Bizde seni YİĞİT sanıyorduk!

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Biz de isteriz Ataköy'e dönmeyi. İmkansız gibi bir şey. Gerekli şartların oluşması lazım orda.Avrupa kupalarında oynuyoruz...
 
Yunus Taylan' Alıntı:
Biz de isteriz Ataköy'e dönmeyi. İmkansız gibi bir şey. Gerekli şartların oluşması lazım orda.Avrupa kupalarında oynuyoruz...

'Gençlik aşısı' ile avrupa maceramız çok sürmez zaten muhtemelen ilk turda avrupayı gözden çıkarır küçülme kararı alan sorumlular.
 
Ben Dönelim Ataköy'e diye başlık açmak istedim.Hatta Onur Yavuz'a danıştım.Gerekli şartlar oluşmadığı için geçemeyiz dedi.Özellikle bayan takımımız için çok iyi olurdu Ahmet Cömert. Fb Caferağa'da 1000 kişilik salonda oynuyor senelerdir.Hem de Eurolig'de. 3 duvar arası bir şey...
Ahmet Cömert bize yeter de artar bile. 2200 kişi neyimize yetmiyor?Orada çok rahat baskı kurulur.250 kişi geldi mi zaten boğucu bir hava oluşuyor.

Serdar( Mengi) Abi'nin bu konu hakkında bilgisi var.Ahmet Cömert'e geçme ihtimalimiz nedir diye açıklama yapar...
 
Taraftarın başkanlığa yakıştırdığı iki isim vardı, biri Polat diğeri Şardan. İkisi de hayal kırıklığı yarattı.

İki kale aynı anda yıkıldı!
 
Valla başarısızlıkta canaydını geçmeye adaylar ama yine de ben 'polat - haldun - yiğit' üçlüsünden kolay kolay geçmem.gelmeleri için az beklemedik , bu kadar kolay vazgeçmemeliyiz.
 
Biraz zaman geçtikten sonra büyük bir kampanyanın başlamasını talep ediyorum. Altında imzalarımızda olsun ve anlatalım isteklerimizi. GSbaskete büyük görev düşüyor. Bunu yapmamız şart oldu.
 
Cevdet Akay' Alıntı:
Biraz zaman geçtikten sonra büyük bir kampanyanın başlamasını talep ediyorum. Altında imzalarımızda olsun ve anlatalım isteklerimizi. GSbaskete büyük görev düşüyor. Bunu yapmamız şart oldu.
ilk imza benden olsun o zaman abi.
 
Polat ve Üstünel ikilisinden esasında futbol adına hala çok beklentim var.

Heleki Polat şu 2. dönemini garantilese aklında... ama bu stressle hata çapar diye korkuyorum.
 
Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın BEKO Basketbol Ligi Play-Off final serisinde 4 ve 6 Haziran 2009 tarihlerinde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Efes Pilsen'in ev sahipliğinde yapacakları karşılaşmalar için, Efes Pilsen yetkililerinin kulübümüz taraftarlarına 600 kişilik yer ayırdığı öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak şube direktörümüz Nedim Karakaş, "5 yıldır Efes Pilsen takımı ile yarı final ve final maçları oynamaktayız. Ancak ilk kez taraftar kısıtlaması yaptıklarına şahit oluyoruz. Bugüne dek herhangi bir kısıtlama getirilmemiş ve taraftarlarımız rahatça maçları izleyebilmişti. Efes Pilsen yetkilileriyle yaptığımız görüşmede; taraftarlarımıza 600 kişilik yer ayrılmasının yanı sıra bilet fiyatları da 40 TL'den satışa sunulduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz. Ayrıca geriye kalan biletlerin de genel satışa sunulmayacağını toplu olarak alınarak dağıtılacağını da öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda da tüm ilgilileri göreve davet ediyorum. Çünkü bu durumda toplu bilet alımı yapılmaktadır ve 5149 sayılı şiddeti önleme yasasının 14. maddesi gereğince toplu bilet alımı yasaktır. Bu duruma, bugüne kadarki Efes Pilsen serilerinde rastlanmamıştır. Bilinmelidir ki; Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz. Kulübümüze maddi ve manevi olarak büyük katkısı bulunan taraftarımız bu karşılaşmalara gelerek takımını destekleyecektir" diye konuştu.


Fb nin sitesindeki açıklama adamlar tepkisini nasıl koyuyorlar ya bizimkiler?
 
Öncelikle bir soru sormak istiyorum. Burda herkes varsayımlar üzerıne mı konusuyor yani Yigit Şardan ın erkekler de küçülmeye gidiyoruz, bayanlara ağırlık vericez tarzda acıklamalar yaptığına emin misıniz, kulağınızla duydunuz mu? Çünkü ben o kadar video izledim basın toplantısıyla alakalı hiç bi yerde duymadım küçülücez diye bi kelime! Ayrıca "Beni Adnan Polat ve Yiğit Şardan hayal kırıklıgına uğrattı" diyenlere de şaşıyorum sizin hayalizinde futbolda messı basketbolda siskauskas smodis mi vardı acaba? Baros Kewell Zizic Miojevic Gurovis Hosley GS tarıhındeki en ses getiren transferlerdi bana göre. Herkes ılk gunlerde yenı efsanemiz, bu sene sampiyonuz derken, başarısızlık gelince suc yonetimin mı oldu? Bu yonetimi "tezgaha geldık" tarzda acıklamaları dısında gayet begeniyorum ve basarılarının devamını diliyorum! İnomotoları Niculescuları, kume dusmemeye oynayan erkek basketbol takımımızı yada kume dusen bayan basketbol takımını unutmayın diyorum.Bılmıyorum haksızmıyım.
 
Adnan Demir' Alıntı:
Öncelikle bir soru sormak istiyorum. Burda herkes varsayımlar üzerıne mı konusuyor yani Yigit Şardan ın erkekler de küçülmeye gidiyoruz, bayanlara ağırlık vericez tarzda acıklamalar yaptığına emin misıniz, kulağınızla duydunuz mu? Çünkü ben o kadar video izledim basın toplantısıyla alakalı hiç bi yerde duymadım küçülücez diye bi kelime! .

Ben canlı olarak izledim toplantıyı aynen bu açıklamalr yapıldı.
 
küçülüyoruz dedigine eminsin yani? Umarım gençlere yönelicez ile küçülücez kelimelerini karıştırmıyorsunuzdur.Cunku gecen senede fb genclere yonelıyordu (vidmar prieldzic omer asık) Ama bu yönelme yanında başarılarıda getirdi hem euroleague de hemde bbl de.
Neyse benim esas söylemek istedigim bu sene sampiyonluk parolasıyla çıktıkta noldu bana göre tarihteki en iyi basket takımıyla efese süpürüldük.Ve bence bunda basketbolcuların hiç bi suçu yok. Acaba ligdeki fb maçındaki gibi bi seyirci olsa smith o 3lükleri gözü kapalı atabilirmiydi? Ozellikle son macta salonun bos kalmasını kabullenemıyorum. 5 milyondan fazla gs linin oldugu bi sehir ve 3 binlik salon nerdeyse bos hemde yılın en önemli maçında! Derwall bosuna demis:" Galatasarayın oldugu her yerde umut vardır". Çünkü bu taraftar nasıl olsa yenilicez diye son macta o salonu dolduramadı! Son macta takımın yanında olmayan kımse buraya cıkıp Yigit Sardan a ahkam kesmesin lütfen.
 
1. Kardeşim hangi genç yıldızı alacağız da hem seviyemizi koruyup hem gençleşeceğiz bunun cevabını verir misin? FB ile karşılaştırman çok alakasız bu yüzden. Bana genç oyuncular söyler misin Semih, Oğuz, Ömer Aşık seviyesinde.

2. Basketbolcuların nasıl suçu yok affedersin. Yanlış taktik yüzünden mi kaybettik yoksa mücedele etmeyen oyuncular ve onları sahaya değil çayıra salan hoca yüzünden mi?

3. Taraftarı salona çekmek için önce taraftara birşey vereceksin. Takım bu sene taraftara ne verdi de dolu tribün bekliyor. Ruhsuz ve kişiliksiz bir oyun için kim gider salona?

4. Sen de elinde hiçbir dayanak olmadan Yiğit Şardan'ı savunduğun için önce aynaya bak, sonra insanlara gider yap.
 
1- Emin ol birçok isim sayabilirim sana. Hem turkiye den hemde avrupadan. Türkiyeden dusan cantekin, burak yuksel, fırat toz, ilkan karaman, sertac sanlı, can korkmaz, tayfun erulku, safak edge, burak can yıldızlı gibi oyuncular nba potansiyeli olan oyuncular tıpkı ömer aşık ın 2 yıl oncekı hali gibi.Takımları bırakır mı orasını bılemem. Avrupadan ise shved, Dmitry Kulagin, Martynas Gecevicius, Mario Delas, Jonas Valanciunas gibi oyuncular ise çok bilineni olmamasına ragmen nba ın takıp listesinde olan oyuncular tıpkı prieldzic gibi.Ayrıca unutmayın Cemal o meşhur izmirdeki avrupa umitler basketbol sampıyonasında omer asık dan daha potansiyelliydi ama biri yedekte şampiyonluk kovalarken digeri alpellada 35 dakika süre aldı ve allstar lara girdi.
2-Bana göre basketbolcuların suçu yok çünkü yetenegin yetersiz kaldıgı yerlerde (macın son perıyotunda son 5 dakika kala yanlış hatırlamıyorsam 7 sayıya indirdigimiz farkın tekrar acılması gibi) taraftarın olaya el koyması gerekirdi ama ne yazıkki yeterli taraftar saysı yoktu.Eminim mac bittiginde oyuncuların vicdanları rahattı cunku ellerinden geleni yaptlar.
3-Taraftar ın hayal edemedigi transferler yapıldı bu sene durust olalım hangimiz zizic in gs de oynayabılecıgını dusunurduk yada tolliver a cok sevinecekken tolliver ın yanında hosley inde gelebilecegini.. Hosley transferinden sonrakı yorumları cok ıyı hatırlıyroum(tesekkurler pembe gomleklı , bu sene sampıyonuz vs.) bu hamleler hem sampıyon olmak ıcın hemde seyırcıyı cekmek ıcın yapıldı ama...
4-Hiç kimseye gider filan yapmıyorum sadece yeterli destegi vermeyenlerin neden yonetımı elestırdıgını anlamıyorum. Cunku bu takım sampiyonluga da oynasa yeterli destegi alamıyor. Son bir soru soruyorum belki ben unutmusumdur yada hayırlamıyorumdur. Acaba bu yılki gibi hem bayan basketbolda(augustus) hem erkek basketbolda(zizic gurovic milojevic) hemde futbolda(baros kewell meira) ki gibi bi transfer politikası gördünüz mü acaba? Adnan polat mı bagırıcak bu salonda, Yigit Sardan mı taktik vericek yada 3luk atıcak anlayamıyorum.
 
O saydığın isimleri çok takip edemiyorum da neden bize gelsinler yada neden takımları bıraksın. Cemal de o kadar parlamadı şampiyonada o parladı ise diğerleri ne yaptı merak ediyorum :)

İkincisi genç kadro kuruyorsan ve bütçeden de kazanç sağlamak istiyorsan Avrupalı değil Amerikalı alacaksın. Kusura bakma ama o saydığın adamları nasıl alacaksın bonservis vermeden :)

Ellerinden geleni nasıl yaptılar yahu maçları izlediğine emin misin? :) Efes maçından örnek veriyorsun da direk geçmişe bak biraz. Geçmişte takım ne verdi de full salon bekliyor bana bunun cevabını ver. 42 sayı fark yiyen takıma 10bin seyirci mi bekliyorsun :) Ayrıca hem müthiş transferler diyorsun hem yeteneğin yetmediği bölümlerde diyorsun. Güzel kardeşim önce takım oynayacak, yöneticin taraftara insan muamelesi yaptıracak sonra taraftar gelecek. Teşekkürler pembe gömlekli gibi başlıklarda benim yazılarımı okursan o örnekleri bana vermemen gerektiğini anlarsın.

Son olarak da transfer politikası önemli değil o sadece görünen yüzdür. Disiplin ve yönetim sorunlarını ve hatalarını saya saya bitiremeyiz. Transfer ancak senin gözünü boyar.
 
bi daha baktım o sampıyonada Cemal ve Ömer asık 10ar dk ort ile oynamıslar Ömer 2 sayı Cemal 4 sayı ort ıle oynamış. O şampiyonadan sonra Cemal çok parladı diye bir şey dedigimi hatırlamıyorum o şampiyonada Cemal ömer den daha potansiyelli gibi duruyodu dedim ama ikisinin şu anki geldigi nokta GS için pek iç açıcı degil ne yazıkki.Ayrıca hem kendin soruyorsun bana genc oyuncu sayabilirmisin diyorsun sonrada onlar neden bize gelsinki diyosun. Prieldzic fenerli oldugu için fenere gitmedi heralde.Fenerin prieldzic için fazla bi bonservis verdiginide zannetmiyorum.Ayrıca müthiş transferler diyorum evet ama önceki yıllarla karşılaştırarak müthiş diyorum.Efes in kadrosuyla bizim kadromuzu karşılaştırmak saçma olur.Taraftara gelince sana kesinlikle katılmıyorum burası playoff. Bır mac 40 yersın bır sonrakı mac yıne 0-0 baslar .Oyleki bir sonraki maçta da bjk yi deplasmanda yenip elemiş bi takımdan bahsediyoruz.Futbolda bi söz vardır önemli olan diger takımlara baglı olmamak yani biz her macımızı kazandıgımız taktirde sampıyon olacagımızı bilmek kısaca baskalarının kaybetmesını beklememek cok onemlı derler. Playoff ta boyle bı seydir seri 2-0 a gelmiş hiç önemli degil gs daha sonraki macları kazansaydı bugun finaldeydi. Herneyse son olarak pembe gomleklı konusunda lafım sana degildi ortaya söylemiştim sene basında bu takım sampıyon olur helal olsun yonetıme deyip te sezon sonunda yonetimi beğenmeyenlereydı takıma gerekli destegi vermeyip başarı bekleyenlereydi o sözüm neden üstüne alındın anlamadım.
 
Ömer Aşık'ın az oynaması doğal çünkü Ömer Aşık alt devrelerde o takımın bir parçası değildi. Gelişimini sonradan hızlandırmış bir oyuncudur.

Genç say diyince bize gelebilecek isimleri say diyorum herhalde. Preldzic için ne kadar para harcanmış bir öğren bakalım ayrıca. :) Bedavaya alınmadı o adamlar. Ayrıca Preldzic ve Vidmar'ın yanında Ömer Onan, Mirsad Türkcan, Solomon, Mrsic gibi tecrübeli oyuncular vardı. Semih alındı, üstüne Oğuz ve Ömer Aşık kendi oyuncularıydı Alpella'dan. Bizim bir yerde oyuncumuz var da ben mi bilmiyorum.

Beni alakadar etmeyen konuları önüme sürersen ben de cevabımı veririm. Alınmak değil bu. O örneği vermeyeceksin o zaman.

Taraftar konusunda hala neyi iddia ediyorsun anlamıyorum. Umut vermeyen bir takımın maçına kim gelir Allah aşkına. :)
 
Adnan,

Saydığın Türk oyuncular Efes'te Tofaş'ta Banvit'te oynuyor. Onları takımlarının bırakması mümkün değil. Ha dersen kulüp altyapıdan itibaren yapılanacak, mesela Efes'in geçen sene İzmir BLD.'de dış oyuncu olarak 40+ sayı 20 ribaundlarla şampiyonada oynayan Tayfun'u aldığı gibi, Sırbistan'dan Dusan'ı bulup getirdiği gibi yapacak, eyvallah. Peki, bizim kulüpte böyle bir yapılanmayı kim yönetecek?

Efes maçında da takım da coach da maçı erken bıraktı. Farkın inmesi Ergin Ataman'ın daha ikinci çeyrekten itibaren sürekli oyuncu değiştirmesi, farklı birço ksavunma denemesi (mesela 1-2-2 alan bile yaptılar ve çok kolay sayılar yediler) gibi sebeplere bağlıdır. Takım bu sene maalesef taraftara enerji veremedi, Kerem'in dediği gibi, bu konuda taraftara suç bulmamak lazım.

Avrupalı transfer etmek için de ciddi bonservis ücretlerini gözden çıkartmak gerekiyor. Biz de para olsa bile, öyle uzun vadeli bir yatırım yapılır mı tartışılır.
 
Basketbolun ne oldugunu, maçların kagıt uzerınde oynanmadıgını bilen gerçek Galatasaraylılar gelir. Bu takımı kazanmak için tutmayanlar, gelip yenilincede takıma destek verebilecekler gelir. Ki öle oldu zaten ama bunun sayısı çok sınırlıydı 5 milyon gs li yaşayan bi şehirde o salonun dolmasını beklerdim. Ayrıca bonservis konusunda benim söyledigim oyuncuların cogu 18 ini doldurmamış oyuncular benim bildigim kadarıyla bir oyuncu 18 yaşına girmemişse o oyuncuya bonservis ödenmez. Semihten bahsediyosun Ömer Aşıktan bahsediyorsun ama acaba onların fenere ne zaman geldigini biliyormusun? 2004 te geldiler geldikten 3 sene sonra şampiyonluk yaşadılar. Belkide bu yapılanma 2-3 sene sonraki şampiyonlugun temelleri olur diyorum alınabilecek yıldız adaylarınıda söylüyorum senin gibi genç oyuncu var mı ki diyenlere.Kısacası bu ulke omer asıkdan oguz savas dan olusrmuyor hele hele semıhten hıc olusmuyor sankı butun gencler fenerde yada efestyeymıs sanma.Amaç alınacak gençlerle yeniden yapılanmaksa önümüzde bundan iyi şans olamazdı heralde 2010 dunya sampıyonasından mı bilmiyorum genç patlaması oluyor türkiyede.
http://www.ntvmsnbc.com/id/24967776/
Not:bu sampiyonayı bende takip ettim ve kaan kural ın uzatmamak ıcın yazmadıgı bır cok gencın oldugunu soylıyebılırım ayrıca bunları alalım gelecek sene 30 dakıka sure verelım demıyorum.
 
Tamam sen gelecekler diyorsan gelirler herhalde. Sene başı bekliyorum seni burada, gelmişler mi gelmemişler mi görürüz :)

Taraftarı önce tanımak lazım. Hayal aleminde yaşamamak lazım ;)
 

Üst