BSL 1. Hafta | Galatasaray Odeabank 82-58 Gaziantep Basketbol

Arkadaşlar Antep oynamadı değil oynayamadı, oynatmadık, şunu bi kabullenelim. İzin verdiğimizde nasıl farkı kapattıklarını görerek de bunu idrak edebiliriz.
Bence asıl nokta Hardy değil, Emir meselesi. Hardy zamanla olur, atmaya başlar sayıları ama Emir olmazsa işimiz biraz daha güçleşebilir.
Hendrix'in 3 asisti güzel bişey. Ama Christmas 0 ribauntla mı oynamış fotoğrafta mı yanlışlık var çözemedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Christmas maçı 1 reboundla tamamladı ama onun oyunda olduğu bölümde savunma reboundları Ege,Hopson ve Renfroe topluyordu.Yani Christmas, Box-out'u yapıyor ve top kime yakınsa o reboundu topluyor ve takım mümkün olduğunca hızlı yarı sahaya geçiyordu.Mesela, Renfroe'nun böyle bir rebounddan 5. vitese geçip attığı çok güzel bir turnike var (aynı zamanda takımın ilk yarıdaki son sayısı) onu izlersen bu rebound durumunu anlayabilirsin.

Richard Hendrix'in 20 dakikada 3 bloğu, Hopson'un performansı, Christmas'ın 20 dakika faul yapmaması sezonun başlangıcı adına önemli noktalar. Billy Baron şutörlüğünden önce oyun kurucuyu yedeklemesi sahadaki ikinci ball handler olmasıyla çok iyi bir yetenek. Çok güzel olabilirdi bize. TÜBAD2ın çok aksine oynadığımız bu oyun üzerine koyarak devam eder umarım.

Soru işreti olan oyuncumuz çoktu hazırlık maçları fikir verse de ölçü olamıyor ne yazık ki... Renfroe oldukça iyiydi tercihleri dengeli oyunu içimi rahatlattı. Değerlendirme için henüz erken ama dünkü maç özelinde Summers durgundu hiç insiyatif almadı nerdeyse çalışmalara geç katıldığı için kendini ve pozisyonları zorlamadan oynamayı tercih etmiş gibiydi.
Chritsmas'ı pek beğenmedim açıkcası uyum sorunundan da kaynaklanabilir tabi ama oldukça acemi pozisyon ve oyun bilgisi zayıf bir oyuncu gibi oynadı dün.
Hendrix ise 4-5 sene önceki Hendrix'ten atletizm açısından oldukça farklı eser kalmamış eski halinden ama bilgisi sahadaki duruşu bile güven verdi faydalı olacak gibi duruyor.
Hardy için Summers gibi çalışmalara geç başladı geçen sezonda nispeten durgundu ama beklemek lazım. Oyuncu tanıyoruz ne de olsa.
Hendrix yerine değilde Christmas yerine o bütçeyle Semih alınsaymış keşke dedim. Hem Tj Cline böylelikle sahada olurdu kontenjana takılmazdı.
3 hafta daha vaktimiz var Ekim sonu herkes son hamleleri yapmış olur. Biraz takımı seyretmek lazım.

2 yıl önce de Trabzon deplasmanında benzer oyunla, benzer yapılanmayla 58-82 kazanarak başlamıştık. Nedense bu sezon da öyle geçecek diye hissettim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Antep maçının bana göre kısa özeti : Tünelin içinde zifiri karanlıkta bir ışık gördük. O ışık güneşin ışığı mı yoksa üzerimize hızla gelen trenin ışığı mı görücez. Bayern ve Datçka maçları belirleyici olacaktır. Yanlış anlaşılmasın, bu maçlarda önemli olan skordan çok savunmadaki devamlılık ve istek olacak.

İlk maça gelince Renfoe benim en korktuğum transferdi. Ancak hazırlık döneminden beri oyunuyla beni çok şaşırtıyor. Takımı mükemmel organize ediyor.
Emir iyi başladı ama yetmez. Bir üst seviyeye çıkmalı.
Ege hücumuna şutu mutlaka eklemeli. Savunmadaki mücadelesine diyecek hiçbir şey yok. Ama faul atışında attığı air ball ona hiç yakışmadı. Bu çocğun genç takımlarda şutu iyiydi üstelik. Zaman lazım, bu kadro içerisinde istediği zamanı da bulacaktır.
Hendrix maçta çok iyiydi. Hakkında umarım yanılmışımdır. Onun hakkındaki görüşlerim olumsuzdu. Ama faydalı olacak gibi.
Rakeem bu sene adından çok söz ettirecek. Yeterki sakatlık yaşamasın.
Göksenin iyi başladı. İlk turnikeleri girmesede Israrla içeri drive etmesi gücen kazanması için çok iyiydi. Umarım böyle devam eder ve seviye atlar kaptan.
Hopson takımın lideri benim der gibiydi. Kimse bu rolün ona yakışmadığını söyleyemez. Sanki yıllarca bu anı beklemiş, beklediğine değmiş gibi. Salonda eğleniyor ve bu tüm takıma yansıyor.
Hardy'i tanımasam yanlış transfer diye yorumlayacağım. Ama Trabzon'un en etkili silahıydı. Daha iyi olacaktır, olmalı.
Summers savunmada çok istekliydi. Hücumda top kullanmadı zaten. "0" sayısı bu açıdan yanıltmasın. Onun devreye girmesine gerek kalmadı. İlerleyen maçlarda onun hakkında net yorum yapılabilecektir.
Serkan daha çok genç. Elindeki fırsatı iyi değerlendirmeli.
Mehmet Yağmur sakatlığı en zayıf olduğumuz PG rotasyonunda kötü oldu. Renfoe'ya çok yük binecek.
Cline, umarım Bayern maçında Antep maçındaki düzene katkı sağlar.

Sonuç : 1 ve 5 numaramız tamam. Takımın sürekli içeriden oynaması ve kötü şut attığımız bir maçta içeriden bu kadar skor bulabilmemiz çok iyi. Hendrix ve Raakeem birbirini iyi yedekleyen atletik uzunlar olacak. Erman Hoca niye savunmaya bu kadar önem verdiğini çok kötü şut attığımız ilk yarıda oluşan farkdan belli. Gerek Bayern gerek Datçka Antep'ten bir seviye üst takımlar. Bakalım o seviyede ne yapıcağız. Bu arada daha 1 hafta önce bizi perişan eden Antep'i yendiğimiz de unutulmamalı. Sanki 2 numarada Hardy yerine Diebler kalsaydı daha iyi olacaktı ama ilk izlenimler yanıltabilir. Umarım daha iyi olucağız...

Hem takim hem bireysel bazda eksiklerimiz olsa bile hepimizin istahini kabartan bir oyun vardi sahada.

Bayern ve Dacka gelecek adina bir takim fikirler verecektir, Hardy, Summers ve Emir oyunlarini yukariya tasiyabilirlerse ciddi hedefleri olan bir takim haline gelebiliriz.