• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Boston Celtics

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Taner Tunala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:04
Taner Tuna' Alıntı:
Öncelikle Chicago'yu oyunlarından ötürü kutlamak lazım..Rose özellikle 50 dakika sahada kaldı ve maçın her döneminde büyük katkı sağladı takımına..Bize gelince durum ortada , her ne kadar son 2 saniye kala Pierce faullerde 2/2 atsa şu anda galibiyeti konuşurduk ama yapacak birşey yok..Garnett olmasa da bu turu ne yapıp edip geçmeleri lazım..Deplasmanda 1 galibiyet şart oldu artık..

[quote="Ozan Kemal Şen":21xjbyoz](Garnettsiz) gercek bostonu gorduk :P
105-103 yenildiniz.

LeBron'suz bir Cavs'ı ben düşünemiyorum , gerisini varın siz düşünün..[/quote:21xjbyoz]

katılıyorum.. garnett siz boston u iyi veya kötü gördük.. lebronsuz cleveland ı göremezsiniz bile..

:=) Le Bron suz Cavs dinazorsuz Jurrasic Park, Keanu Reeves siz Speed e benzer.

KG bundan sonra bu sezon için hiç olmayacak.Ameliyat olucak diye biliyorum.Bu yüzden takımın KG olmadan mücadele etmesini öğrenmesi lazım.

Bence geçen maç takım fena oynamadı.İş serbest atışlara kaldı.Pierce 2de 2 atabilse durum farklı olurdu.Önemli değil.Takım son şampiyon.Bu doğrultuda ve tecrübede Chicagoyu eleyebileceğimizi düşünüyorum.Fakat sonrasını kestirmek zor.

Bu arada Lebronsuz bir Cavs düşünemiyorum.İnşallah da böyle bir şey hiç bir zaman olmaz.Lebron gibi bir oyuncuyu izlemek her zaman zevk verir. ;)

İkinci maç yine çekişmeli oldu ama bu kez 118-115'lik skorla Boston kazandı..Chicago'da Gordon 42 sayı ile oynarken , ilk maçın yıldızı Rose sadece 10 sayıda kaldı..

Maça gelince son üç dakika skoru 109-104 Chicago lehine olmasına rağmen özellikle son 25 saniyede Ray Allen'ın üçlüğüyle 115-113 Celtics öne geçti , sonraki hücumda Gordon iki sayılık basketle eşitliği yakaladı..Son sözü ise son iki saniye kala bulduğu üçlük ile yine Ray Allen söyledi..

8965bbboston.jpg

d2df0ae0-2f34-47bc-997a-2ec153bdc33c.jpg

469a1c24-21db-4194-ba33-3f45552ca132.jpg

Boston'ın hali canımı sıkmaya başladı yaa en kısa zamanda toparlanırız inşallah.. Bu durum Boston'a hiç te yakışmıyor..

Son saniyede maçı kazandıklarına sevinsinler ama Bulls rakip sahada bu kadar zorluyorsa kendi evlerinde ne olur bilinmez. Son yılların en büyük sürprizlerinden biri olabilir.

Chicago deplasmanları çok zorlu geçicek.

Eren Aydın' Alıntı:
Son saniyede maçı kazandıklarına sevinsinler ama Bulls rakip sahada bu kadar zorluyorsa kendi evlerinde ne olur bilinmez. Son yılların en büyük sürprizlerinden biri olabilir.

Eren , son şampiyon ünvanlı bir takımı eledikleri için belki sürpriz olabilir ama görünen köy kılavuz istemez..Boston'un epey zorlanacağı ligdeki performansından belliydi -ki Chicago gerçekten takım oyununu iyi oynuyor..Ortada bir tur ve kim çıkarsa çıksın sürpriz olmayacak bana göre..Hatta oldu da Chicago turu geçerse Yarı Final'de Orlando-Philadelphia ikilisinden tur atlayacak takımı bile eleyebilecek potansiyele sahipler..

Bu arada ilk maç Rose tavan yaptı 36 sayıyla , bu maçta da Gordon 42 sayıyla..Üçüncü maçta da Salmons patlama yapmazsa iyidir.. :)

Celtics'e bir şok da Powe'dan

Play-off'larda Kevin Garnett'ten yoksun mücadele eden Boston Celtics, önemli bir parçasını daha kaybetti. Chicago ile oynanan son maçta diz bağlarından sakatlanan Leon Powe, takımdan 9 ila 12 ay uzak kalacak.

NBA takımlarından Boston Celtics'te sakatlık kabusu sürüyor.

Play-off'lar boyunca büyük olasılıkla all-star pota altı oyuncusu Kevin Garnett'ten yoksun mücadele edecek son şampiyon, benchin kilit isimlerinden Leon Powe'u da kaybetti.

Chicago Bulls ile oynanan son maçta sakatlanan Powe'un durumunun sanılandan çok daha ciddi olduğu ortaya çıktı. Diz bağlarında yırtılma tespit edilen Powe ameliyat edilecek ve 9 ila 12 ay takımdan ayrı kalacak.

Bu, başarılı oyuncunun gelecek sezonun da büyük bölümünü kaçırması anlamına geliyor. Powe'un sakatlığının kendilerini olumsuz etkileyeceğini belirten Celtics koçu Doc Rivers, "Herşeyi doğru yapmaya çalışan bir oyuncu için çok kötü bir sakatlık oldu" diye konuştu.

Powe bu sezon 7.7 sayı ve 4.9 ribaunt ortalamalarıyla mücadele ediyordu. Ancak Celtics forvetinin takım için önemi, Kevin Garnett'in sakatlığı nedeniyle bir kat daha artmıştı.

7BED09CD8A-8852-48FD-8865-7.hlarge.jpg

Ben bu takımda sakatlık konusundaki şanssızlığının içine edeyim artık ! Zaten sezon içinde 7-8 kişilik rotasyonlarla oynuyorduk , Play Off'lar başladı sakatlar düzelecek dedik ama Garnett'i kaybettik şimdi de Powe 9 ila 12 ay arasında sahalardan uzak kalacak..NBA tarihinde bilmiyorum sezon içinde bu kadar sakat oyuncu veren takım..

Kalan maçlarda pota altında elde sadece Perkins,Davis ve Moore kaldı..Salonun girişine nazar boncuğu takmak lazım..Giren çıkamıyor salondan..

Taner Tuna' Alıntı:
Ben bu takımda sakatlık konusundaki şanssızlığının içine edeyim artık ! Zaten sezon içinde 7-8 kişilik rotasyonlarla oynuyorduk , Play Off'lar başladı sakatlar düzelecek dedik ama Garnett'i kaybettik şimdi de Powe 9 ila 12 ay arasında sahalardan uzak kalacak..NBA tarihinde bilmiyorum sezon içinde bu kadar sakat oyuncu veren takım..

Kalan maçlarda pota altında elde sadece Perkins,Davis ve Moore kaldı..Salonun girişine nazar boncuğu takmak lazım..Giren çıkamıyor salondan..
Washington Wizards...

Isiniz zor. Canini disine takmis bir Chicago ile oynuyorsun, ustune birde Big Three'den birtanesi Yok " Kevin Garnett" Simdide Powe gibi onemli sureler alan bir uzunu kaybetiniz. Bakalim serinin diger maclarinda neler gorecegiz ?

Chicago bu sakatliklardan yararlanip turu atlayan tarafmi olacak ?
Ya da son sampiyon Boston, hayir sakatliklara ragmen turu atlayan taraf biz olacagiz diyecek. Merak edinelen sorulari tarih gosterecek.

Gecmis olsun Powe...

KG ile büyük darbe yiyen Boston uzun rotasyonu Powe'un da sakatlığı ile iyice kötü duruma düşecek. Zaten zorlanıyordu Boston, bu sakatlık daha da zora sokacaktır. Bulls bu direnci göstermeye devam ederse Boston'ı eleyebilir...

Bi okutup üfletsekmi ne yapsak :)

Cidden bu kadar şanssızlık olmaz.Zaten KG nin yokluğunda uzun rotasyonunda iyice sıkıntılıydık.Şimdi birde benchten her zaman önemli destekler veren Powe gibi disiplinli bir oyuncumuzu kaybettik.

9-12 ay arası çok uzun bir dönem.Özellikle performansı ve takımdaki durumu yükselişe geçmiş bir Powe için çok çok uzun bir dönem.Umarım parkelere döndüğünde kaldığı yerden devam eder.

United Center?da Kazanan Celtics !

Son NBA şampiyonu Boston Celtics, play-off ilk turu 3.maçında United Center?da karşılaştığı Chicago Bulls?u 86-107?lik skorla mağlup etti.

Bu sonuçla Boston Celtics, 1-0 geriye düştüğü seride 2 maç üst üste kazanarak 2-1 öne geçti. Celtics ilk maçta kaybettiği saha avantajını da ele geçirdi.

Maç boyunda üstünlüğü elinde tutan ve Chicago Bulls?u 22 top kaybına zorlayan Boston Celtics?de Paul Pierce 24 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Rajon Rondo 20 sayı- 11 ribaund- 6 asist ve 5 top çalmalık performansı ile double double yaptı.
Konuk ekipte Glen Davis 14 sayı- 9 ribaund- 6 asist- 6 top çalma-3 blok, Ray Allen 18 sayı, kenardan gelen Stephon Marbury ise 13 sayı-3 ribaund ve 5 asistlik katkı yaptı . Kendrick Perkins?in 6 sayı- 7 ribaund ile oynadığı mücadelede, Eddie House 8 sayı ile maçı bitirdi .

Chicago Bulls cephesinde 13?de 5 saha içi isabette kalan Ben Gordon 15 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, John Salmons 14 sayı- 4 ribaund , kenardan gelen Kirk Hinrich ise 14 sayı ile mücadele etti.

Bulls?daJoakim Noah 8 sayı- 10 ribaund- 3 asist ve 2 blok, Tyrus Thomas 6 sayı- 8 ribaund, 14?de 4 isabette kalarak kötü bir performans sergileyen Derrick Rose ise 9 sayı- 3 ribaund ve 2 asist ile maçı tamamladı.

a2c994c7-d8b0-4351-b0a4-747d92dd2b9b.jpg

İlk yarı skoru 59-37 olunca ikinci yarı formalite havasında geçti..Maçın zor geçeceğini bekliyorduk ama tecrübe faktörü devreye girdi ve Boston rahat kazandı..

0db758ae-5f30-4a2e-8e3d-d8c544514e8b.jpg

930492b3-84aa-4237-bb31-93c8768cb4b2.jpg

İlk yarı maçı koparmasını bildik.Tecrübenin de etkisiyle rahat bir galibiyet aldık.Umarım devamı gelir.

Chicago'ya iki uzatma sonucunda 121-118 kaybettik..Seride durum 2-2 oldu ve kalan 3 maçın 2'sini kendi evimizde oynayacağız..

Boston Celtics'de ;
Rondo 25 sayı - 11 ribaund - 11 asist
Pierce 29 sayı - 7 ribaund
Ray Allen 28 sayı
Perkins 15 sayı - 9 ribaund - 3 blok
Glen Davis 10 sayı - 11 ribaund

Chicago Bulls'da ;
Rose 23 sayı - 11 ribaund - 9 asist
Gordon 22 sayı - 6 ribaund
Salmons 20 sayı
Hinrich 18 sayı
Tyrus Thomas 14 sayı - 10 ribaund

Bir an hiç bitmeyecek sandım..

Çok zevkli bir maç oldu.Bu eşleşme 7 maça uzayacak gibi.

Yine uzatmaya giden bir maçta bu kez Boston 106-104'lük skorla kazandı ve seride 3-2 öne geçti..Son 27 saniye kala Tony Allen Gordon'a faul yaptı ve Gordon üç atışı da isabetli buldu ve durum 104-104 ile eşitlendi..Daha sonra Pierce sorumluluğu aldı ve takımını öne geçirdi son 3.4 saniye kala..Son hücumda Brad Miller öyle boş kaldı ki potaya gidip smacı asılacaktı -ki faul yaptı Boston'lu oyuncular ve serbest atışlarda Brad Miller "0/2" ile kullandı ve maç bitti..Bu arada Celtics'de Ray Allen faul problemi nedeniyle sadece 26 dakika sahada kalarak maçı erken tamamladı..

Boston Celtics'de ;
Rajon Rondo 28 sayı - 8 ribaund - 11 asist
Paul Pierce 26 sayı - 7 asist
Glen Davis 21 sayı - 6 ribaund
Kendrick Perkins 16 sayı - 19 ribaund - 7 blok
Ray Allen 10 sayı

Chicago Bulls'da ;
Gordon 26 sayı - 6 asist
Hinrich 19 sayı
Salmons 17 sayı - 5 ribaund
Rose 14 sayı - 8 ribaund - 6 asist
Tyrus Thomas 12 sayı - 8 ribaund