Öncelikle Ergin Ataman ve Anadolu Efes'i tebrik ediyorum, onlar için normal sezon maçları çokta önemli değil, playoflar ve Euroleague'de ne yapacakları önemli.
Bizim takımı mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum, son ana kadar savaştık, olmadı sağlık olsun. Ama şunu belirtmem gerekir, kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik ve bunun en önemli sebebi hocanın kötü performansı oldu. Maç boyunca Zach Auguste'n üstünden doğru düzgün sayı bulamayan Dunston-Sertaç ikilisi var. Sonra bakıyorsun Ege girmiş oyuna, Sertaç şov yapıyor, hocada kenarda izliyor.
Hocanın Motum'u yıldızlaştıran Nigel Hayes'i ısrarla dört numarada kullanması var. Maç içinde Hayes'in savunma ve ribauntlarda büyük sorun teşkil ettiğini görüp, 3 numaraya çekip, 4 numaraya Ayberk'i koymak için antrenör olmaya gerek yok, ama Ertuğrul Erdoğan 40 dakika göremedi.
Birde sadece Ertuğrul hoca takımın başına geçtiği için transfer edilen, her hangi bir EuroCup takımında kadroya giremeyecek olan Klobucar'ı ısrarla oynatması var. Klobucar hedefi olan takımın yabancısı olamaz, yol yakınken bir değişilik yaparız umarım.
Son olarak şunu ekleyim, hazırlık maçlarından beri söylüyorum, hoca çok fazla gereksiz rotasyon yapıyor, bir beşi çıkarıp başka beşi sahaya sürüyor, burası Nba değil, bu takımda rotasyona girecek 12 oyuncu yok. Farklı önde olup herkesi kullanırsın anlarım ama bu tarz maçlarda en fazla 8-9 kişiyle rotasyon yapıp, en iyi oyuncularımıza en az 25 dakika vermeliyiz.
İnşallah Ertuğrul hoca bugün yaptığı hatalardan ders alır...