BSL 12. Hafta | Galatasaray Odeabank 75-77 Sakarya Basket

17/18 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 12. haftasında Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol'u konuk ediyoruz. 23 Aralık Cumartesi saat 17:00'da başlayacak maç NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Bu maç öncesi takımımız 5 galibiyet ve 6 mağlubiyetle 9. sırada yer alırken, rakibimiz 6 galibiyet ve 5 mağlubiyetle bir üstümüzde 8. sırada yer alıyor.

Rakip takımın en iyi 4 ismi yabancılardan oluşuyor. Lazeric Jones, Calvin Harris, Nathan Boothe ve sezon başında forumda ismini sıkça gördüğümüz Moustapha Fall. Bu 4'lüyü Metecan Birsen tamamlıyor.

Yenilmez Armada'ya zorlu maçta başarılar diliyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fall'un arkasında kim duracak merak ediyorum. Jones da problem bir oyuncu, ritim bulmamalı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlk yarıyı 47-38 önde bitirdik, Emir Preldzic 10 sayı, Scotty Hopson 8 sayı, Ege Arar 8 sayı ile takımın skorda ön plana çıkan oyuncuları.

Yine fazla ilgi görmemiş başlık. Sakarya kolay lokma diye sanırım. Gerçi ligde kolay takım yok artık ama . Fall'un devreye girmesine çok gerek kalmadı. Öyle ya da böyle maçı alacak gibiyiz.

Kopartamadık bir türlü. İçerisi yol geçen hanı gibi. Dış şut da atamıyoruz.Fall devreye giremedi dedim sonuna saklamış maçın.

Yine Scotty Hopson, yine son top. Daçka ve BJK maçından sonra da son topu kullanamadı. Olacak şey değil içerde Sakaryaya son saniye topuyla yenildik. Burada Hopson'un son saniye beceriksizliği, pota altının çok kırılgan olması ve sürekli bir rotasyon ısrarı etkili oldu. Şimdi 5-7 olduk. Erman Kunter BJK,Daçka,Tofaş maçlarından bahsediyordu. Bu maça ne diyecek peki?

Son düzenleme:
Yahu o sayiyi yemeye yiyeceksin ne demeye son saniyeye birakiyorsun ki ? boyle mi son top semasi cizdin Erman Hocam, uzuldum valla billa,

Akıllar Hapoel maçındaydı. Rakip takım da fena bir takım değil iyi yabancıları var ama farkı 15 sayıya kadar çıkarttığımız maçta yenilmemek gerekiyordu.

Rezalet tek kelimeyle!
Maç öncesine bakıyorum hoca hala Ege diyor Ege şöyle ,Ege böyle yok transfer yapıp önünü kapatmayacağız,yararlanacağız Allah aşkına hocam elindeki Ege bir Shaq mı? Davis mi? ne yani saçma sapan demeçler veriyorsun pota altın yol geçen hanı olmuş 4 numara oynayacak fizikte adamı 5 oynatıyorsun birde iddalı iddalı demeçler veriyorsun.Beceremiyorsan çek git macera aramaya gerek yok!

Karşımız da milyon dolarlık takım olunca böle oldu. Bir de Sinan Güler yoktu. Ege nin önünü kapatmamak lazım. Kapanmasın ki bizim boyalı alan herkese açık olsun

Akıllar Hapoel maçındaydı. Rakip takım da fena bir takım değil iyi yabancıları var ama farkı 15 sayıya kadar çıkarttığımız maçta yenilmemek gerekiyordu.

Hocam ironi mi yapıyorsunuz? Böyle giderse küme düşme potasına gireceğiz, 2 galibiyet fark kaldı sadece. Ayrıca Eurocup'ta ne yapmışız ki akıllar oraya kaymış? Aynı berbat basketbolu orada da oynuyoruz. Tek farkı orada şut atmayı dahi bilmeyen takımlar, yoksa Galatasaray'da hiçbir değişiklik yok.

NOv0lO.jpg

“Biraz konsantrasyon problemi yaşıyoruz”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 12. haftasında Galatasaray Odeabank, Sakarya Büyükşehir Basketbol’a evinde 77-75 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından koç Erman Kunter ve oyuncularımızdan Ege Arar karşılaşmanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erman Kunter:

“Hep önde götürdük, sonunda öne geçtiler ve kaybettik. Kötü bir mağlubiyet oldu. Avrupa kupası dönüşünde daha iyi oynamamız gerekiyordu. Biraz konsantrasyon problemi yaşıyoruz. Öne geçiyoruz fakat çok çabuk dağılıyoruz. Arka arkaya oynadığımız maçlarda konsantre olmakta zorlanıyoruz. Daha evvelden 10-15 sayı ile arayı açmamız gerekiyordu. Savunma ribaundu almakta sorun yaşıyoruz. Kısa takımla oynadığımız zaman hücumda daha iyi pozisyon buluyoruz ama yediğimiz 14 sayıyı hücum ribaundundan vermişiz.”

Ege Arar:

“Bizim açımızdan çok şanssız bir maç oldu. Maçın büyük bölümünü domine etmemize rağmen son iki buçuk dakikada kontrolü kaybettik. Çok fazla hücum ribaundu ve ikinci şans sayısı verdik, bu da bugün alınan mağlubiyetin ana nedeniydi. Şimdi önümüzde önemli bir EuroCup maçı var, ona odaklanacağız.”

Bu maç, bu arada , sadece lig anlamında değil, kupaya katılma açısından önemli bir maçtı. Sakarya, geçebileceğimiz iki takımdan biriydi. 3 maç kala onunla , fark iki maça çıkmış oldu. Ama çok farkında olunduğunu sanmıyorum.

Hocam ironi mi yapıyorsunuz? Böyle giderse küme düşme potasına gireceğiz, 2 galibiyet fark kaldı sadece. Ayrıca Eurocup'ta ne yapmışız ki akıllar oraya kaymış? Aynı berbat basketbolu orada da oynuyoruz. Tek farkı orada şut atmayı dahi bilmeyen takımlar, yoksa Galatasaray'da hiçbir değişiklik yok.

Zaten ligde ilk 5'e girme ihtimalimiz yok. Geri kalan sıralamalarda da çeyrek finalde her halükarda eleniriz. Avrupa kupası ligden daha önemli duruyor. O kupayı bir kez daha alırsak ligdeki durumumuza bakmaksızın seneye Euroleague'de oluruz. Yönetim gruptaki son maçımızı bekliyor transfer için. Ona göre transfer yapacak görüşüme göre.

Bu maç, bu arada , sadece lig anlamında değil, kupaya katılma açısından önemli bir maçtı. Sakarya, geçebileceğimiz iki takımdan biriydi. 3 maç kala onunla , fark iki maça çıkmış oldu. Ama çok farkında olunduğunu sanmıyorum.

Kupaya katılsak ne olacak ki? Çeyrek finalde eleneceğiz hadi yarı final diyelim. Boşu boşuna ulaşım, otel masrafı olacak.

Kupaya katılsak ne olacak ki? Çeyrek finalde eleneceğiz hadi yarı final diyelim. Boşu boşuna ulaşım, otel masrafı olacak.

Bu mantıkla , Eurocup'tata tur atlamaya gerek yok, Yasin. Sonuçta orada da şampiyon olmayacağız. Hatta, Eurocup'ta yurtdışı ve otel masrafları çok daha yüksek. Ama , ben hiç birinde de şampiyon olamasak, layıkıyla temsil edilmemizi istiyorum.

Son düzenleme:
Evet gün geçtikçe iyiye gidiyoruz.

Dursun Özbek - Can Topsakal - Erman Kunter üçlüsünün hedeflediği takıma ulaşmamıza az kaldı. 2-3 mağlubiyet sonra görev tamamlanmış olacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Erman Kunter'den utanç duyuyorum... Ege Arar'da bitti sayesinde. Yazıklar olsun bu şahsın yaka paça kovulması lazımdı bu akşam... Küme düşme hattı artık kaçınılmaz oldu. Önümüzde Efes ve Banvit maçları var yanlış bilmiyorsam.