BSL 11. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 80-78 Galatasaray Odeabank

Tüm dünyadaki Galatasaray'lıları toplayıp, hergün yenikapı meydanında hep birlikte (sizin istediğiniz şekilde) idman da seyretsek, tüm maçlara da gitsek, sonuç maalesef değişmez.
Koç ve bu takımın kapasitesi bu kadar. Ne tür bir beklenti içindesiniz? Yanlışları görmezden mi gelelim.
Galatasaray'da maç kazanmak değil kupa kazanmak hedeftir. O zaman sevinilir.
Ayrıca burada hedef yabancı takımları yenmektir. Lig maçları bunun için bir araçtır, hedef değil.

Son düzenleme:
Hemen başlamışız yerin dibine sokmaya deplasmanda Beşiktaş,a son topta maç kaybediyoruz.Kazanınca ortada olmayan galibiyete sevinmeyen kardeşlerimiz var,yahu taraftar olarak bütün olamamışız neyin başarısını bekliyoruz takımdan.Şimdi soruyorum içinizden kaç kişi idmanı izledi kaç kişi set çizebiliyor,kaç kişi bir takımın benchinde oturdu profesyonel anlamda.Neyse yahu amaç belli zaten Kunter gitsin Kunter şöyle yok böyle kim gelsin bu şartlarda oda yok bu arada Mahmuti sesleri var Ünal Aysal başkana yaptığı terbiyesizlikten sonra kulübün sokağına sokmam.
Bence gelebilecek çok koç var, Oktay Mahmuti de iyi alternatiflerden birisi ama şubenin başındaki şahsın Erman Kunter'i göndermeye niyeti yok. Başkanın durumu da malum. Açıkçası yönetimin umurunda olduğunu da düşünmüyorum basketbolun. Öyle ya da böyle bu sezon geçsin, başarılı olamasak da olur küme düşmeyelim yeter mantığındalar bence. Erman Kunter de hiç kusura bakmasın, bu sezonu idare edeyim yeter mantığında gibi görünüyor. Yani bence şubede, kulüpte çok yalan bir ortam var bu sene. Ben basketbol maçlarını izlemiyorum, söylediğim gibi Erman Kunter olduğu sürece de izlemicem. Bu seneyi idare edelim, bitirelim vs gibi içinde yarışmacılığın olmadığı bir ortam hiç bana göre değil. Galatasaray kulübüysen eğer bütçen rakiplerinle yarışabilecek düzeyde olacak ama bütçe de her şey değil, bu bütçeyle bile yarışmacı bir takım kurulabilirdi iyi bir koç ile ama bunu tercih etmediler. Çünkü YARIŞMAK gibi bir dertleri yok, dertleri İDARE ETMEK.

Ayrıca Oktay Mahmuti'yi de severim. Ünal Aysal'ı da.. ve böyle bir olayın yaşandığına da inanmıyorum. Yaşandıysa bile kendi problemleri olmakla beraber, bu konuda Oktay Mahmuti'nin söylemleri benim için yeterlidir.

Hemen başlamışız yerin dibine sokmaya deplasmanda Beşiktaş,a son topta maç kaybediyoruz.Kazanınca ortada olmayan galibiyete sevinmeyen kardeşlerimiz var,yahu taraftar olarak bütün olamamışız neyin başarısını bekliyoruz takımdan.Şimdi soruyorum içinizden kaç kişi idmanı izledi kaç kişi set çizebiliyor,kaç kişi bir takımın benchinde oturdu profesyonel anlamda.Neyse yahu amaç belli zaten Kunter gitsin Kunter şöyle yok böyle kim gelsin bu şartlarda oda yok bu arada Mahmuti sesleri var Ünal Aysal başkana yaptığı terbiyesizlikten sonra kulübün sokağına sokmam.

Hepimiz set çizecek durumda olsak Kunter gitsin biz gelelim Mithat abi :) Ayrıca idman halka açık mı ki gidip izleyeceğiz? Bunlar nasıl ifadeler böyle? Dün Erman Kunter seneye de devam edecek diyordun şimdi Mahmuti diyorsun. Keşke gelse bari keşke. Bu Erman Kunter'in utanması lazım maç sonu açıklaması sebebiyle ama öyle bir yüz vermişler ki sırıtarak röportaj veriyor.

Abi sen ne diyorsun Allah aşkına yıllardır böyle üslup kullanmadım ama cidden absürd komediye çalıyor mesajların. Kunter'i savunan medya ayağı gibisin. Hani görmeden okusak yiycez bunları. Taraftar mı bıraktınız 2 yıldır masa tenisinden futbola anasını ağlattınız koca Galatasaray'ın. 2 ayda rüsva olmadığımız maç kalmadı. Tek başına Trabzon'dan 100 yemek bile istifa sebebiyken sayamadığım kadar gurur kırıcı mağlubiyetler aldık ve bunların hiç birinde basketbolun B sini dahi oynamadık. Obradovici bile şaşırttık adam neye uğradığını şaşırdı, durumu anlayınca 3.kadrosunu sahaya sürüp farka boğdu deplasmanda.. Tabi suçlu taraftar yine bravo devam ...küfretmediğimize şükredin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

Yani diyorsunuz ki, bu duruma gelmemizin tek suçlusu, basketbolla profesyonel anlamda uğraşmadığı için, basketbolla ilgili yorum yapmaması gereken ama hadsizlik edip Erman Kunter'i eleştirme densizliğini yapan taraftar?

Kusura bakmayın ama bu saygı duyulabilecek bir görüş olmaktan çıkıyor artık. Akıl-mantığın tükendiği noktaya geliyoruz.

Tüm dünyadaki Galatasaray'lıları toplayıp, hergün yenikapı meydanında hep birlikte (sizin istediğiniz şekilde) idman da seyretsek, tüm maçlara da gitsek, sonuç maalesef değişmez.
Koç ve bu takımın kapasitesi bu kadar. Ne tür bir beklenti içindesiniz? Yanlışları görmezden mi gelelim.
Galatasaray'da maç kazanmak değil kupa kazanmak hedeftir. O zaman sevinilir.
Ayrıca burada hedef yabancı takımları yenmektir. Lig maçları bunun için bir araçtır, hedef değil.
Kupa kazanmak için,önce kupa kazanacak bütçen olmalı.Asıl sıkıntı basketbolu hepimiz biliyoruz da ömrünü bu spora adamış adamı iş bilmezlikle suçluyoruz.Sanırım ne demek istediğimi anlatabildim

Yani diyorsunuz ki, bu duruma gelmemizin tek suçlusu, basketbolla profesyonel anlamda uğraşmadığı için, basketbolla ilgili yorum yapmaması gereken ama hadsizlik edip Erman Kunter'i eleştirme densizliğini yapan taraftar?

Kusura bakmayın ama bu saygı duyulabilecek bir görüş olmaktan çıkıyor artık. Akıl-mantığın tükendiği noktaya geliyoruz.
Eleştirebiliriz bende,sende ama sıkıntı bunun bir duru olmalı.İş hakarete boyutuna varıyor,kaçıcı kez söylüyorum şubat ayına kadar durum böyle mayıs ayında kongre var ona göre de yönetim karar verecek,

Kupa kazanmak için,önce kupa kazanacak bütçen olmalı.Asıl sıkıntı basketbolu hepimiz biliyoruz da ömrünü bu spora adamış adamı iş bilmezlikle suçluyoruz.Sanırım ne demek istediğimi anlatabildim

Erman Kunter bir profesyonel. Başarısızsa eleştirilir tabiki. Sizin mantığınıza göre Aydın Örs'ü getirelim. Onun kariyeri daha mükemmel ne de olsa.
Liseli olmasa bu adamı kimse hatırlamaz koç olarak.
Geçelim bu işleri.
Bizden daha az bütçeli kaç tane takım var hem ligde hem Eurocup'ta ve bizden daha başarılılar.

Kendisi sezon başında, bütçenin şampıyonluk için yeterli olduğunu söylemişti ama?

Kaynak: Kunter: Elimizdeki bütçe şampiyon olabilmek için yeterli - Spor Haberleri / Basketbol
Bakın bu önemli bir olay, sene başında ya inanarak ya da taraftarın gazını almak için farketmez elimizdeki bütçe şampiyonluk için yeter diyorsanız ya da hedefimiz oynadığımız bütün kupalarda final diyip, Eurocupta rezil bir iş ortaya koyup, ligde de 11 maç sonunda 5 galibiyet 6 mağlubiyet ile 9. sırada iseniz. siz bu işi yapamamışsınız, başarısız olmuşsunuz demektir ve bu şartlarda da bir duruş sergileyip görevden ayrılmanız gerekir. Siz ayrılmazsanız basiretli bir yönetim sizi zaten görevden alacaktır ama maalesef ki uzun zamandır Galatasarayda basiretli bir yönetim yok. Durum da böyle olunca yaşananlar trajikomik ortam da çiftlikten hallice oluyor.

Sözüm vardı doğru düzgün bir takım izleyene kadar bir yorum yazmayacağım diye, o yüzden bu aşamada yazmayı daha uygun gördüm. Ben açıkcası takımda 2-3 haftadır ciddi bir düzelme görüyorum. İşin savunma kısmında daha azimli, hücumda daha kararlı ve keskiniz. Renfroe'nun sonunda beklenen liderliği yapması, Hardy'nin safi ceza şutu atmadan fazlasını ortaya koyması ve bu topraklarda pek görülmediği üzere bilhassa Göksenin ve Ege gibi yerlilerin parkeye bir karakter koymaları bu uyanışta iyi bir etken oldu. Bu aşamada ne idüğü belirsiz Christmas hamlesinin de esasında çok boş olmadığı görülüyor. Zira takımın geneline yansıyan vurdumduymazlığın bayrak sallayan elemanlarından birinin takımdan yollanması belli ki diğer oyuncularımıza da iyi bir örnek olmuş. Scotty Hopson ve Hendrix gibi kariyerleri boyunca motivasyon ve odak sorunu yaşayan oyuncular dahil tüm takımın sahada daha kimlikli bir yapıda durdukları idrak edilebiliyor. Fiyat/performans olarak bakınca son günlerde düşük bütçesinin ama değerli armasının hakkını veren Galatasaraylar izliyoruz ben sahada. Umarım bu da daha önce birkaç kez fragmanlarını gördüğümüz üzere gelip geçici bir bahar havası değildir ve yenildikleri günler dahil takımımız bu karakteri ortaya koymaya devam eder.

Beşiktaş maçıyla da ilgili konuşacak olursak bence bu maçı kaybetmemizin en nitelikli nedeni teçhizat eksikliğiydi. Rakibin yedekten getirdiği Augusto Lima oyunda kaldığı her an bize sıkıntılar yaşattı. Ege'nin zayıflığı, Hendrix'in yavaş ayakları neticesinde oyunda kaldığı her an bizim uzunlarımızdan daha becerikli gözüktü. Strawberry zaten bu ligin en değerli yan parçalarından biri. O profilde bir oyuncu her takımda iş yapar ama bilhassa Galatasaray-Beşiktaş gibi daha düşük bütçeli takımlar için tam biçilmiş kaftan. O karakterde bir oyuncuya bence bugünkü Galatasaray'ın da çok ihtiyacı var. Tabii Karşıyaka günlerinden sonra dibe düşen kariyerinin yeniden yükselişi de Sarıca'nın becerisi. Burada 3. periyot sonunda Diebler'a verdiğimiz 3-4 boş şut ne yazık ki maçın en önemli anlarını oynadı. Orada tüm pozisyonlarda iyi perde kullanan Diebler'ı ısrarla Hopson'la savunmaya çalışmak büyük akıl tutulması oldu. Buna rağmen maçı son topa götürmeyi başardık ama o noktada da biraz Beşiktaş'ın şansı işledi. Summers'ın pozisyonu bile esasında çok kötü değildi ancak Hopson'ın içine vurabileceği yerden turnikeyi kaçırması tam talihsizlik oldu. Sonuçta 3-4 hafta önce 30 sayıları tartıştığımız takımın büyük maç analizini bugün 1-2 pozisyon üstünden yapmak kat edilen yolun da göstergesi. Bu takım dün Beşiktaş maçında çift haneli geri düştüğünde dahi gösterdiği karakteri oyun anlayışı haline getirirse uzun vadede başarılı olabilecek bir nüveye sahip. Ancak daha tatmin edici başarı için bir uzun transferinin elzem olduğu da ayan beyan ortada. Bu aşamada yeni yıla girerken halen takım bulamayan Colton Iverson neden düşünülmez anlayamıyorum. Bir sakatlığı filan mı var diye merak ediyorum ama bu tarz bir durumu yoksa bizim takım için tam nokta transfer olur.

İdman izlemedim hiç , set çizmedim çiz derlerse çizeriz herhalde bu kadar basketbol izlerken 3-5 bir şey kapmışızdır herhalde diye düşünüyorum , takım benchte oturamadım profesyonel olarak ama lise zamanında ilçe şampiyonluğum var. Az buçuk kenarından eleştirme hakkı kazandım diye düşünüyorum. :)

Şaka yaptığınızı varsayarak şaka bir yana sezon başında savunma takımı olacağız diyen takım hocasını sene başından beri çatır çatır 3'lük atan rakibin en formda oyuncularından biri olan Dıebler için özel önlem almaması sonucu maçın en kritik dakikalarında rakibin öne çıkmasını sağladığını görmek ve bunu eleştirmek için az buçuk basketbolu takip edenler bilir sanırım. Hoca sanırım riske etti Dıebler'ın şutunu ki o kadar bomboş şutlar atıyor Doğuş Balbay gibi. :)