BSL 18. Hafta | Beşiktaş SJ 74-68 Galatasaray Doğa Sigorta

Galatasaray Doğa Sigorta, Basketbol Süper Ligi 18. haftasında Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşacak.

Greg Whittington, Yiğit Arslan, Lazeric Jones ve Marko Arapovic sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almayacak. Bahçeşehir Kolejine kaybederek 6 maçlık galibiyet serisi son bulan takımımız yeni bir seri için parkeye çıkıyor. 17 maçta 12 galibiyet ile 5. sırada yer alıyoruz.

Koç Burak Bıyıktay göreve geldikten sonra iyi bir çıkış yakaladılar ve hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başardılar. Takımdan ayrılan Mcadoo ve Theodore yerine oyuncu almadılar ancak iyi yerli katkısı alıyorlar. 17 maçta 8 galibiyetleri bulunuyor. Son 4 maçta 3 galibiyet aldılar.

Beşiktaş SJ - Galatasaray DS | 1.2.2020 | 17:30 | Akatlar S.S.
 
Sıkıntılı bir deplasman. Beşiktaş'ta eksik yabancılarla oynuyor ama yerli oyunculardan aldıkları katkı bizim takıma göre epey fazla. Aldıkları Efes galibiyeti de bunun göstergesi. Kazan maçında savaşan ve mücadele eden bir takım gördük sahada ama bu kadar eksik oyuncuyla bunu her maç gösterebilir miyiz bu bir soru işareti.
 
Karakterli bir takımla oynayacağız. Yenmemiz, yenilmemiz umrumda değil ama muhtemelen şutlarımızın Kazan maçındaki gibi akmadığı bir günde nasıl maçın içinde kalacağız merak ediyorum. Artık bu takımdan kimlik haline gelen bir oyun ve profesyonellik istikrarı görmek istiyorum, inşallah daha önce çokca yaptıkları gibi yine iç sahada ağzımıza bir parmak da değil avuç içi bal çalıp deplasmanda yokları oynamazlar. Allah yardımcımız olsun.
 
McKissic ve İsmet'e dikkat etmemiz gerekiyor.
Gotcher da ritmini buldu mu çok iyi atıyor.
Zor bir deplasman.
İşimiz zor.
 
Kötü oynuyoruz maalesef. Maça giremedik bir türlü. Farkın açılmaması lazım yoksa dönemeyiz. Çok basit top kayıpları yapıyoruz amatörce resmen.
 
Gayet iyi mücadele ediyoruz. İlk 5'inin yarısı olmayan takımın yanısıra bir de guardsız oynadığımız için doğal olarak hücumda tıkanıyoruz. Sürekli verilen hücum ribaundları ve hakemlerin düt düt her halta düdük çalmaları olmasa rakibi çok daha düşük bir skorda tutabilirdik. Hem undersize kalmamız, hem de artık ekolümüz haline gelen düşük basketbol IQ'lu oyuncularla bezenmemiz dolayısıyla skorda geriden takip ediyoruz. İkinci yarıda da aynı savunma azmini sürdürüp Poythress-Harrison ikilisini biraz kafaca da maçın içine sokabilirsek galibiyet çıkarabiliriz.
 
Auguste’nin faul problemine girmesi kötü oldu, en iyi oynayan oydu. İkinci yarı başında biraz sıkarsak alırız, beşiktaş’ta da bişey yok.
 
Şu ilk yarı bile yerli oyuncu kalitesinde ligin en düşük seviyeli 2-3 takımından biri olduğumuzu gösteriyor. Ama Beşiktaş'a yenilmek için bunlar bahane olamaz. İkinci yarı Alex Poythress ve Aaron Harrison uykularından uyanırsa Ayberk ve Emir ne kadar sefil oynarsa oynasın maçı kazanırız.

Bir de Göksenin'e sormam gereken bir soru var. Burak Can'ı tek dribbling'le yere sermişsin. O boş şutu atmak ne kadar zor olabilir ki?
 
Son iki maçımızı kaybettik ama bence şu an için önemli olan eksiklere rağmen bir şekilde Eurocup'ta gruptan çıkabilmek. Ligde bunları telafi edebiliriz, neticede daha uzun bir maraton.
 
Harrison'ın perdeden sonra boş şutu atmaması, Auguste'un 3'lük için çizilen oyunda 8 saniye varken fake'le rakip uzunu zorlaması sıkıntımızın sadece eksiklerle ilgili olmadığının göstergesi. Tüm 12 kişilik takımın basketbolu beyniyle oynayan tek oyuncusu (Yiğit Arslan) da dışarıda olunca böyle abuk sahneleri görmek de şaşırtıcı olmuyor pek tabii ki. Müthiş bir kadro mühendisliği, denebilecek bir şey yok. Takımın mücadelesine saygı duyuyorum, İsmet Akpınar'a maç kaybetmek ne kadar sinir bozucu olsa da böyle bir kadroyla her şey mümkün işin doğrusu. Bugün Poythress'ın bilhassa işin hücum kısmındaki anormal boyutlardaki çömezliği de iyice işleri imkansız kıldı. Oyuncu aklına bu kadar kısa sürede yapılacak bir şey yok, mücadeleyi aynı şekilde sürdürüp Kazan maçındaki gibi şutların mümkün mertebe yüksek oranda girmesini ummak durumundayız. Geçmiş olsun.
 

Üst