BSL 10.HAFTA I Galatasaray NEF 90-73 Beşiktaş ICRYPEX

De Boost , acayip bir oyuncu. Saçmalamaz ise süper oynuyor. Şu Kravishe hiç ısınamadım. Onun yerine sağlam bir uzun olsa takım başka seviyeye çıkar.
Aslında bu güm Melo , Akın ve Blackshear gününde değildiler , bide gününde olsalar tadından yenmez bu takım.
 
Zorlu bir periyoda giriyoruz. İlk maç BJK maçı içerdeydi. İyi başladık iyi bitirdik. İki takım da seriler buldu. BJK ikinci yarı bir ara 7 sayı öne geçti ama biz de 30-3 lük seri ile dönmesini bildik. Hollis Jefferson'un atılmasıyla rahatladık. Hem tribünleri kışkırtıyordu hem de o ana kadar en etkili oyuncularıydı. Göksenin o ana kadar pek bir katkı sağlamamıştı ama Jeffersonun atılmasını sağlamakla iyi bir katkı sağladı en azından burada.

Jefferson atıldıktan sonra toparlayamadılar. Zorlu geçmesi gereken maç, zaman zaman zorlansakta yine farklı kazandık. Son maçımızda da böyle olmuştu. Tempoyu ve ritmi bulduğumuzda çok etkili oluyoruz. Özellikle Melo ve Devaughn Akoon Purcell le ama bu maçın yıldızı Dee Bost. Hem attı, hem attırdı. Özellikle ikinci yarıda bir beş vardı, Rıdvan, Göksenin, Okben, Dee Bost ve Kravish orada momentumu yakaladık. Çok garip bir beş aslında ama orada Rıdvanın turnikesi, Dee Bostun iki üçlüğü derken geri döndük yine.

Zaman zaman uyuyoruz oyun içerisinde. Yedeklerin de daha fazla katkı vermesi lazım. Ama potansiyeli bir takımız. Bugün erken saate rağmen taraftar da sahadaydı. Futbolcular, başkan ve Fatih hoca da maça gelmişler. Moral oldu sanırım oyunculara da. Coşkuyla oynadılar. Tebrikler. Şimdi Karşıyaka sonra da Fener maçları var. Yine zor maçlar. Başarılar dilerim takıma.
 
19-1 seri yedikten sonra 30-3 lük akıl almaz bir seri yaptık. Jefferson atılmadan da zaten vurup geçmiştik. O yüzden istedikleri kadar ağlasınlar, ki verilen karar doğru. Sabahtan beri de ergen ergen hareketleri vardı tribünlere. Ek olarak sürekli BJK lehine düdükler çalındı. Rüzgar esse faul çaldılar. Kerry bile çıldırdı artık bir noktada.
- Vurup geçtiğimiz bölümde DAP, Melo ve Blackshear'ın olmaması da ilginçti.
- Rıdvan böyle giderse çok iyi olacak.
- Kravish iyi hoş ama maç kötü giderken hem rakibi durdurup hem de yumruğu koyacak sert bi uzun lazım. Malum, maç biraz da uzundan başlıyor.
- Ek olarak Ekrem hocanın mola mevzusuna değinmek istiyorum. Rakip 11-0 seri yapmışken hala mola almadı. Hadi bunu geçtim; 20 fark yaptıktan sonra takım yine maçı bırakıp kontak kapattı. Rakip de 10-0 seri yaptı. İnsan 6-0 seri olduğunda bile hemen mola alıp oyuncuları kenarda bi haşlar. Hocaya değil takıma kızıyorum burada. Böyle laubalilikler basketbolda özellikle şakaya gelmez. 4 dakikada 20 fark da kapanır, kapandığını da gördük. Hocanın bu hususlarda biraz daha keskin ve sinirli olması lazım.
 
Rıdvan ve biraz da Okben dışında yerli oyuncu katkısı alamıyoruz. Faul atışını airball gerçekleştiren bir oyuncumuz var ve takım kaptanı. Gaspar Vidmar'dan beter serbest atışı var. Ege deseniz bir gram mesafe kat etmedi. Onun yerine Muhsin Yaşar, Egemen, Metin Türel hatta Oğuz Savaş'a bile razıydım. İnsan gençliğine bu kadar mı ihanet eder?
Maç içinse DeeBost tan triple double beklentim vardı ama olmadı. Bence bir sezonda 2 triple double yapan tek basketbolcu olacak. Artık hiçbir maçı çeviremeyiz diye bir düşünceye kapılmamak çok güzel bir duygu. Ne yapıp edip karakter koyuyorlar. Önümüzdeki 2 maç sıralama için çok belirleyici olacak.
 
3. çeyrek sonunda Beşiktaş'ın 57-58 sayısı varken bunun 40 küsürü Jefferson ve Lawson'dan gelmişti. Başka diyecek bir şey yok
 

Üst