BSL 12. Hafta | Galatasaray Ekmas 86-92 Bahçeşehir Koleji

Basket takımımız böyle rezalet adamlardan olacaksa hiç olmasa daha iyi değil mi? Boşa neden masraf ediyoruz, stres yaşıyoruz ki... 45 yıldır basketbol izlerim, en fazla 6-7 sene oynanan oyundan, mücadeleden, skordan mutlu oldum...
 
Mitrovic niye McCormack oynatıyor Boutsiele karşısında? Yangından mal kaçırır gibi transfer ettiği, öve öve bitiremediği yıldız oyuncusu Halilovic savunamıyor mu?
 
Fena oynamadık ama takım kötü kurulmuş ve Walden Radebaugh Buğrahan Bost gibi yanlış tercihlerden ne yapsan olmuyor.

Mitrovic yine gereksiz teknik faulunu aldı. Umarım artık yollar ayrılır. Bahçeşehir de iyi oynadı. Daha net şut soktular. Biz kısa kaldık. 3 uzun ve guardlardan oluşuyordu takım kanatta sadece Göksenin vardı.

Aslen 2 numara olan Prepelic, oyunu Radebaugh ve Walden'dan iyi organize ediyorsa bu kadar gider takım. Tony Taylor bizde olsa kazanırdık.
 
Çıkın dürüstçe söyleyin.Mitrovic ile sezon sonuna kadar yola devam ediyoruz deyin.Böyle bir iletişimsizlik olmaz.Bu bile basketbol şubesine ne kadar değer vermediklerini gösteriyor.

Adamlara haber yaptırıyorsunuz yok Karşıyaka maçından sonra,yok Benfica maçından sonra Mitrovic ile yollar ayrılacak diye.Ömer Yalçınkaya veto yedi diye.Yapmayın etmeyin kimseyi yalancı bari çıkarmayın.

Çıkın açıklayın bizim basketbol umrumuzda değil bunu hala anlayamadınız mı deyin.Sizde rahat edin basketbol şubesini sürekli dert edinenlerde üzülmesinler.
 
Daha önce de yazdım. Bu takımın şu performansı oyuncu kalitesiyle açıklanacak iş değil. Oyuncuların tamamının kariyerlerinin en kötü sezonunu geçiriyor olması tesadüf mü?

Birkaç maç sonra Prepelic de Walden-Radebaugh'ya dönüşür, iyi izleyin. Daha ilk maçın 2. yarısında onun da anasını ağlattı Mitrovic
 
McCormack'i Daçka bu hale düşmese alamayacaktık işin acı tarafı 200K dolarlık uzun altı üstü.
2 şut sokmasına mucadelesine rağmen silik Radebaugh ve kariyerinin en kötü sezonunu oynayan Walden ile 6 ayda basketbolu unutan Bost istesen denk gelmez.
Buğrahan bile bile lades, handikaplari belli bir oyuncuydu. Yapıyı kuramayinca oynatmak daha da zor Buğrahan'ı. İsmet daha net daha doğru oynayan bir profil eskiden de böyleydi.
 
Bizim çapta takıma sene başı tartışmasız bir oyun kurucu ve çember savunucu alıp gerisini kalan bütçene göre inşa edeceksin. Patric Young'tan beri kaç sene oldu rakibi korkutan bir 5 numaramız olmadı. Hayesli takımda en azından kanatlar fizikliydi genel toplamda savunma yapabiliyordu takım, öyle elmasları da bulamayınca her geçen 90 atmadan bırakmıyor. Basketbolu kafada bitiren Bost hariç takımda orijin 1 numara yok, bütün şutör guardlar topu getiriyor, kendi yaptıkları işi yapmaya da mecalleri kalmıyor. 2 net oyuncu yerine 20 tane yan parça aldık takımda hala gram ilerleme yok. Daha önce de kötü hocalarımız oldu, onları değiştirince en azından kadro eline yüzüne bakılır olduğu için son haftalarda filan paçayı bir şekil kurtarıyorduk. Bu sene koçun gitmesinin yanında 20 transfer yapılan takıma bu 2 net ekleme yapılmazsa hakikaten bu işin kötü sonu olacak.

Eurocup kazanan takımının maaşını ödemeyip 16 farklı Fiba davasına özne olan, 23 yıldır binbir emekle rezil yönetilen bu şube erkeklerde küme düşmeye hiç bu kadar yakın olmamıştı. Bu özenli çalışma sezon sonuna kadar devam ederse yöneticilerimiz en güzel rüyalarına uyanıp tüm konsantrasyonlarının İcardi'nin küçük parmağında şeytan tırnağı çıkmış mı konusuna yönlendirebilirler. Biz taraftar olarak düşsek de kalsak da bu kulübü seçerek kaybetmişiz zaten bu şubelerde, ona yapacak bir şey yok.
 
Walden'a sallıyoruz da oyuncunun son 4 senesine baktım,ortalama 20 dk,8 sayı,3 asist, 2 ribaund. Öyle seni alıp götürecek istatistikleri yok ama 2 sene Partizan,Kizilyildiz sonrası 2 sene Bayern bu oyuncuyu tutmuş ise belirli görevleri yapabilen bir oyuncu demek bence.Ama bizde ona göre görev var mı, sanirim yok.
 
maçtan 1 saat önce dehşet bir baş agrisı vardı kafamda, maça kadar uyuyayım maçı izlerim dedim. Yeni uyandım. uyanmaz olaydım bide heyecanlı heyecanlı önce mackoliği açtım bizim maç ne oldu diye. yazık yemin ederim. maçı izlesem kanser olurdum herhalde. koç degisimi olur artık.
 
Ender Arslan'a tebrikler, Amar Alibegovic'e tebrikler, Arda Kandaş'a tebrikler. Rakipler bizim takımdan daha Galatasaray, daha Galatasaraylı.

Antrenörüyle, geliniyle, guardıyla bu takımın ederi ve hakkı küme düşmek. Yegane umut veren figür tribünde taraftar olan Ayhan Tuncer. Son cümlenin ardından anlatıma devam edilse kelimeler kifayetsiz kalır zaten.
 
Maci izlemedim ancak oynadiklari dakikalada bakarsak Halilovic oyundayken +5 Mccormack oyundayken -5 sasirdim mi hayir.. Mccormack sayi atar ama +- istatistigi hep bu olacak ne yazik ki takim kimyasi cok yanlis paralel hizi yavas oyuncular.. Prepelic hamlesi kismen dogru dee bost hamlesi facia Mccormack hamlesi ?.. Birsey degisir mi degismez… playoff yaparsak basari
 
McCormack, Halilovic’ten cok daha iyi bir performans gosterdi. Maci 10 sayiya onun performansi ile getirdik, 4.periyot basi onunla baslamadi, rakip bir anda 3 dakikada 6 sayi one firladi. Ustelik de salonda izledim maci.
Istatiksel olarak oyle degil Mccormack’in oyunda oldugu surede 5 sayi fark yemisiz Halilovic’in oyunda oldugu surede 5 sayi fark atmisiz. Maci izlemedim ama istatistik bu sekilde ..
 
Bu sekilde yorumlarsaniz hataya dusersiniz. Takimin asagiya dustugu anlar Walden ve Radebaugh’un sahada oldugu anlar ve Prepelic’in artik dili disari cikmisken sahada kaldigi anlardi. Halilovic oyle bir adam ki; 10 atiyor 20 yediriyor. Gerci oyunu oyuncu ozelinde de degerlendirmemek lazim. Oyuncularin hicbiri hocaya inanmiyor, saygi duymuyor. Her gelen ana baci soverek geliyor, ne Walden ne Radebaugh, ne Samet ne Bugrahan ne Ismet, boyle kotu oyunu ust uste oynayacak oyuncular degil, Walden geldiginde 20-30 sayi atiyordu. Simdi maci 2-3 atisla bitirdi, atmaya cekiniyor. 2-3 mac sonra Prepelic’e ve McCormack’a da soveriz. 3 yilin sonunda Euroleague hedefi koyan yonetim, 3 yil sonunda kume dusurecek. Taraftar da cok ama cok bitik, saha ile alakasi yok. Son 3 dakikaya kadar Ibrahim Erkal besteleri, mac gidince 10 saniye “yonetim uyuma, basketbola sahip cik” Dolayisiyla basketbolda ciddiye alinmiyor. Futbolda 12 macin 8 ini kaybettigimizi ve dusme hattinda oldugumuzu dusunsenize.
 

Üst