Boston Celtics

Tamam bayanlar ve baylar , bu gece belli olacak zaten herşey..Boston kazanırsa ne mutlu bize , Bulls kazanırsa da tebrik ederiz sportmence.. 8)

Bulls başlığında yazmıştım zaten Nba 2006'da bir sezonu Bulls ile geçirdim, oradan sempati her zaman var zaten. Son takaslardan sonra ve yakaladığı performans ile bu sezonda takdirimi kazandı zaten. Ayrıca forumdaki genel eğilimden dolayı Bulls'u tutan iki üç kişininde olması lazım yoksa rekabet olmaz.
Volkan Kızıltaş' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":15ys7bg2]Sonuna kadar Bulls'luyum bugün :)
Geçmiş olsun o zaman ;)[/quote:15ys7bg2]
Saadet Unal' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":15ys7bg2]Sonuna kadar Bulls'luyum bugün :)

O nedenmiş efendim ? :)[/quote:15ys7bg2]

Chicago Bulls : 38 - 52 Boston Celtics (ilk yarı sonucu)

Bulls maça Gordon'un sayılarıyla başladı ve bir ara farkı 8'e kadar çıkardı..Daha sonra Boston Scalabrine'nin bench'ten gelip bulduğu sayılarla dengeyi kurdu ama periyod 27-23 Bulls lehine bitti..İkinci periyodun ilk bölümünde House ile Boston farkı kapadı ve son bölümlerde yakaladığı ivmeyle devreyi 14 sayı önde bitirdi..Bulls'un yanlış hatırlamırsam ikinci periyodda boyalı alandan hiç sayısı yoktu..

İkinci yarıda Bulls son bölümlerdeki basit hatalarını yapmazsa farkı kapayabilir , aksi takdirde Boston lehine duruyor maç..

Chicago Bulls 99 - 109 Boston Celtics (maç sonucu)

Boston özellikle ikinci periyodda öne geçtikten sonra Bulls öne dahi geçemedi bir daha..Maça Rose ve Gordon'un gayretleriyle çok iyi tutundular , hatta Hinrich'in de son periyod ciddi katkıları oldu ama kazanmak için yetmedi..Boston'da ise pota altında Perkins ve Glen Davis yararlı oynadılar..Zaten maç genelinde Bulls dışarıdan , Celtics ise içeriden buldu birçok sayıyı..Bu arada Allah her takıma bir E.House nasip etsin , her zaman sorumluluk alıp ortaya çıkıyor..Üçüncü periyodun sonlarına doğru ve özellikle son periyodun bitimine 2:25 kala maçın kilit üçlüğünü attı belki de.Sonuç olarak iki takım da iyi bir oyun çıkardı..Bize bu yaşattıkları heyecan için iki takımı da tebrik etmek gerekiyor..

Boston'da ;
Ray Allen 23 sayı - 7 ribaund - 2 blok - 3 asist
Paul Pierce 20 sayı - 9 ribaund - 2 blok - 4 asist
Eddie House 16 sayı (4/4 üçlük) - 2 ribaund - 3 top çalma - 2 asist
Kendrick Perkins 14 sayı - 13 ribaund
Glen Davis 15 sayı - 2 ribaund - 3 asist
Rajon Rondo 7 sayı - 5 ribaund - 3 top çalma - 2 blok - 11 asist
Brian Scalabrine 8 sayı - 3 ribaund

Chicago'da ;
Ben Gordon 33 sayı - 3 ribaund - 4 asist
Derrick Rose 18 sayı - 4 ribaund - 3 asist
Kirk Hinrich 16 sayı - 2 ribaund - 4 top çalma - 2 asist
Brad Miller 9 sayı - 7 ribaund - 2 blok - 2 asist
John Salmons 12 sayı - 4 ribaund - 2 top çalma - 3 asist
Joakim Noah 7 sayı - 15 ribaund - 2 blok

2b9e1824-f3fc-4ef1-8c99-dffbafe09d01.jpg

Benchten aldığımız katkı bu maçta bizim için kilit nokta oldu.En kritik dönemlerde Scalabrine ve Eddie House kenardan gelip çok yararlı işler yaptılar.

Salmons ve Miller takasından sonra Bulls'un playofflarda çok önemli işler başaracağını düşünüyordum.Nitekim Boston'a karşı seriyi son maçta kaybettiler.Sanırım önümüzdeki sezon herkesin sempatisi kazanmış bir takım olarak mücadele edicekler.Şahsen benim sempatimi kazandılar. :)

Bu arada Orlando seriside 7 maçtan oluşsun istermiyiz?
Son toplar ,uzatmalar :)

Tebrikler öncelikle. Taner'in yazdığı doğru House konusunda. Can yakan bir basket oldu. Orlando serisi 7 maça uzar ve bu tarz bir seri olursa Boston'un ilerki turlara mecali kalmaz. Zaten Boston pota altını iyi kapatırsa seride avantajlı olur. Son olarak terslik olsun diye yapmıyorum ama Hedo yüzünden gönlüm Orlando'dan yana :) ama söz Boston Orlando'yu geçerse kalan 2 seride Bostın'luyum :)

Çok iyiydi maç... Arkadaşlarla beraber önce bir El Clasico çaktık malibuyla birlikte, sonra da Boston maçı. Gün ışığıyla beraber uykuya daldım ve güne 1 saat önce başladım. Valla değmedi desem yalan olur, Volkan'ın da dediği gibi Eddie House :)

Beklenen gün geldi çattı ve bugün Orlando serisine başlıyoruz..Powe ve Garnett'in olmaması Howard'ın o bölgede büyük üstünlük kurmasına yol açabilir..Lewis önünde ne yapacağımız da meçhul , çünkü hem şut özelliği hem de ayak çabukluğunun olması bize büyük sıkıntı yaratabilir..Hele Glen Davis ile eşleşirse sayı kralı bile olabilir..Scalabrine dışında onu savunacak adam yok elde..Bu seride artık Pierce'dan bir patlama bekliyorum , çünkü Bulls serisinde genel olarak yokları oynadı..Hidayet ile iyi bir çekişme içine girecektir..Rondo bu seride Alston'a karşı üstünlük sağlarsa serinin gidişatını önemli ölçüde etkileyebilir..Belkide bu seride en ciddi avantajımız , Orlando'da Ray Allen'ı savunacak bir savunmacının olmaması..Galiba C.Lee hala sakatmış ve ilk iki maçı kaçıracağı söyleniyor -ki maske ile oynaması gündemdeymiş kalan maçları..

Sonuç olarak yine ilginç bir seri izleyeceğimiz gerçek..Deplasmanda herhangi bir takımın alacağı galibiyet dengeleri bozabilir..İlk iki maçın da Boston'ın sahasında olduğunu düşünürsek Orlando en azından bir galibiyet çıkarmak isteyecektir..

Bizim cephede Pierce'ın performansını yükseltmesi gerek ve bence bu seride takımı tam anlamıyla sırtlayabilir.

Diğer yandan Hidayet'in de bu seride daha fazla sorumluluk alacağını düşünüyorum.Taner'in dediği gibi Hedo - Pierce çekişmesi olacaktır.

Sonuç olarak sakatlıklardan dolayı özellikle bu seride çok sıkıntı çekebiliriz.Ama Orlando'da Philadelphia serisinde bildiğimiz görüntüsünden çok uzaktı bana kalırsa.Bu yüzden şanslar eşit.Eğer saha avantajımızı kullanabilirsek önümüz daha açık olur.

7 maçlık zorlu bir Chicago serisinden sonra -ki Orlando ile yapılan ilk maçtan önceki dört gün içinde iki Bulls maçı yaptık..İlk maçta hem yorgunluk hem de Allen-Rondo ikilisinin 24/4 şut yüzdesiyle oynaması bir ara farkın 25'lere çıkmasına neden oldu..Her ne kadar geri dönüş yapıp farkı dört sayıya kadar indirsek te olmadı..

Garnett-Powe ikilisinden yoksun , Orlando'nun Howard ile ciddi tehdit oluşturacağını seri başlamadan yazmıştım buraya -ki nitekim öyle oldu (16 sayı , 22 ribaund)..Bu arada Pietrus da hem Boston hem de Orlando taraftarlarının gözlerini yaşartmıştır attığı 17 sayıdan sonra.. :)

Bugün de kaybedersek seri elden gidecek ve önümüzdeki sezona bakacağız artık..Bu eksiklerle Orlando'ya ya da ileride Cavs'a karşı eleneceğiz ama en azından ilk maçta yaptıkları geri dönüş gibi onurlu mücadele edeceklerini düşünüyorum oyuncuların seri boyunca..Sonuç olarak yensen de yenilsen de , Celtics !

Sanki şu belli oldu artık. Ray Allen'ın kötü şut attığı gün rakip bir adım önde her zaman. Bakalım bu gece neasıl başlayıp devam edecek Ray...