Bogdan Stancu

Re: Bogdan Stancu Galatasaray'da

Bu sene oynanan Steaua-Utrecht maçında izledim Stancu'yu. O güne dek sadece ismini duymuştum. İzlediğim maçta 2 gol attı ve galibiyeti getiren isim oldu. Fizik olarak gayet sağlam, golü koklayan ve bitirici vuruşu olan bir forvet izlenimi bırakmıştı bende. Ayrıca şuan Romanya Ligi'nde 13 golle gol krallığında ilk sırada yanılmıyorsam.

Kısacası genç ve gayet iyi bir oyuncu transfer ediyoruz. Ben bahsedilen 5.6 milyon euronun altında kalmayacağını düşünüyorum.

5,6 Milyon az bir para değil. Takımın içinde bulunduğu berbat durum ve forvetsizlik düşünüldüğünde galeyana gelmek 5,6 milyonu görmemeye bir sebep değildir benim için.

Sahi Romanyadan geliyordu...

Romanyada kaçtane 5,6 milyon euroya oyuncu satılmış,hemde bonservisinin yarısı,nerden baksan 11 milyon euro ediyor adamın totali...

Çok normal canıma getirmesek olayı...
22-23 trilyondan bahsediyoruz...

Bende hazetmiyorum yönetimden. Adnan Polat dendiği an tüylerim diken diken oluyor, bana Galatasaraylı değil demiş bir adam sonuçta. Ama nerden giydireceğiz diye düşünürken abartmamak lazım bazı şeyleri. Ayrıca bonservisinin yarısı derken neden bahsediyorsunuz onu anlamadım ben?

Devre arası transfer yapmak istiyorsan oyuncunun hakettiğinden biraz daha fazlasını vermen gerekiyor. Şuan bu paraya çok daha iyisini alamazdı Galatasaray. İzleyince göreceksiniz..

Bidahaki satıştan pay verilecek falan deniliyordu onu kast ediyor sanırım ama %50 rakamları gerçekçi değil.Bende %20 pay verilecek diye duymuştum.Arada ciddi bir fark var.

Valla 6 milyon euro yazan kaynaklarda yazıyor o yüzde 50,yani rakamı aşağı yukarı doğru olarak kabul ediyorsak,o yüzde 50'lilik kısmıda kabuk etmeliyiz değilmi?

Bunun Adnan Polat ile, x ile alakası yok...Romanyadan,futbolseverlerin yüzde 95 inin hakkında hiçbirşey bilmediği ve 1 yıllık performansı ile yükselişe geçmiş 23 yaşındaki adı sanı duyulmamış bir adama bu bonservisi verirsen buna kuşku ile bakılması normal değilmi?

Tabi olayın gerçeğini bilmiyoruz,şimdilik varsayım üzerine konuşuyoruz...
Ayrıca belkide oyuncu gerçekten çok iyidir,bunu bilemeyiz,ancak görene kadarda kuşku ile yaklaşılması oldukça normal dediğim gibi...

Açıkçası %50 pay büyük infial yaratır.Mali genel kurul varken bu hamlede bulunamaz kimse.Bakalım yarın belli olur açıkçası zaten şu saatten sonra kimse olacağı varsa bu trasnferi engelleyemez.Bir kaç saat daha bekleyip göreceğiz.

Romanya gibi 3. dünya ülkesi olan her yerden alınan ve bu denli rakamların konuşulduğu oyunculara şüphe ile,tedirgin şekilde yaklaşmak çok normal buna bir şey diyemem.

Bu arada bu paylaşacağım linkte Stau'nun lig maçlarının özeti var.Hagi zamaında bu yana.2008 yılından itibaren izlenirse Stancu'yu görebilirsiniz;

http://www.rosalbastru.ro/2010/

5.6 milyon euro ve satılırsa bonservisinden %15 pay diye biliyorum, yanılıyor olabilirim ama %50 tabi ki gerçek değil.

Şuan direk popülariteden kaybediyor ama sadece bir maçını izlemiş biri olarak bile arkasındayım. Belli etmişti adam kendini. Bonservisinin neden arttığını da yukarda belirttim. Bana göre iyi transfer ve göreceksiniz altında kalmayacak bu paraların..

Umarım sizi utandırmaz,hep beraber mutlu oluruz...23 yaşında bir adam sonuçta...Bu arada dripling konusunda sıkıntılı olduğu söylendi,Eren'den başka bir kaç yerde daha belirtilmiş...Topla adam geçme yeteneği,topu sürme yeteneği çok vasat değildir umarım,en azından ortalama bir beceriye sahiptir bu konuda...

Her ne olursa olsun 5,6 Milyon fazla para. İzleyenler olabilir, iyi bir oyuncu da olabilir, hatta performansı ile bize kendine hayran bırakabilir ki inşallah diyelim fakat bu para hakikatten yüksek bir miktar. Zaten başka hiçbir kulüp bu parayı teklif etmezdi, tabi bunda dünya üzerinde her konuda dibe vurmayı başaran Galatasaray Futbol Kulübünün içinde bulunduğu durumun payı çok büyük...

Neden resmı sıtede veya SPK ya bır acıklama yok. Yönetım ıcı sorunlardan mı yoksa henuz bıtmedı mı bu transflerler. Ornek bır oyuncu vardı prekazının getırdıgı o nun gıbı bısı olmasında sonra.

oyun stili Bobo'ya beziyor. Drplingi var ama çok süratli bir oyuncu değil uzun mesafede. Kısa mesafede seri, iyi şut çeken bir oyuncu. Hava hakimiyeti çok yok ma ceza sahasında pozisyonu buldumu havadan yerden etkili. Bir özelliğini söyleyim frikik atabiliyor. Romanya milli maçında frikik golu var bir tane...

5m Euro bonservis yıllık da 1 m Euro.

Eger söylenenler dogruysa Steauda yıllık 120.000 Euroya oynuyomuş bu adam. Gider ayak son vurgun yapılmamıştır umarım Galatasarayın parasıyla.

Semih Ural' Alıntı:

Eger söylenenler dogruysa Steauda yıllık 120.000 Euroya oynuyomuş bu adam. Gider ayak son vurgun yapılmamıştır umarım Galatasarayın parasıyla.
Avrupanın kalbur üstü 2 takımından teklifler vrmış.Hatta bizden daha iyi teklif vermiş ikiside.Bizimkilerde oyuncu ile anlaşıp kulüple öyle pazarlık etmişler yıllık ücretin bir önceki döneme göre fazla olması bundan dolayı.

Eğer bildiğim stancu ise müthiş transfer,bütün devler takibe almıştı,scoutingçilerin listesinde ilk 3'de sevindim açıkçası.

Semih Ural' Alıntı:

güler geçersin diye bir şarkı var ya semih.. öyle işte..
dün burada sivri bir post attım, Galatasaray'ın Romen futbolunun arka bahçesi olması, son 15 senede buradan 15 e yakın futbolcu gelmesi, 2 hocanın gelmesi, Becali , Popescu,Hagi..İlişkiler,menajerler v.b hakkındaydı.. Normal olarak çoğu insan bana katılmadı, katılmayabilirler de..

Stancu " hemşehri kazığı " olmaz dendi.. Ben şimdilik başka bir şey yazmayacağım.. Şimdiden tartışmalar başladı.. 5 milyon euro'ya değecek mi göreceğiz bakalım..

Emre bodoslama yazıyorsun. Hagi bundan önce Romanya'dan kimi getirtmiş dedim cevap vermedin. Yazdığın şeylerin içini, arkasını doldurmazsan tepki görürsün. bu kadar basit...

Şunu da söyleyim FATİH TERİM döneminde alınan romen oyuncuların hepsi kar edilerek satıldı... Ve bu paralar o günün Galatasaray'ı için çok da hayatiydi...

Stancu'nun hayatında bir maçını izlemediğin belli. Peki özet filan izledin mi? İzlemediğin bir adam hakkında neden yorum yapıyorsun? Yarın öbür gün bu adamı da salladığın diğer Romenler gibi aldığımız paranın üzerinde satarsak ne diyeceksin?

Mazhar Ozsoy' Alıntı:
Emre bodoslama yazıyorsun. Hagi bundan önce Romanya'dan kimi getirtmiş dedim cevap vermedin. Yazdığın şeylerin içini, arkasını doldurmazsan tepki görürsün. bu kadar basit...

Şunu da söyleyim FATİH TERİM döneminde alınan romen oyuncuların hepsi kar edilerek satıldı... Ve bu paralar o günün Galatasaray'ı için çok da hayatiydi...

Stancu'nun hayatında bir maçını izlemediğin belli. Peki özet filan izledin mi? İzlemediğin bir adam hakkında neden yorum yapıyorsun? Yarın öbür gün bu adamı da salladığın diğer Romenler gibi aldığımız paranın üzerinde satarsak ne diyeceksin?

Mazhar biraz sakin ol bakalım..Ben cevap veremeyeceğim konuda yazmam..
Tepki görmekten de çekindiğim, korktuğum yok ayrıca..
Sadece Hagi döneminden bahsetmiyorum..
Hagi'nin kimi getirdiğini sen biliyorsundur, ama kimleri götürdüğüne de bir bak..
Bana Bülent Akın'dan, Misimovic'den, Ümit Karan'dan da bahset..

Genel olarak Romanya'ya bu kadar kanalize olmamıza benim lafım.. Romanya'nın arka bahçesi olmamıza lafım.. Bunu Fatih Terim de yapsa, Hagi de yapsa veya başka biri de yapsa benim için aynı şey..
Ben dün de yazdım Hagi zerre umurumda değil.. Kimse değil..
Sadece Galatasaray umurumda..

İkincisi biz futbolcu simsarı değiliz, spor kulübüyüz.. Bu takımda Petre, Bratu, Tamas oynarken ne başarı kazandık.. Pahalıya satmışız.. Sen Galatasaray'ı Kayserispor mu sanıyorsun.. Amaç kar etmek mi, sportif başarı kazanmak mı. Ligi 6. bitirdikten sonra Tamas'tan 3 milyon euro kar etmeye mi sevinelim..

Üçüncüsü ben Stancu'nun futbolculuğuna bir şey demedim. Bekleyelim görelim dedik.. Ama şu gerçek var.. 5 milyon euro'ya hiç riske girmeden, beklemeden, direkt futbolcular alınırdı..

Siz, benim anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz.. Bu işten birileri para kazanıyor, anlatamıyorum..Şuraya bak; Hagi, Popescu, İlie, Filipescu, Lutu, Niculescu, Bratu, Petre ve Tamas.. Belki unuttuğum da vardır.. Culio da Romanya'dan geldi.. Normal mi ?

Bırakın artık bu Hagi sevdasını.. Futbolculuğu diğer hayatından ayırın.. Hagi'den önce de Galatasaray vardı ve çok büyüktü yine.. Hagi gittikten sonra da olacak.. Romanya futboluna destek vermek bizim işimiz değil..

Emre oyuncu iyi kötü veya Hagi işte akrabalarını getiriyor demiyor kanımca,acaba neden hep bir kanaldan transfer yapıyoruz diyor...Bu soruyu sormak en doğal hakkı ve bana görede güzel soru...

Bu arada Stancu hakkında iki uç yorum var,bir taraf diyorki bu adamın Serkan Aykut'dan hiçbir farkı yoktur,diğer taraf diyorki bu adam çok büyük topçu,birde takip edenlere sorayım bu adamın devre arasında M.idman yurduna trasnferimi gündeme gelmiş?
Bunun gerçeklik payı varmıdır?

Birde Mithat bey'e birşey sorayım başka Stancu varmı acaba?Yanlışlık yoksa dediğiniz şey umut verici...