BSL 16. Hafta | Gaziantep Basketbol 66-77 Galatasaray Odeabank

Oktay Mahmuti sonrası resmen oyuncular yeniden evrildi!! Takım son topa kadar savaşıyor sahada ve oynadıkları oyundan zevk alıyorlar..Hardy takımın liderliğini aldığı her geçen gün yükselişine devam ediyor..Tam bir "winner oyuncu" etiketini alıyor..Ayrıca yeni gelen oyuncumuz Adas Juskevicius da tam bir fırsat transferi olduğunu kanıtladı..Çok temiz bir eli var..Tebrikler #YenilmezArmada

Görüyorsunuz işte hoca demeye dilimin varmadığı birisinin yerine ortalama bir hocayla bile takımımız fabrika ayarlarına geri dönmüş gibi mücadele ediyor, en önemlisi basketbol oynuyor. Erman Kunter yüzünden belki de koca bir sezonumuz, milyon dolarlarımız çöpe gitti. Erman Kunter'e kızmıyorum onu getiren kendilerine yönetici denilen ama gram yönetme kabiliyeti olmayanlara kızmak lazım. Mustafa başkanım umarım Topsakal, Yalçınkaya vs. kim varsa kulüpten ihraç eder. Bu kulüp son yıllarda vasat sevicilikten dolayı çok çekti. Türkiye'nin en büyük kulübünün hedefleri vasat olmamalı. Şampiyon olduğumuz 12-13 sezonunda da birçok takımdan bütçe olarak düşüktük. Karşıyaka şampiyon olurken bütçesi ne kadardı? Bütçe önemli lakin onu efektif bir şekilde kullanmak, doğru bir takım kimyası içinde organizasyonu kurmak daha önemli.

Bu saatten sonra pek bir umudum yok işin açıkçası umarım kötünün iyisi olarak ligde play-off oynarız.

Harika galibiyet, kazandığımız her maç ilaç gibi gelecek bize.

Pivot transferi gelirse, play-offu zorlayabiliriz. Tebrikler Oktay hoca, tebrikler aslanlar.

Hocam kontrat 1.5 yıllık olup sadece bu yarım sezonluk anlaşma olmuş..O bir yıl opsiyon olarak yapılmış yani Mayıs sonu oyuncunun hakları yine bizde olacak ve biz istersek takımda kalacak..Kontrata 1.5 yıllık bakabiliriz..

İşte bu güzel haber eğer ortada bir opsiyon var ve onun hakkı da bizdeyse, muhakkak seneye de bu adamdan yararlanılmalıdır!
Disiplin, gayretkâr, driplingçi ve yüzdeli bir şutorü bırakmamak lazım...

Eskiden kat'iyen, siyah oyuncuların atletizminden ötürü tercihim onlardan yanaydı ancak bu adam ve bunun gibi çok örnek var ki, Avrupalı hususen Litvanya ve Sırp ekolünden daha ciddi oyuncular çıkıyor.

Ben galibiyetle ilgili yorumları abartılı buluyorum. Bugün yendiğimiz takım ligin dibinde ve paramparça olmuş,kimin ne oynadığı belli olmayan bir takım. Harika bir galibiyet ya da türevi yorumlar çok abartılı, Galatasaray takımının Gaziantepi yenmesi kadar doğal ne olabilir ki? Ayrıca bugün ben oynadığımız basketbolu beğenmedim, hücumda çok ekstra üçlükler sokmasaydık işimiz çok zor olacaktı. Oktay hocaya güvenimiz tam fakat takımın gerçek durumu haftaya belli olur bence. Şu durumda bir yenilgi beni şaşırtmaz. Çok çok acil bir uzun transferi yapılmalı

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün oynadığımız oyunu ben de çok beğenmedim de 35 dakika 4 kısa oynadığımızı, en değerli oyuncularımızdan 2'sinden yoksun olduğumuzu, birini de maç içinde kaybettiğimizi unutmamak lazım. Daha 2 hafta önce Oktay hocanın yaptığı transfer olmasa büyük ihtimal kaybederdik bu maçı da. Zaten oldukça vasat, noksan böyle bir oyuncu kadrosuna bir de böyle çoğu çalışmamaktan, bazısı ise şanssızlıktan gelen sakatlıklar eklenince ortaya oyuna dair iyi şeyler koymak da pek mümkün olamayabiliyor. Ege de sağolsun Erman hocanın laylaylom ortamından çıkıp Mahmuti'yle biraz basketbolun gerekliliklerine zorlanınca yine aynı mental problemleri yaşayıp normalde yapabileceği işleri de yapamamaya, dolayısıyla da takımı tamamen Hendrix'in ellerine bırakmaya başladı. 2 haftadır Ege'nin net sinirli hareketlerini ve daha da gözle görülebilir oyunsal düşüşlerini görürseniz kendisinin kafa olarak buralara ne kadar hazır olmadığını da idrak edebilirsiniz. Adam gibi bir kadro kurulsaydı Ege'nin bugün kiralık durumunu konuşuyor olabilirdik. Sağolsun Erman hoca öyle bir kadro rotasyonu yarattı ki sene başı 2 yönlü kontrat yaptığımız adam bugün 5 numara da eldeki hepi topu 2 oyuncu alternatifimizden biri olmak mecburiyetine girdi.

Bu şartlarda gelen her galibiyet önemli. Şu aşamada takımdan muazzam bir basketbol, harika tempolu oyunlar beklemek fazla hayalperestlik olur. Bundan sonra esas amaç her maçı ortada oynayacak azmi göstermek ve son dakikalarda gücümüzün ve daha önemlisi yeteneğimiz yettiği ölçüde galibiyet sayısını arttırmak olmalı. Ha, bir zahmet adam akıllı bir çember savunucu alınır, takıma da Juskevicius'un ardından 2. bir net ceza şutörü katılırsa o zaman daha farklı şeyler konuşabiliriz. Ancak ne olursa olsun bu enkazı toplayıp Play-off'ta ileri gitmeyi görmek şu aşamada çok zor. İlk hedef ligde kalmak olmalı, Play-off'a bir şekilde kalır, ilk turda da Fenerbahçe'den kaçabilirsek o zaman daha farklı şeyler de konuşabiliriz.

İşte bu güzel haber eğer ortada bir opsiyon var ve onun hakkı da bizdeyse, muhakkak seneye de bu adamdan yararlanılmalıdır!
Disiplin, gayretkâr, driplingçi ve yüzdeli bir şutorü bırakmamak lazım...

Eskiden kat'iyen, siyah oyuncuların atletizminden ötürü tercihim onlardan yanaydı ancak bu adam ve bunun gibi çok örnek var ki, Avrupalı hususen Litvanya ve Sırp ekolünden daha ciddi oyuncular çıkıyor.

Bence de kadroda kesinlikle tutmamız lazım..Ligimizde bu tarz adamlar iş yapıyor..Tarzı Diebler'a çok benziyor..Bu tarz opsiyonlu transferler çok mantıklı geliyor bana duruma göre opsiyondan çıkarsın veya oyuncuyu kadronda tutarsın sana kalmış..Artık hamlelerimizi bu tarz yapmamız gerekiyor boşa sıkılacak 1 kuruşumuz kalmadı..

Son düzenleme:
Bu maçı çok abartmamakta lazım , küçümsememekte. Savunma da gayretli olmamıza rağmen, hücumda Canaria maçının ikinci yarısından eser yoktu. Yine, bireysel çabalarla hücum ettik ve şut anlamında günümüzde olmamız maçı getirdi. Diğer taraftan bakınca da , evet, Antep son sırada ama aramızda sadece iki galibiyet vardı ve yenilsek ligin dibine bir maç kalıyordu. Rakibi değerlendirmek yanında, kendi durumumuzu da değerlendirmenin içinde tutmak lazım. Sondan ikinci Trabzon deplasmanında fark yediğimizi ve deplasmanda kazandığımız sadece ikinci maç olduğunu unutmayalım yine. Güzel oynamasakta, önemli galibiyet oldu.Allah korusun yenilsek, momentum tersine dönerdi yine. Oluşan kara tablodan sonra, her galibiyet değerli bence.

Ben galibiyetle ilgili yorumları abartılı buluyorum. Bugün yendiğimiz takım ligin dibinde ve paramparça olmuş,kimin ne oynadığı belli olmayan bir takım. Harika bir galibiyet ya da türevi yorumlar çok abartılı, Galatasaray takımının Gaziantepi yenmesi kadar doğal ne olabilir ki? Ayrıca bugün ben oynadığımız basketbolu beğenmedim, hücumda çok ekstra üçlükler sokmasaydık işimiz çok zor olacaktı. Oktay hocaya güvenimiz tam fakat takımın gerçek durumu haftaya belli olur bence. Şu durumda bir yenilgi beni şaşırtmaz. Çok çok acil bir uzun transferi yapılmalı

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben işe daha çok psikolojik açıdan bakıyorum, o yüzden harika dedim galibiyete. Daha önce de yazmıştım; bu takım Kunter döneminde adam akıllı antrenman bile yapmamış, mental olarak çökmüş, parası ödenmemiş ve nitelik olarak da çok problemli bir görüntüdeydi. Oktay Mahmuti sonrası tüm bunların üstüne Emir sakatlandı, Hopson alacakları ödenmeyince gitti, üstüne Summers bugün maçı yarım bıraktı. Aldığımız ve alacağımız her galibiyet bu yüzden "harika" benim açımdan. Çünkü normal şartlarda mücadele etmiyoruz maalesef. En tepeden sabote edildiğimiz ve taraftar tepkisi olmasa bataklığın ortasına yapayalnız bırakılacağımız/terk edileceğimiz bu anormal sezonu kötü bir kazaya uğramadan bitirirsek (ki bitireceğiz, Oktay hoca sonrası en azından takım hüviyetini kazanıyoruz) harika, playofflara kalırsak olağanüstü olur diye düşünüyorum.