yapmıyor. Eğer girecek oyuncuyu göremezse bende tam onun girmesi lazımdı diyecektim diye kıvırtıyor :) Murat koyu fenerli ama tarafsız kalacağım baskısıyla sapıtıyor. Lig tv kafayı çalıştırıp, bu seride hiç bir pozisyona yorum yapmamaları lazım. Pozisyonun tekrarını göstersinler ama yorum yapmasınlar.

Koç, Engin i oyuna alıp 5 dk carlos u dinlendirseydi, hakem falan hikaye bu maçı alırdık. Adamlar da 6-8 dk berk oynadı, engin dün 0 dk süre aldı.

Sevgili Can, objektif olmaya çalışmak adına resmen biraz ipin ucunu kaçırmışsın. Bu kadar zorlama objektivite Fenerlilerde bile zor bulunur vallahi :) Boşver bunları, net olan bir tek şey var: Sicili bozuk başhakem ve arkadaşları, maçın son dakikasında yaptıkları üstüste bariz hatalarla maçı bizden alıp onlara vermişlerdir, bu kadar basit. Gerisi laf-ı güzaftır. Yok, o olmasaydı bu olmazdı, ona gelmese buna gelseydi vs. gibi laflar bu gerçeği değiştirmez. Ergin hoca ve talebelerine bundan sonra düşen görev, bu yapılanları o rezil heriflerin yanına bırakmamak için vargüçleriyle savaşıp kupayı Galatasaray'a getirmektir. İpekçi'deki taraftar ise zaten ne yapacağını iyi bilir. Bu kadar...

Dün geceden beri çok sinirliyim ve tek şunu söylüyorum emir ve obradovic aklınız varsa Abdi İpekçi'ye gelmeyin.Sırf size küfür etmek için gelecem maça.Belki sinirden parkeye bile inebilirim o derece.

Senin öndeyken maça adamları ortak etmen başka hakemin gözü önünde Marko'nun biçilmesine ses etmemesi, Obra'nın bençten gelip hakemi kolundan çekmesi elini omzuna atması bambaşka bir şey. O lehimize verilen top sonrası fülker'in oyuncuları neredeyse hakemi dövüyorlardı.

Bir de oraya yine gideceğiz diyorsunuz da yahu daha ne yapacaklar? Maç boyu hakemler fülker'e çalıştı. Maçın en kritik anlarında maçı verdiler. İstedikleri gibi hakemleri baskı altına almışlar.

Bunlar basketbolun içindeki hakem çetesi, mafyalaşmış maalesef. Bunları kim yada kimler beslerse yapmayacakları şey yoktur. Allah bunları bildiği gibi yapsın. Muhafvak etmesin inşallah.

Benim anlamadığım bir nokta var, hakemlerin hatasını (hatada kasıt yoktur ama dünkü maçın son bölümünde kasıt aramamak saflık olur) görmezden gelip ya da makul gösterip asıl kusuru bizde aramak nasıl bir kafa yapısı?

Son 30 saniyede Marko topu çıkarmayabilir, bunu oyuncu ile Ataman soyunma odasında gerekirse tartışır; Ataman almadığı molayı kendi dünyasında sorgular; Arroyo yaptığı top kayıplarını değerlendirir... Ama bunlardan hiçbir Marko´ya hakemin görmemesinin mümkün olmadığı bir açıda yapılan faulü çalmamasını makul kılmaz, son 4 saniyede verilmeyen teknik faulleri meşru kılmaz...

Galatasaray´ın hakemleri de yenme zorunluluğu gibi saçma bir kuralı neden kabulleniyoruz?

Benim anlamadığım bir nokta var, hakemlerin hatasını (hatada kasıt yoktur ama dünkü maçın son bölümünde kasıt aramamak saflık olur) görmezden gelip ya da makul gösterip asıl kusuru bizde aramak nasıl bir kafa yapısı?

Son 30 saniyede Marko topu çıkarmayabilir, bunu oyuncu ile Ataman soyunma odasında gerekirse tartışır; Ataman almadığı molayı kendi dünyasında sorgular; Arroyo yaptığı top kayıplarını değerlendirir... Ama bunlardan hiçbir Marko´ya hakemin görmemesinin mümkün olmadığı bir açıda yapılan faulü çalmamasını makul kılmaz, son 4 saniyede verilmeyen teknik faulleri meşru kılmaz...

Galatasaray´ın hakemleri de yenme zorunluluğu gibi saçma bir kuralı neden kabulleniyoruz?

Yani Onurcum, kısaca diyoruz ki dün geceki hakemler tam olarak birer K.O.Ç. idi. Anlayan anladı, bilen bildi...

Sevgili Can, objektif olmaya çalışmak adına resmen biraz ipin ucunu kaçırmışsın. Bu kadar zorlama objektivite Fenerlilerde bile zor bulunur vallahi :) Boşver bunları, net olan bir tek şey var: Sicili bozuk başhakem ve arkadaşları, maçın son dakikasında yaptıkları üstüste bariz hatalarla maçı bizden alıp onlara vermişlerdir, bu kadar basit. Gerisi laf-ı güzaftır. Yok, o olmasaydı bu olmazdı, ona gelmese buna gelseydi vs. gibi laflar bu gerçeği değiştirmez. Ergin hoca ve talebelerine bundan sonra düşen görev, bu yapılanları o rezil heriflerin yanına bırakmamak için vargüçleriyle savaşıp kupayı Galatasaray'a getirmektir. İpekçi'deki taraftar ise zaten ne yapacağını iyi bilir. Bu kadar...

Sevgili Ali, ipin ucu kaçtığı falan yok, merak etme ;) Sana tavsiyem maçı tekrar izle ama fanatik taraftar gözlüğünü çıkar, basketbol sever olarak izle. Sırf hakem hatası yüzünden maçı kaybettik dersek, yaptığımız hatalardan ders çıkarmazsak bu filmi çok izleriz. İyi bende hakeme ana avrat düz gidiyim. Hiç engin ve dom niye oynamadı, bonsu neden bitik, carlos 30 dk üstü oynatmak hata demeyim. Yenilgi sonrası bahane bulmak kolay gerçeği bulmak zordur ;) Resmen elimizde ki maçı adamlara hediye ettik.

Hakemler art niyetli olsa böyle denk mücadele de deplasmanda 6-8 sayı öne falan geçemezsin. Maçın başından sonuna kadar adamı kanser ederlerdi. Marko 3 faulle 25 dk oynadı, ince 1-2 düdükle ipini 3. periyot çekerlerdi. Biz bunları avrupa da lig de çok yaşadık. 4. periyot Carlos un çıkardığı dirsek-omuz a anında teknik faullu yapıştırırlardı. Deplasmanda son 4 saniye kala o topu da bize vermezler. Abartısız 10 defa izledim ne zoric ne marko dan çıktı diyebildim.

Umarım teknik kadro da hakem olayına kafayı takıp yapılan hataları görmezden gelmez. Carlos rotasyonda 30 dk dan fazla süre almaması lazım. Dom kadroda olmalı. Engin en azından 5-10 dk sahada kalmalı. Erzeg yerine ersin in süresi artmalı. Pota altına gömülmek ve yardım savunması işe yaradı, daha da iyi yapmamız lazım. Sinanın skor katkısı artmalı. Marko maç sonu çok düştü, böyle uzun seride katkısı düşer, cenk e daha fazla süre vermeliyiz.

ve en önemlisi öyle gaza gelip asacağız keseceğiz ayaklarına girersek trabzon gibi kendi kafamıza sıkarız. Adamlar maç sonunda dışarıda birbirlerini yerken içeride fenerliler güle oynaya köfte yediler.

Oynadıkları eurolig maçında yabancı hakem obradoviçe hareketinden sonra ne yaptı? Oyundan attı. Dün bizim satılmış düdükler ne yaptı? Sadece güldüler. Bu kadar karaktersizlik nasıl olur anlamıyorum. Hakemler maçı bize vermemek için ne gerekiyorsa yaptı. İki gün önce 19 sayı fark yedik eyvaAllah ama dün maç bize geliyorken yapılan pislikler yüzünden 1 sayı ile kaybettik. Bugün maçın tekrarını izledikten sonra gözümün önüne bayanlarda caferağa çöplüğünde son dakika da matoviç atışı kaçırdıktan sonra geri dönecek iken kendisinin bile şaşırdığı basketbol tarihine kara bir leke olarak geçen temas olmadan çalınan faul ve şampiyonluğumuzun çalındığı maç geldi. Şike yok diyenler sizin şike tanımınızı çok merak ediyorum. Yazıklar olsun size, sizi hakem diyerek kabul edenlere ve maç saatlerindeki adaletsizliğe dahi itiraz edip değiştiremeyen basiretsiz yöneticilerimize...

Sevgili Ali, ipin ucu kaçtığı falan yok, merak etme ;) Sana tavsiyem maçı tekrar izle ama fanatik taraftar gözlüğünü çıkar, basketbol sever olarak izle. Sırf hakem hatası yüzünden maçı kaybettik dersek, yaptığımız hatalardan ders çıkarmazsak bu filmi çok izleriz. İyi bende hakeme ana avrat düz gidiyim. Hiç engin ve dom niye oynamadı, bonsu neden bitik, carlos 30 dk üstü oynatmak hata demeyim. Yenilgi sonrası bahane bulmak kolay gerçeği bulmak zordur ;) Resmen elimizde ki maçı adamlara hediye ettik.

Hakemler art niyetli olsa böyle denk mücadele de deplasmanda 6-8 sayı öne falan geçemezsin. Maçın başından sonuna kadar adamı kanser ederlerdi. Marko 3 faulle 25 dk oynadı, ince 1-2 düdükle ipini 3. periyot çekerlerdi. Biz bunları avrupa da lig de çok yaşadık. 4. periyot Carlos un çıkardığı dirsek-omuz a anında teknik faullu yapıştırırlardı. Deplasmanda son 4 saniye kala o topu da bize vermezler. Abartısız 10 defa izledim ne zoric ne marko dan çıktı diyebildim.

Umarım teknik kadro da hakem olayına kafayı takıp yapılan hataları görmezden gelmez. Carlos rotasyonda 30 dk dan fazla süre almaması lazım. Dom kadroda olmalı. Engin en azından 5-10 dk sahada kalmalı. Erzeg yerine ersin in süresi artmalı. Pota altına gömülmek ve yardım savunması işe yaradı, daha da iyi yapmamız lazım. Sinanın skor katkısı artmalı. Marko maç sonu çok düştü, böyle uzun seride katkısı düşer, cenk e daha fazla süre vermeliyiz.

ve en önemlisi öyle gaza gelip asacağız keseceğiz ayaklarına girersek trabzon gibi kendi kafamıza sıkarız. Adamlar maç sonunda dışarıda birbirlerini yerken içeride fenerliler güle oynaya köfte yediler.

Can kardeş, çok fazla birşey demeden direk sadece geleyim. Çok merak ettim de, Gerçekten Galatasaraylı olduğuna emin misin? Başka sorum yok !!!

Senin maçta yaptığın hatalar başkadır lakin son bir dakika olanlar bambaşka. Yahu hakemin gözü önünde oyuncunun koluna vurulup top alınıyor ve hakem yüzünü çeviriyor. Obra sahaya giriyor hakemi çekiyor kanatları altına alıyor cibiliyetsiz gülüyor. Hani bizimkilerin hatası başka bu başka.

Can kardeş, çok fazla birşey demeden direk sadece geleyim. Çok merak ettim de, Gerçekten Galatasaraylı olduğuna emin misin? Başka sorum yok !!!

Ali kardeş, sırf hakem yüzünden kaybettik, pazar günü asıp keselim, ben emir i sen obra yı ablukaya al. okey mi ? O kadar yazdığım şeyden sonra sırf bunu soracağını bilseydim o kadar açıklayıcı anlatmaya kasmazdım.

Seri uzun hatalardan ders çıkartmak lazım = Fenerli ajan.
Asalım, keserim, hakem maçı sattı, geçmiş zamanda da bunu yapmıştı = İyi taraftar.

Konuyu kendi adıma kapattım. Alıntılara cevap yazmam, demek istediğimi anlayan anlatı, anlamayana da diyecek sözüm yok ;)

Hala dün yaşadıklarımın etkisi geçmedi. Gün içinde kafam durmadan Marko nun pozisyonuna takılıyor. Resmen cebimden yada evimden bir şeyler çalınmış ve ben o hırsızı suç üstü yakalamışım ama hiç bir şey olmuyor adelet sağlanmıyo ve çaldığı hırsızın yanına kar kalıyo. Bu arada şu hakemleride yenelim arabesk yaklaşımını bıakıcaz bir kenara, hakemi yenmek diye bir kural yok bu oyunun içinde. Bu arada sekiz sayıdan maçı biz verdik diyen arkadaş; 24 saniye kala bir sayı öndesin adam geliyo markoya net ötesi faul yapıyo iki atış olucak faul hakları dolu. İkisini soksa uc sayı olucak mccaleb dort licek belki maçı alıcaz belki uzucak belki de ordan kaybedicez. Ama bunların hiçbirini bilemicez çünkü adam marko nun koluna çengeli takıyo yetmiyo bide vucuduyla itiyo. Daha hala sekiz sayı falan, yok buna rağmende son top bizdeymiş. Geç bunları hakkını ara

Sent from my iPad using Tapatalk

Ben dunku yasadigim psikolojik tramvadan sonra bukadar iyi oynayan takimima donupte biz hata yaptik diyemiyorum.Burda basketbol oynamayi bilmeyen cocuga bile gitmarkoyu kenar oyununda savun ve koluna vurup topu al deseler oda bir turlu topu calar.Fenere karsi bunlar legal artik.

Hakemler bu hataları yapmasaydı da 1 farkla yenseydik niye 8 fark kapandı diye hayıflanmazdık. Ders çıkaralım demezdik, ilk maçtan ders çıkarılmış derdik. Hala 8 fark muhabbeti yapmayın. OKC Clippers karşısında 50 sn de 7 farktan maç kazandı, CP3 top kaybı yaptı. Bunlar oyun içinde olabilir.
Sadece Marko'nun top kaybı denilen pozisyonda bile adil olsalar başka konuşacaktık. Kusura bakmayın ama iğne çuvaldız muhabbeti yapıp hakemler hatalı ama asıl sorun bizde diyenler samimi gelmiyor.

Ali kardeş, sırf hakem yüzünden kaybettik, pazar günü asıp keselim, ben emir i sen obra yı ablukaya al. okey mi ? O kadar yazdığım şeyden sonra sırf bunu soracağını bilseydim o kadar açıklayıcı anlatmaya kasmazdım.

Seri uzun hatalardan ders çıkartmak lazım = Fenerli ajan.
Asalım, keserim, hakem maçı sattı, geçmiş zamanda da bunu yapmıştı = İyi taraftar.

Konuyu kendi adıma kapattım. Alıntılara cevap yazmam, demek istediğimi anlayan anlatı, anlamayana da diyecek sözüm yok ;)

Can, ben yaş olarak sana kardeş diye hitap edecek kadar büyük biriyim. Ama sen bana kardeş diyecek yaşta değilsin, bu bir. ikincisi, takım ve hocanın yaptığı hatalar, zaten herkesin malumu. Bunları buraya yazarak çok önemli tespitlerde bulunmuş olmuyorsun. Az buçuk basketbola bulaşmış birisi zaten bunları görür. Ama dünkü hakem rezaletini bir tarafa bırakıp sadece bu yanlışlara dikkat çekecek yazılar yazarsan burada bazı şüpheler yaratır. Maç 3 tane hırsız tarafından çalınmış karşı yakaya peşkeş çekilmiştir. Hepsi budur, gerisi laf-ı güzaftır, safsatadır, üzerinde konuşulmaya bile değmez. Bundan sonra da vereceğin cevaplarda 'Ali kardeş' falan diye hitap etme lütfen...