BSL 16. Hafta | Gaziantep Basketbol 66-77 Galatasaray Odeabank

Istedigimiz kadar fark acalim. Pota altinda oyuncu kalmadi yine geri geliyorlar. Pota alti yol gecen hani. Summers da da bas donmesi varmis. Caner, Emir sakat. Ne talihsiz takimiz.

Son çeyrekte basit hata yapmayıp süreyi eritmemiz lazım. Farkı korumak çok önemli. Göksenin ve Adas harika oynadılar. Ege sıkıntılı bu maçta ve alternatif yok. Hadi son 7.49 hadi

Icerde durum feci hakkaten. Rudd i juskevicius savunuyor. 2 metrenin ustunde bir Ege bir Hendrix kaldi sanirim. Umarim yakalanmayiz Antepe. Summersin sakatligi cok talihsiz oldu.

Yeni Ender Arlan'ımız Mehmet Yağmur olacak sanırım. Sayesinde yine 4 kişi oynuyoruz. Röportajda söyledikleri filan geliyor aklıma, sonra bir gülme geliyor.

Potaya bakmaz sut atmaz turnike atmaz pas atamaz sadece top getiriyor Mehmet Yagmur ve Ege arar topla bu kadar alakasiz isimlerden kurtulmamiz lazim ! Beyniyle oynayan micov ve blake ten sonra cidden izlenmiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adas Juskevicius 7/5 uclukle 19 sayi atti su ana kadar. Hopson un gereksiz zorlamalari ve el ustu sutlarindan sonra ilac gibi geldi.

Bugün maçın 35 dakikasını 4 kısa oynadık. Zaten pivot eksiğimiz vardı birde Summers'ı maç içinde kaybettik. Muazzam bir galibiyet aldık muazzam. Adas Juskevicius bu maç özelinde sanki bir S.Curry gibiydi maşallah harika şu 2 maçta. Göksenin yine çok iyi oynadı. Ege maalesef çabalasa da çok yolu var daha. Bugün bizim için çok önemliydi ve bu galibiyeti hakettik.

Koçumuz Oktay Mahmuti'ye özel teşekkür ve tüm oyuncularımıza helal olsun diyorum.

Bu arada bir yandan Federer maçı bir yandan bizim maç havale geçirdim resmen... Neyse ki ikisi de kazandılar :)

Litvanyalı bize maçı getirdi. Yoksa pota altımız rakipler için işgale çok elverişli, çok açık veriyoruz.
Belki başka bir Litvanyalı bulur da getirir Mahmut Hoca. Disiplinsiz Amerikalılar'dan sıkıldık artık.

Maçın rakamlarına bakıyorum, sanırım son iki maçta da ribaundlarda rakibe yenilmedik.

1. 33 ribaund çekmişiz ve bunların 12 tanesi Hendrix'e ait yani onun gelmesiyle bir nebze toparlandık ancak hala uzun eksiğim bulunuyor.
2. Hardy bu sezonun genelinde en istikrarlı ve takımın skor yükünü çeken oyucumuz; şimdi bir de daha işin mektebinden gelen Litvanyalı eklendi.
3. Göksenin cesur ve savaşçı bir çocuk lâkin 8 tane üçlük denemesi de aynı Sinan beyin yaptığı gibi oluyor. Sen bir şutör değilsin, bazen bunlar iyi girince orta sahadan teşebbüslerde bulunuyorsun.
4. Solak oyun kurucumuz yine kıraç; sayı atamayan 1 numara mı olur?! Ancak asistleriyle/6 takıma katkısı olmuş.
5. Ege ve Mehmet takımın en pasif adamları ancak rotasyon sağlıyorlar!
6. Taylor'ı seviyorum; güçlü ve penetreci ancak şutu hiç yok. Attığı top çemberin sağına soluna çarpıyor, halbuki şut mekaniği ve el üstü atış tarzı da temelde doğru!
7. Yeni gelen Litvanyalı ile neden 1,5 yıllık anlaşma yapılır ve neden 2 numara bolluğunda bu adam alınır dedim lâkin koç belli ki bu çocuğu iyi analiz etmiş ve onunla seneye de devam etmeyi göze alacak kadar güvenmiş.

Bugün mutlu oldum. İnşeAllah tez zamanda pivot takviyesi de yapılır.

Korkulu rüya görmemek adına çok önemli galibiyet. Alla sizi bildiği gibi yapsın Topsakal, Kunter, Yalçınkaya!

jy1mGm.jpg

“Bundan sonraki her maç play-off’a giriş niteliğinde”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 16. hafta maçında Gaziantep Basketbol’u mağlup eden Galatasaray Odeabank’ta koçumuz Oktay Mahmuti ve oyuncularımızdan Göksenin Köksal ve Adas Juskevicius karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Oktay Mahmuti:

“Geçmişi konuşmak çok doğru değil, artık önümüze bakmamız lazım. Zaten problemli olan rotasyonda Caner ve Emir’in de sakat olması bizi zorluyor. Diğer taraftan, Summers maç içinde aldığı ağır bir kafa darbesiyle hastaneye kaldırıldı ve maça devam edemedi. Hendrix’in erken iki faulü rotasyonu erken başlattı. Zaman zaman düzen dışına çıktık, ritimden uzaklaştık. Ancak iyi mücadele ettik ve önemli bir galibiyet elde ettik. Bundan sonraki her maç play-off’a giriş niteliğinde. Her maçı ayrı hikaye kabul edip galip gelmeye çaba göstereceğiz.”

Göksenin Köksal:

“Bizim için çok önemli maçtı. Gaziantep tehlikeli bir takım. İkinci yarıda koçumuz ile takım bir ivme yakaladı. Oktay Mahmuti ile daha da iyi olacağız. Ben de bugün elimden gelenin en iyisini yaptım. Şimdi İstanbul’a dönüp en iyi şekilde sonraki maça hazırlanacağız. Oktay ağabeyle küçüklükten beri çalışıyoruz. Beni ilk A takıma alan ve oynatan koçtur. Takımı her zaman ateşleyen bir yapısı var. Play-off’lara girmek kolay değil. Ancak hedefimiz EuroCup’ta bir üst tura çıkmak ve play-off’a girmek.”

Adas Juskevicius:

“En önemli unsur deplasmanda kazanmamızdı. Bu maça iyi konsantre olduk ve kazanmasını bildik. Sezon sonuna dek kontratım var. Her maç daha iyi, daha sert oynamak için buradayım.”