BSL 15. Hafta | Anadolu Efes 76-68 Galatasaray Odeabank

Basketbol Süper Ligi'nde 15. Hafta!

Anadolu Efes -
Galatasaray Odeabank

Tarih: 14 Ocak Pazar
Saat: 19:30
Salon: Sinan Erdem Spor Salonu
Yayın: NTV Spor

Ekibimiz Oktay Mahmuti yönetiminde ilk maçına Anadolu Efes karşısında çıkacak. Sezona Velimir Perasovic yönetiminde başlayan Anadolu Efes alınan kötü sonuçların ardından Perasovic ile yollarını ayırdıktan sonra Ergin Ataman'ı göreve getirdi.

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 14 karşılaşmada 9 galibiyet, 5 mağlubiyetle 8. sırada yer alıyor, Galatasaray Odeabank ligde oynadığı 14 karşılaşmada 5 galibiyet 9 mağlubiyetle 10. sırada yer alıyor.

Anadolu Efes'te Errick McCollum, Krunoslav Simon, Zoran Dragic, Brock Motum, Derrick Brown, Vladimir Stimac ve Bryant Dunston ön plana çıkan oyuncular, kadrolarına son olarak NBA patenli guard Toney Douglas eklendi.

Takımımıza Anadolu Efes karşısında başarılar diliyorum...

Son düzenleme:
Rakip Anadolu Efes, Ergin Ataman ve oyun kurucu transferiyle pozitif manada bir ivme kazandı. Bizim eksiğimiz çok. Sahada sonuna kadar mücadele edecek bir takım görsek şu birkaç günde yeterli. Galibiyet sürpriz olur ama çok güzel olur. Başarılar olsun takımımıza.

Bu mactan galibiyet beklemiyorum. Malesef kunter-topsakal aş ve yanlis oyuncu secimleri takimin cok gerilere dusmesine neden oldu. Bu enkazi toplamak uzun sure alacaktir. Hele ki bu pota altiyla hangi koc gelirse gelsin cok fazla etki edemez gibime geliyor. En azindan bir pivot transferi sart. Henry walker kazigiyla gitti son olarak cunku kunter-topsakal aş. Pivot gelene kadar agir aksak gideriz gibi. Umarim arada galibiyetler de gelir.

Efes çok akıllı oynuyor klasik Ataman oyunu rakibin eksik yönünü kullanarak hücum planı oluşturmuşlar. Henry Walker savunmada sıfır kere sıfır. Summers gayretli ama skor bulamadı istediği gibi. Şu ana kadar gayretliyiz. Hendrix, Hopson ve Emir'in performansları çok önemli olacak. Renfroe kesik yemiş Mahmuti'den gözüken itibariyle.

Edit: Oofff offf Hendrix kadroda yokmuş :(

Son düzenleme:
Savunmaya dönüşlerde ciddi ve sert uyarıları var hocanın.

Pota altından delik deşik olduk. Şuraya bir oyuncu almayan Kuntere ne desek az!

Erman Kunter 5 numara almayarak ihanet etmiş takıma. Ben gidiyorum nasılsa daha beter olsunlar diye düşündü herhalde.

İlk yarıda oynayabileceğimiz en iyi oyunu oynadık. Dajuan Summers çok iyi durumda. Kötü başladı ama gayreti ve enerjisi yüksek. Onu beslememiz lazım. Müthiş iki smaç vurdu. Pota altında sadece Ege var. Faul problemi canımızı sıkacak. Ergin hoca da sürekli bu yumuşak karna yükleniyor. Oyuna müdahale konusunda kenarda bir koç olduğunu görmek gerçekten güzel. Bugün belki kazanamayabiliriz ama şimdiden umut vaad eden gelişmeler mevcut.

Scotty Hopson?? Takımda potansiyeli en yüksek oyuncu bu isteksizlik bu mod düşüklüğü nedir anlamadım? Galatasaray'a geleceğim diye takım elbiseyle gelen adam bu şekilde davranamaz. Hopson'ın katkısına ihtiyacımız olacak.

Ben takımı beğendim. Evet maalesef beceriksiz ve emekli adamın inşa ettiği yarım takımın pivotu olmadığından, pota altından kolay sayılar yedik ancak genel fotoğraf umut veriyor. İnşeAllah koça hamle şansı verilir de, pota altı olan takımlar zümresinden oluruz.

Bizim oyun kurucumuz kim ? Emir ve Mehmet Yagmur mu ? uzun zaman sonra oyun kurucularimizin bu kadar vasifsiz olduguna sahit oluyorum. boyle mac kazanmak mucize bile degil!