Bir yanlıştan dönelim.

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
Bu yazıyı Daçka maçına gelmek için yola çıkan saatlerce trafikte kalan arkadaşlarım için yazıyorum.

Arkadaşlar A.Şahenk çok güzel vede modern bir salon ama ulaşım ve konum olarak çok sıkıntılar yaşatıyor bize basket takımımıza hakettiği desteği veremiyoruz.

A.Cömert ise artık oynaya bileceğimiz bir salon değil lig için bile NBA kariyerli ve üst düzey oyuncuları bu salonda oynatmak çok yanlış olur en azından bu haliyle.
Yönetim bu salona Akatlar gibi bir yatırım ve yenileme yapmadığı sürece oynamamalıyız.
GERİYE TEK BİR ŞIK KALIYOR ABDİ İPEKÇİ!!!

Arkadaşlar bence Abdi İpekçi?de oynamalıyız nedenmi????
1-Artık şampiyonluğa oynayan bir takımımız var raitingi çok fazla geçmişteki a.ipekçi maçları gibi asla olmaz

2-Ulaşımı çok kolay her yerden bir çok vasıta ile gelinebiliyor.

3-Perdeler indiği zaman 5000 kişilik oluyor.

4-Ucuz bilet ve kombine imkanı veriyor. 100 lira yaparsın kombineyi 5 ytl de bilet dersin bence çok daha fazla insan gelir.

5-Beyoğlu,Bakırköy,Esenler,Kocamustafapaşa vs... buralarda çok büyük bir GS potansiyeli var.

6-FB bu salondan 2 seneye çıkacak tamamen bize kalma ihtimali var.

7-Ücretsiz çok büyük bir otoparkı var.

8-Dünkü KSK-fb maçında 2000 kadar fb li vardı çok güzel bir atmosfer yaptılar. Kısaca 2000 kişi olmak Cömertteki havayı yakalamak için yeterli.

Bence artık ipekçide oynamalıyız saydığım sebeplerden.
 
-Eger A.Sahenkte bu sekilde devam edilecekse A.İpekci dusunulebilir. Ne kadar cabalasalar da A.Sahenk-taraftar butunlesmesinin gerceklesecegini sanmıyorum. İstanbul'da biraz olsun yasamıs herkes bunu bilir diye dusunuyorum. Hele ki gece macları.. Gelen profilde belli, cogunluk ogrenci olmak uzere 15-30 yas arası.. Fatih, Bakırkoy, Gungoren, Bagcılar, Zeytinburnu mesken yerleridir, A.Sahenk sadece Sarıyer, Maslak, Hisarustuyle tutunamıyor. Otobus hatları sizi yanıltmasın 1-2 merkezden otobus var. Taksim ve Topkapıdan da birer hat var sanırım. İstanbul icin ulasımı hic de kolay degildir. Salona yakın oturan/okuyan arkadaslar, İstanbul'u butunuyle dusundugunuzde ulasım kolay diyorsanız, bir sey demiyorum.
-Teknik ekip ve basketbol subesi yoneticileri A.Sahenk'i cok istediklerini defalarca belirttiler.
-Fb cıkarsa salon bize kalabilir. Biz hariç, İstanbul takımlarının hepsinin salonu olacak o zaman. Cozum de burada aslında Seyrantepe'ye 4000-5000 kisilik bir salon yapılmalıdır.

OFF TOPİC

- Seyrantepe konusunda stadyum yeri bir bakıma o kulubunde kendi "hinterland" 'ını belirlemez mi? Fb ve Bjk'nin kendi ilceleri vardır ve statları oradadır. Bizimse hakimiyet alanımız karısık, kulup merkezi Taksim ve M.koy'de. Ne Sisli ne de Taksim Galatasaray'ın etki alanındaki yerler degildir. İkise de kozmopolittir. Sisli'nin bir tarafı kendini Besiktas'a yakın gorur(nisantası macka arası,fulya, hatta m.koy-taksim hattının dogu tarafı), diger tarafı (aynı hattın batı tarafı, kurtulus,ferikoy,pangaltı hatta dolapdere) ise yasayanlar acısından bir butunluk ifade etmemektedir. Stat cevresini olusturan Gulbag, Gayrettepe sınırı da benzer bir sosyal butunsuzluk sergiler. Sisli'deki bu karısık yapı ve aidiyet hissinin olusmaması sonucu, Ali Samiyen Stadyumu'nun oldugu yerin statla hicbir sosyal bagı yoktur. Sisli belediye baskanın gsli olmasının dısında. Taksim-Beyoglu ise secimlerden de belli oldugu uzere tam anlamıyla karma karısıktır. Gumusuyu hattı kendini bjk'ye daha yakın hissetmektedir. Tarlabası Kasımpasa hattı ise demografik acıdan yerlesik sayılamaz. Kasımpasa Hacıhusrev hattı mesken olsa da gs ile ne kadar bag kurmustur. Bu bag Barbaros bulvarında oturan bjklinin, kadıkoy merkezden kozyatagına kadar herhangi bir yerde oturan fblinin kurdugu bag gibi midir?
Ne Taksim/Beyoglu ne de Sisli/Ali Sami Yen 'de oturanlar Galatasaray'la, diger takımlarda gorulen kulup-aidiyet-sosyal bag iliskisini kurabilmektedir. Sebepleri cesitlidir. Bir kısmının da cozumu yoktur. (Biz bir okul kulubuyuz, ilce kulubu degil) Fakat İstanbul icerisinde bu olsuma en uygun yerde organize olmalıyız. Stadyumu oraya yapmalıyız.
Boyle bir yer var mıdır? Neresidir?

* Oncelikle diger kuluplerin dogal hakimiyet alanlarına yakın olmamalıdır.

(Anadolu yakası zaten fbnin hakimiyet alanını olusturmaktadır. Besiktas ilcesine de uzak olmalıdır. Sisli ve Taksim'in Besiktas'a yakınlıgı bizim onumuzu tıkamaktadır. Bu yuzden Galatasaray'ın en zayıf oldugu sehir, İsatnbul'dur. Anadolu'da daha gucluyuz. Bunu sonucu, istanbul'a Anadolu'dan gelmis olanların cogunlukta oldugu İstanbul ilcelerinde biz yine daha gucluyuz.)

* Kadıkoy ve Besiktas ilceleri kadar guclu olmalıdır.

İnsan kaynagıyla ve diger faktorleriyle. Kendi elitini yetistirmek icin bu onemli. Boylece sadece "okullu" elitlere degil kendi sosyalizasyonundan gecmis elitinin de uretebilecektir. Burada yanlıs anlasılmasın "okul"a karsı degilim. Hatta bizi yıllarca,"taraftar yonetici" modelinden korumustur.

* Gecmisinde ve bugununde de Galatasaray ile bagları olan bir yer olmalıdır.

Bu yer Bakırkoy'dur. Bu kriterlere yaklasacak baska bir yer de yoktur. Tesislerimizin orada olusu ilce halkını Galatasaray'a yakınlastırmıstır.(orn. banu-ebru kılıcoglu kardeslerin gslı olma hikayesi, babaları bjklidir.) Bakırkoy halkında gslılık altyapısı hazırdır. Stad/salon yeri bulunur mu? İlla da Bakırkoy'un merkezinde olacak diye bir sey yoktur. İlce sınırları icinde olması ulasımının makul olması yeterlidir.
 
Eyüp abi yazın güzel ben de dün arkadaşlarla aynı şeyi konuştum..Burada bütünleşemedik bari Abdi İpekçi'ye gidelim diye..Uzun uzun yazmaya gerek yok sizler yazmışsınız..Bize de destek vermek düşer tabi bu sene olmayacak herhalde çünkü salonun kirası verildi bildiğim kadarıyla..
 
Aslantepeye bir salon...

Futbol için stat yapılıyor.

Erkek - bayan ve engelsiz aslanlarımız, ayrıca voleybolcularımızın oynayacağı bir salon yapılmalı.

Gerçekten kendimizin salonu oldu mu çok daha farklı olur düşüncesindeyim. Kimse birşey dert etmez o zaman diye düşünüyorum.

"Aslantepe'ye Salon İstiyoruz" pankartını her maç asabiliriz. ;)
 
ayhan şahenk'e yakın olan arkadaşlar alınmasın, ben kendi adıma söyleyeyim a.ipekçi olursa süper olur.
evim avcılarda işim merterde. %90 maçlara gelebilirim. ama şuan benim gibiler için ayhan şahenke gelebilmek çok ama çok zor.
 
kişisel gözlemim şudur:
galatasaray spor kulübü, geçen sezon sadece baskette değil, futbolda da seyirciyle bazı tatsızlıklar yaşadı. bunun üzerine de "az olsun - öz olsun" mantığına döndü.....
kombine fiyatları ve tek maçlık biletlerin ne kadar pahalı olduğunu hepimiz görüyoruz.

özellikle basketbolda, yetkililer tarafından sık sık tekrarlanan "galatasaray basketbol seyircisini salona tekrar çekeceğiz" sözü de bu politikanın kanıtı gibi geliyor bana. ayhan şahenk de bu iş için biçilmiş kaftan!

açıkçası daçka'ydı, banvit'ti, zaten önemsiz sezon maçları... bir play off'a çıktığımızda, bir derbi olduğunda, inşallah da uleb'de tur atladığımızda salon nasılsa dolacak, hep beraber göreceğiz. o günlerde bilet 20 YTL olsa, salon ümraniye'ye taşınsa gene de kuyruklar olacak.

özetle olan, bizim gibi gerçek basketbolseverlere olacak. evimiz uzak olduğu için haftada 2 basket maçına 50 YTL ayıramayacağız, ayırsak da maslak yollarında çile çekeceğiz.

genel durum maalesef budur, bu bir 'deneme' sezonu şeklinde ilerlemektedir. herkese selamlar ve bol galibiyetli haftalar.....
 
satılan kombineler ne olacak peki böyle birşey olma imkanı olacağını sanmıyorum.salonun kirası peşin ödenmemişse belki olabilir. salona tam alışmaya başladığımız zaman salon değiştirmek zarar verebilir takıma ayrıca isteyen istediği zaman salon değiştirebiliyor mu? bu kadar basitmidir bu iş ? daha önce örnekleri olmuşmuş mudur?a.ipekçi de daha fazla taraftara oynayacağımız su götürmez bir gerçek.
 
Eyüp abi ağzından bal damlıyor çok güzel bir topic olmuş
Acaba sesimizi duyarlar mı?
Sezon öncesi maçlarımızı her açıdan Abdi İpekçi Spor Salonunda oynamamız gerektiğini söyledim durdum.
Bazı arkadaşlar benimle alay ettiler hatta "Oldu isterseniz sizin evin salonunda oynayalım maçları" diye.
Göründüğü gibi Ayhan Şahenkde bu sezonun zor olduğunu yavaş yavaş herkes anlamaya başladı.
Çok geç sayılmaz aslında.
Böyle bir şansımız varsa mutlaka Abdi İpekçide oynamalıyız maçlarımızı.
Zararın neresinden dönülse kar.

Kendi adıma
Ahmet Cömert veya Abdi İpekçide oynasaydık maçlarımızı kombine alıcaktım
Ayhan Şahenkde oynuyoruz maça bile gelemiyorum ben...
 
Bence bekleyelim.

Büyük bir şehirde kimseyi memnun etmek mümkün değil. Şimdi Karşı'da oturanlar için en yakın salon Ayhan Şahenk.

Mesafe değil aslında konu.

Hem İpekçi'de, hem Ahmet Cömert'te uzun süreler oynadık. Kendi adıma iki salona da hiç ısınamadım. Ayrıca salonlara taraftarı başarılı bir takım çeker.

Biraz zaman geçtikten sonra değerlendirme yapılmalı.

Bir salonu paylaşmaktansa (İpekçi) garip tribünlü bir salonda oynamaktansa ( Ahmet Cömert) bu salon kendi adıma tercih sebebimdir.
 
Bence seneye daha fazla kombine satarsak bu sene salonu doldurursak seneye zaten abdi ipekcideyiz.Ama fenerin o salonu bırakmaya niyeti yok 2 seneye kadar.
 
Konu başlığını ve konuyu açanı gördüğümde yazının içeriğinde Abdi İpekçi özlemi olduğunu tahmin etmekte güçlük çekmedim.

Sezon başında da sıkça dillendirilen bu konuyu içinde bulunduğumuz maddi koşulları dikkate alarak irdelediğimizde; ödediğimiz yüksek kira bedelinden vazgeçip Abdi İpekçi´ye gitmeyeceğimize göre, bu fikir Ayhan Şahenk´i sahiplenme ile sahiplenmeme arasında tereddüt yaşayan taraftarın aklını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz.

Çocuk Esirgeme Kurumuna başvurup çocuğumuz olmuyor diyerek bir evlat ediniyorsunuz. Çocuğu kendi yaptığınız hataların da etkisiyle istediğiniz gibi yetiştiremiyorsunuz. Çocuğunuzu düzeltmeye çalışmak yerine kuruma tekrar başvurup biz başka çocuk istiyoruz diyorsunuz.

Kendi çocuğumuz oluncaya kadar elimizdekine üvey evlat muamelesi yapmayalım. Yapılan hatalar belli, bunların üzerinde durup bu sorunları gidermenin yollarını arayalım...
 
Kesinlikle Aslantepeye salon yalılmalı ben sarı kırmızı tribünü Galatasaray adının geçtiği bir salon istiyorum.Salonda da bir Mağbed(cehennem) yaratılmalı.
Böyle bir tesisi olduğunda;
Basketbol Takımlarımız Bayan/Erkek/Tekerleekli S. takımımız
Voleybol Takımlarımız Bayan/ Erkek
tam 5 Şube bir tesise kavuşmuş olacak.Taraftar Sayısında, Sponsor gelirleri vb artış olacaktır.
 
Re:

Faruk Tanrıyar' Alıntı:
kişisel gözlemim şudur:
galatasaray spor kulübü, geçen sezon sadece baskette değil, futbolda da seyirciyle bazı tatsızlıklar yaşadı. bunun üzerine de "az olsun - öz olsun" mantığına döndü.....
kombine fiyatları ve tek maçlık biletlerin ne kadar pahalı olduğunu hepimiz görüyoruz.

özellikle basketbolda, yetkililer tarafından sık sık tekrarlanan "galatasaray basketbol seyircisini salona tekrar çekeceğiz" sözü de bu politikanın kanıtı gibi geliyor bana. ayhan şahenk de bu iş için biçilmiş kaftan!


Galatasaray basketbol seyircisi olmak demek bir bilete 15 milyon verebilmek mi demektir ?

Demagojonin ne yeri ne de ben yapmak istemem ama her tarafı amatörlük kokan bir basketbol şubesinde profesyonelleşmeye bilet fiyatlarından başlarsan hiçbirşey elde edemezsin ne uzun vadede ne de kısa vadede.
 
Bizde salonumuzu yapana kadar bu sene ayhan sahenk seneyede abdi ipekcide oynamalıyız diyorum.Sonrada aslantepedeki salona gideriz.
 
Re:

Volkan Kiziltas' Alıntı:
Bizde salonumuzu yapana kadar bu sene ayhan sahenk seneyede abdi ipekcide oynamalıyız diyorum.Sonrada aslantepedeki salona gideriz.

sevgili arkadaşlar, bu aslantepe projesiyle ilgili mesajları şaşkınlıkla okuyorum..... bu yönetim gül gibi ali sami yen'den feragat ettiği halde daha bir stat temeli atamadı; fener'e aynı süre içinde peşkeş çekilen taşınmazların (kenan evren lisesi vs.) hepsi ortada!

adamlar basket salonunu sessiz sedasız bitirecek (kaynak: alisamiyen.net), bizde projenin adı bile yok.

hangi iyimser havaya kaptırıyoruz kendimizi; hangi güç bize unutturuyor Ö. Canaydın gibi bir başkanımız olduğunu????
 
Onur Yavuz' Alıntı:
Konu başlığını ve konuyu açanı gördüğümde yazının içeriğinde Abdi İpekçi özlemi olduğunu tahmin etmekte güçlük çekmedim.

Sezon başında da sıkça dillendirilen bu konuyu içinde bulunduğumuz maddi koşulları dikkate alarak irdelediğimizde; ödediğimiz yüksek kira bedelinden vazgeçip Abdi İpekçi´ye gitmeyeceğimize göre, bu fikir Ayhan Şahenk´i sahiplenme ile sahiplenmeme arasında tereddüt yaşayan taraftarın aklını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz.

Çocuk Esirgeme Kurumuna başvurup çocuğumuz olmuyor diyerek bir evlat ediniyorsunuz. Çocuğu kendi yaptığınız hataların da etkisiyle istediğiniz gibi yetiştiremiyorsunuz. Çocuğunuzu düzeltmeye çalışmak yerine kuruma tekrar başvurup biz başka çocuk istiyoruz diyorsunuz.

Kendi çocuğumuz oluncaya kadar elimizdekine üvey evlat muamelesi yapmayalım. Yapılan hatalar belli, bunların üzerinde durup bu sorunları gidermenin yollarını arayalım...
Onur bey selam.
Kimseyi salondan soğutmak için yazmadım bunları emin olabilirsiniz.
Sezon başlarken A.Şahenk'te oynayacağımıza en çok sevinenlerden biri bendim ama gözlemlerim ve yaşadıklarım benim umutlarımı azalttı.
Trafik ve lokasyon olarak salon çok kötü bir durumda sanki istanbuldan tecrit edilmiş gibi maslaktan bile 1 saatin üzerinde ulaşabiliyorsun salona ayrıca etrafında yerleşim yok gibi veya çok az diyebiliriz.
Kısaca ulaşım açısından daha kolay olan perdeleri indiğinde 5000 kapasiteye inen A.İpekçide daha çok taraftar desteği sağlayabileceğimizi düşünüyorum
A.Şahenk'e ulaşmak 3 saat sürsede ben her maça gideceğim buda dip not olsun.
 
Re: Re:

Faruk Tanrıyar' Alıntı:
[quote="Volkan Kiziltas":51e3d]Bizde salonumuzu yapana kadar bu sene ayhan sahenk seneyede abdi ipekcide oynamalıyız diyorum.Sonrada aslantepedeki salona gideriz.

sevgili arkadaşlar, bu aslantepe projesiyle ilgili mesajları şaşkınlıkla okuyorum..... bu yönetim gül gibi ali sami yen'den feragat ettiği halde daha bir stat temeli atamadı; fener'e aynı süre içinde peşkeş çekilen taşınmazların (kenan evren lisesi vs.) hepsi ortada!

adamlar basket salonunu sessiz sedasız bitirecek (kaynak: alisamiyen.net), bizde projenin adı bile yok.

hangi iyimser havaya kaptırıyoruz kendimizi; hangi güç bize unutturuyor Ö. Canaydın gibi bir başkanımız olduğunu????[/quote:51e3d]
Elbet bir gün olacak bu salon bir iki sene sonra ben bunları varsayarak yazdım.Eğer olmazsa zaten taraftar bişeyler düsünücez veya nerde olursa olsun salona gitcez.
 
Re:

Kerem Usluer' Alıntı:
Bence bekleyelim.

Büyük bir şehirde kimseyi memnun etmek mümkün değil. Şimdi Karşı'da oturanlar için en yakın salon Ayhan Şahenk.

Mesafe değil aslında konu.

Hem İpekçi'de, hem Ahmet Cömert'te uzun süreler oynadık. Kendi adıma iki salona da hiç ısınamadım. Ayrıca salonlara taraftarı başarılı bir takım çeker.

Biraz zaman geçtikten sonra değerlendirme yapılmalı.

Bir salonu paylaşmaktansa (İpekçi) garip tribünlü bir salonda oynamaktansa ( Ahmet Cömert) bu salon kendi adıma tercih sebebimdir.

Benim karşıdaki insanlarla Avrupa'dakileri kıyaslama gibi bi durumum olacak..Kimse alınmasın ama karşıdaki taraftarlar salonun büyük bölümünü oluşturuyor..Ama nedense köprü geçme durumu dahi olmayan Avrupa'dakiler bi türlü gelmiyor salona..Neyse konu bu değil ama :)

Aslında Abdi İpekçi daha rahat mesafe konusunda Anadolu'ya Kerem Bey..Trenle ulaşım çok rahat..Hem trafik de yok ;)
 
Re:

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Onur bey selam.
Kimseyi salondan soğutmak için yazmadım bunları emin olabilirsiniz.
Sezon başlarken A.Şahenk'te oynayacağımıza en çok sevinenlerden biri bendim ama gözlemlerim ve yaşadıklarım benim umutlarımı azalttı.
Trafik ve lokasyon olarak salon çok kötü bir durumda sanki istanbuldan tecrit edilmiş gibi maslaktan bile 1 saatin üzerinde ulaşabiliyorsun salona ayrıca etrafında yerleşim yok gibi veya çok az diyebiliriz.
Kısaca ulaşım açısından daha kolay olan perdeleri indiğinde 5000 kapasiteye inen A.İpekçide daha çok taraftar desteği sağlayabileceğimizi düşünüyorum
A.Şahenk'e ulaşmak 3 saat sürsede ben her maça gideceğim buda dip not olsun.
Eyüp Bey;
Bilinçli olarak bu amacı güttüğünüzü düşünmüyorum zaten. Ancak taraftarın bir ayağının salona gitmeye niyetlenip öbür ayağının evde kalmayı tercih ettiği günlerde böyle bir konuyu gündeme getirmek bu sonucu doğurabilir.

Hatırladığım kadarıyla Ahmet Cömert´te oynarken daha fazla seyirciye oynayacağımız teziyle önemli maçlarımızı Abdi İpekçi´de oynamamız gerektiği fikrini ortaya atmıştınız. Bu düşünceden yola çıkarak sizde Abdi İpekçi özlemi olduğuna dem vurdum. Yoksa daha fazla seyirciye oynama hevesi futbol takımı da derbileri Olimpiyatta oynasın mantığına çıkardı ki bunu kabul etmemiştiniz.

Neyse hepimiz biliyoruz ki köklü (radikal) kararlar alındığı zaman bir geçiş süreci yaşanır. O dönem de genelde sancılı olur. Böyle bir dönemde umutsuzluğa düşmek yerine taraftarlığa yeni adım atanlara doğru yolu göstermek gerekir. Örnek 1;
Mert Yigit Kazan' Alıntı:
Eyüp abi ağzından bal damlıyor çok güzel bir topic olmuş...
Ahmet Cömert veya Abdi İpekçide oynasaydık maçlarımızı kombine alıcaktım
Ayhan Şahenkde oynuyoruz maça bile gelemiyorum ben...
 

Üst