BSL 12. Hafta | Galatasaray Nef - Fenerbahçe Beko

Selamlar bu forumu ve kullanicilarini gercekten seviyorum , gs basketbolunun merkezi sanki burasiymis gibi geliyo ve daha once hic yorum yapmayan biri olarak sanki artik bu mactan sonra yapmaliymisim gibi hissettim.

Cimbomlular bence gereksiz yere uzuluyoruz, kaptanimiz sayesinde modern basketbolun gordugum en yeteneksiz 2-3 numara paketi bizde oynuyo. DAP ve Bost gibi muazzam karekterlerin yaninda Melo gibi onlardan belki daha yetenekli ama onlarin ceyregi kadar dominant olmayan bir oyuncumuz var. Melo yerine Aaron Harrison olsaydi bu maci almistik. Son olarak nerdeyse hic bir vasfi olmadigi gibi dusuk IQ'su oldugunuda bugun gordugumuz yersen old school bir Kravish'miz var.

Bunlarin dısında gs basketbol cok guzel, takimimizi alkislayip desteklemek bizim gorevimizdir
 
En nefret ettiğim şeydir sahaya yabancı madde atma ilk defa o kıvama geldim. Son dk ya 2 faulle girdi fb böyle bir maçta. Maça gelince de yani faturayı kısalara aldı bence sürekli perdeden sonra veselyi karşına almaya çalışırsın ki adamın en büyük özelliği zaten kısa karşısında kalabilmesi üstüne gidip sayı atanı hatırlamıyorum. DAP ise müthiş karakter koydu ona yazık oldu. Malesef yakın giden maçları da kazanmıyoruz bu da bence artık koça yazar.
 
Adsız.jpg

Bizi yenen takımların tamamının sahada tek yaptığı şey kısaya uzunla double team yaparak potadan uzaklaştırmak. Bu takımı yenmek için başka bir şey yapmaya gerek yok. Hem Karşıyaka, hem bugün bunu yapıp kazandı rakiplerimiz. Söyleyecek bir şey yok, sizi sezon başında uyarmıştık böyle olacak diye.
 
Hakemlerde kötü idi rezaletti kabul.
Hocada kötü yönetti takımı buda olabilir.

Ammaa Ekrem Hoca buraları okuyorsun sana kuşlarda haber ediyordur.
Ben Galatasarayın Evladıyım diyorsan
1 uzun 1 de 3.5 oynıcak adam aldıracaksın
Elinde bugun bu tarz 2 yabancın daha olsa Feneride Hakemleride üst üste gömerdik.

EKREM Hocam Yönetim almıyorsa istifa ediceksin Galatasaray menfaatleri için

Etmiyorsan Maddi olarak bakıyorsan Galatasaray evladıyım demiceksin

Bugun Hakemlere kızmıyorum Hoca Rıdvan iyiken çıkardı Akonu çok benchte tuttu Meloya çok süre verdi. Gökşenin kazmasına çok süre verdi hataları çok

2m dolarlık takıma Galatasaray Başkanıyım diye Ahkam kesip 500bin dolar ayarlayamıyorsa Burak Elmas Hoca istifa edicen
 
2m dolarlik Gs 20m dolarlik Fbye yenilince normal sonuc ama 80m dolarlik Gs 400m dolarlik Lazio’yu,300m dolarlik Marsilyayi dize getirince oyun kotu :) O da guzel :)
Efes disinda bir tane baba mac kazanamadi bu takim.
 
Bizim takımın bütçesi De Colo yada Vesely'nin aldığı para kadar bile değil. Anadolu Efes gibi bir takımı yendin ama böyle takımları sürekli yenemezsin. Ben takımın mücadelesinden ve oyunundan gayet memnunum.

Saygılar.
 
Maçı anlık bir sekansın kaybettirdiğine inanıyorum. o da göksenin'in fark 5'ken sokamadığı boş üçlük. girse 8 olacaktı döndü 2 oldu. ama bu demek değil ki fenerbahçe bizim sikletimizde değil, doğru yoldayız. değiliz. sezon başından beri takım zerre gelişme kaydetmedi.
 
N. de Colo'nun Sadık'a yaptığı hareket hücum faulü iken vermemesi ve sayı olması, Blackshear'a ve Melo'ya en kritik anlarda çalınan hücum faulleri ağır. Sadık'a bir ribaund esnasında üstelik Göksenin topu almışken yine kritik anda çalınan savunma faulü, en kritik yerde, Colo'nun attığı turnikede Sadık'a çalınan basket faul yanlış. Oyunun son anında De Bost'un hareketine ve teknik faul almasına neden olan pozisyonda da karar yanlış... Genelde de Fbli oyuncuların sert hareketlerini hoş gören hakemler Galatasaray'ı hep faul problemine soktular...
Ama bence, teknik heyetin, Ege'nin, Göksenin'in zayıf kalması, Melo'nun tüm maç sıradan görüntü çizmesi, Blackshear'in oyuna girememesi, De Bost'un sakatlanarak bir süre kenarda kalması işi bozdu...
Neyse sağlık olsun, takım iyi, yöneticilerimiz özen gösterirlerse, eksiklikler tamamlanırsa daha da iyi olabilir...
 
Son düzenleme:
Futbolda verilen kararların belki toleresi olabilir çünkü saha çok büyük ve her pozisyon önemli olmuyor. Fakat basketbol çok anlık bir oyundur. 1 pozisyonun dahi es geçilmesi maçı alır karşı tarafa verir. Dün saniye saniye her harekette Galatasaray'lı oyunculara düdükler çalındı sürekli. Tamam bazılarında faul vardı ama bazılarında temas dahi yoktu. Hadi bunları geçtim; bizim kısaların her drive edişinde dallar budaklar takıldı gövdelerine ama düdük çalan olmadı. Üstelik bunlar kırılma anlarında olunca Fener'i de maçın içine dahil etmiş oldular. Kadın hakemleri hususi mi veriyorlar bilmiyorum ama sezon başından beri kadın hakemler doğruyor sürekli bizi.
Bunun dışında zaten uzun transferinin önemini herkes yazmış. Benim uzun uzadıya yazmama gerek yok.
 
Sonuç olarak son 3 dakikaya kafa kafaya girdigin maçı 10 sayı ile kaybetmek ve sevimsiz kaptanlarindan yirmi küsur sayı yemek üzücü. Yoksa oyunu oyuncular oynuyor gorunsede aslında bütçeler oynuyor.Hep akıl veriyoruz burada ama para gerek asıl, yoksa bu takımın eksiklerini yönetenler bilmiyormu.Şunu alalım bunu atalım demekle olmuyor.
 
Hep akıl veriyoruz burada ama para gerek asıl, yoksa bu takımın eksiklerini yönetenler bilmiyormu.

Bilmiyorlar demek ki. Yani 6 milyona kurduğumuz EC kadrosu, ertesi sene kurduğumuzdan daha iyiydi. İnsanlar yanılabiliyor, bazen de yanıldıklarını kabul etmeyebiliyorlar. Euroleague şampiyonu olmak için bütçe gerekir ama Euroleague takımını yenmek daha doğrusu kendi şartlarında iyi oyun oynamak için bütçeye ihtiyaç yok.
 
Katılmıyorum. Tamam Kravish yerine atlet birini almamak bir hatadır. Ancak küme düşmekten kurtulmuş olunan bir sezondan 2 ay sonra 5 oyuncu alıp hepsini nokta atış yapıp, sadece birinde yanılmaya da hakkın vardır elbet. Asıl mesele 1 oyuncu değiştirmeyen yönetimdir. Giden kaç maç oldu bu sebepten...
Yani hepsini bir kenara koydum; her maç salona gelip maçı izliyorsun ama elini cebine atmıyorsun. Ne farkın kaldı o salondaki seyircilerden ?
 
Sorun şu ki artık 6 milyonlara takım kuramiyorsun butcen üçte biri.Dun maçı bizden alıp onlara götüren adamın maliyeti senin şubenin maliyeti kadar neredeyse.Bir de bizim pivot gelmeden önceki son iki sezon Rus ve Alman liginde kötü sayılmayacak istatistikler yakalamış.Biz de zayıf kaldığı aşikar ama yeni birini getirsen cuk oturacağı ne malum?Biz bu bütçe ve kadro ile devam eder,play of yapar sonrasında ne olur bilemem ama yine şampiyonlar ligine devam ederiz.EL yakın zamanda hayal olduğu için de bütçe hep buralarda gezer.
 
Yani hepsini bir kenara koydum; her maç salona gelip maçı izliyorsun ama elini cebine atmıyorsun. Ne farkın kaldı o salondaki seyircilerden ?

Farkı şu; o seyirciler menfaât peşinde koşmadan, sadece taraftar oldukları için geliyorlar o salona. Burak Elmas ise şov yapıyor. Başkan olmasa salonun önünden geçmez. Zaten basketbolu gerçekten sevse ve düşünse, her şeyi Nef’in sırtına yükleyip üstüne tek kuruş eklemeden Euroleague masalları anlatmazdı sanırım. En azından bir pivot takviyesine gayret ederdi insan.
 
Son düzenleme:
Pivot alınca basketbol takımındaki tüm sorunlar çözülecek mi ?

Minör sorunlarımızı çözeceğiz en azından. Hedefimiz BCL şampiyonluğu mu? Evet. Bu iskeletin şampiyonluk şansı var mı? Evet. Yani dolasıyla sorunuzun cevabı da kısmen evet. Olası bir final four olmazsa, rahatça istenilen oyuncular alındı demek ki başarısızlık teknik ekibinmiş diyebiliriz mesela.
 
Her şey çözülecek mi bilemem, müneccim değiliz hiçbirimiz. Fakat haftalardır ''atlet pivot'' noksanlığını görecek kadar da müneccimiz. Birçok maç, 5 numaradaki zafiyet yüzünden kaybedildi. Verilen hücum ribauntları, yenilen sırtı dönük oyunlardan sayılar, potaya drivelarda karşılık verememe, takip smaçları, ikinci şans sayıları vs...
 

Üst