BSL 2. Hafta | Darüşşafaka Basketbol 69-67 Galatasaray Odeabank

Ataman ın kupa maçlarında bile düzgün süre vermediği Ege ilk beş çıkıyor, Hendrix yok, Yağmur sakat, sezonun üçüncü maçı ilk beş dakika. Deplasmanda Daçka ile oynuyoruz; hani bütçesinin düşmüş hali bizimkinin iki katına yakındır, koçlarının ikinci yılı-Blatt-; yıllar sonra mücadele var atletizm var. Maçı kaybederiz olabilir, sezonun başı ama bu tepkiye anlam vermek güç.

3-5 maçta Rochestie yi asıp kesenler vardı zamanında, aklıma o geldi.

Neyse maça geleyim, skor 38-36. Kısa transferi şart, zaten uzun transferini o yüzden hiç istemedim. Bütçeyi mümkün mertebe uygun bir combo guard a harcamak şart.

Ataman zamanında da çok rezil maçlar gördük. Kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur. Sorunu Ataman-Kunter tartışmasına indirgeyerek bir şey çözemeyiz. Problem çok daha büyük. Kulüp basketbola gereken önemi vermedikçe ne desek boş.

Maç içerisinde net bir oyun kurucu olmadığı için dağınık oynuyoruz . Sorumluluk alıp takımı oynatabilecek net bir gardımız olsa uzunlarımız yere inmez ama bu bütçeyle maalesef Renfroe olabiliyor :(

Renfroe böyle giderse, Mehmet Yağmur 30 dakika ortalama ile oynar iyileştikten sonra. Erman hoca Allah aşkına planlarım bozulur falan deme, yarı sahada takımı oynatabilecek bir guard aldır artık. Boşver atletizmi falan, isterse 40 yaşında olsun. Oyun hızlandığında Renfroe'yi kullanırız. Zaten şu an sadece onu yapabiliyor.

Ayrıca eklemek istiyorum. Göksenin Köksal 26 yaşına geldi. Hala kendini geliştiriyor. Biraz da mecburiyetten, bu sezon hücumda en çok rol oynayacağı sezonu olacak. Gayet de iyi gidiyor.

Renfroe gerçekten çok kötü 2 maçtır, katkısı olmadığı gibi öyle yerlerde öyle hatalar yapıyor ki resmen takımı baltalıyor. Hakemler de özellikle ilk devre çok kötüydü, en az 10 sayı artı olacak şekilde hata yaptılar Darüşşafaka lehine. Hendrix neden yok bu maç? Sakat mı?

Rakeem çıktıktan sonra tek uzun Cline' ı almamak rezalettir.Asıl rezalet, takımı 1 kişi eksik oynatan Renfroe' yi 30 dk parkede tutmaktır. Trabzon bile Heislip' i getirirken, mevcut piyasanın en iyisi Renfroe' yi aldık diyerek kendini avutanlara da selam olsun.

Takımın bu sezon hiçbir varlık gösteremeyeceği belliydi. 2. hafta ile tescillenmiş oldu. Geçmiş Olsun 2017-2018 Basketbol sezonu.

T.j Cline ve alex renfroe yerine daha iyi bir guard ile belki bir şansımız olabilirdi . Dwight hardy ise bu takımı 1 beden kücük bana göre.

Bahane olacağı için söylemek istemiyordum ama dayanamadım, son çeyrekte sizce de çok komik fauller çalınmadı mı? Kopacak maçta hakemler tuttu Daçka'yı. En son da Hopson saçmalayınca kaybettik.

5 kısa oynadığımız dönemde iyi oynadık ama Renfroe gerçekten inanılmaz kötüydü. Organizasyon olarak takım iyi yolda bence, roller oturuyor gibi yavaş yavaş. Emir ve Gökseninin katkısı çok önemli bu sezon ki böyle devam etmeliler. Hardy ile Summers bir tık daha yukarı çıkmalı. Christmas ile Hendrix beklenen katkıyı veriyor. Cline ise bu maçta bile 10 dakika süre almayacaksa neden alındı. 1-2 oynayabilen, dengeli bir combo alınabilir yerine. Ama asıl olarak maçı kaybettiren net hakemlerdi, direkt sonuca etki ettiler. Savunmamıza karşı zorlanan rakibi oyunda tuttular son çeyrekte. 2-3 şans topu ise girmedi talihsiz bir şekilde.

Bence umutsuz bir durum yok, sonuçta Darüşşafaka ligin kalburüstü takımlarından ve deplasmanda son topa kadar maçta kalıp 2 sayıyla yenilmek normal Hendrix ve yedek oyun kurucumuzun olmadığı günde.

Son düzenleme:
Eksik olduğumuz halde Daçka'dan iyiydik. Kendi sahamızda olsak maçı rahat kazanırdık diye düşünüyorum, hatta hakemler bir nebze az saçmalasa bu maçı da alırdık. Summers ı sona saklama stratejisi saçma bir düdükle bozuldu. Son topları ya uzundan oynamalı ya da Hardy ye kullandırmalıyız. Organizasyondaki yetersizlik potansiyelimizi sahaya yansıtmamızı engelliyor.

OyELpn.jpg