BSL 2. Hafta | Galatasaray 101-107 Darüşşafaka

Ben de Akoon’a yeterince dakika verilmediğini düşünüyorum.Şu an takım içindeki rotasyonda en çok eleştireceğim konu bu olur.Hayır Göksenin’in bu adamdan fazlası nedir ?
Kravish yerine iyi bir 5 numara kesinlikle gerekli bu kesin.
Bir de bence ne olursa olsun saf bir skorer ya da forvetten oyun kurulumuna katkı verecek kısa şart bu takıma.
 
Bu maç üzerinde net gördüğüm.
Son topu kullanıcak net oyuncumuz yok.
3 numaramız yok içeriyi sert girip oraları dağıtıcak biri elzem.
Hoca 3 uzatmaya giden maçta Rıdvan vede Egeden 0 katkı aldı.

BOST izliyorum izliyorum ben bir numara göremedim şut yok içeri girip bitirmek yok, Galata köprüsünde saat satan siyahi arkadaşlardan biri gibi duruyor.

Adam olucak çoçuk kendini belli eder Sadık Muazzam oynadı sözleşmesi bittiğinde tutmak zor, Gökşenin evlere şenlik neden Yiğit seçilmedi anlamak mümkün değil.

Derli toplu oynuyoruz ama ben 4 5 maç izledim Yendigimiz ferner maçıda dahil şöyle vaybe ne güzel set oynadık göremedim.

Yaptıgımız tek şey Basketbolun temel kuralı hareketli ol boştaki adamı bul gibi duruyor
 
Yerli guard ve kanat konusunda göksenin canberk tercihleri hatalıydı kravish kötü değil ama ege gibi kısıtlı bir oyuncu varsa daha dominant bir 5 gerekir
 
Daçka'dan iyi takımız ama karşıyaka bursa tofaş telekom bahçeşehir vs daha iyi takımlar da var, transferde geç kaldık 2-3 oyuncu farklı olsa baya şey değişirdi 2 hafta erken seçime gidebilsek ve +1m$ koyabilsek karşıyaka kalitesine çıkabilirdik
 
Bu takıma 6.yı bırak bence 7. yabancı da lazım. Ribaundlarda ezilmeyecek 5 numara ve oyunu açmak için şutör bir kısa gerekiyor. Gerekiyor da bizde o bütçe nerde?
 
Macta en cok sure alan oyuncularimiz:
Dee Bost 41 dk
Kerry Blackshear 37 dk
Melo Trimble 35 dk
Sadik Kabaca 33 dk
DeVaughn Akoon- Purcell 27 dk
Goksenin 25 dk
Kravish 20 dk

DAP cok az sure almis 50 dk lik macta. Hocanin daha fazla sure vermesi gerekiyor bence. Goksenin de cok fazla sure aliyor her zaman oldugu gibi. 10 dk daha azaltilmali suresi. Gerekirse Okbene daha cok sure verilsin. Ya da DAP in suresi arttirilsin. Kravish de 50 dk lik macta pivot rotasyonundan az sure almis. Ama tabi olmuyorsa zorlamamak lazim. Paraya kiyip daha iyi blokcu, rubaundcu savunmaci, Jekiri gibi bir oyuncu lazim. Bu arada Melo Trimble in belki de kariyerinin en kotu maciydi 1/12 saha ici isabetle oynadi. Bir daha bu kadar kotu oynayacagini sanmiyorum. 2 basket daha atsa alirdik su maci.
 
Bu maçta sürelik bir olay yoktu pek. Hepsi 50 dk da oynasa olmayacaktı. Takımın avarelliği üstündeydi dün akşam. Ama bundan sonrasını konuşacaksak; DAP üzerine setler oluşturulmalı. Çembere atak ettiğinde durdurulamadığını gördük dün akşam da. İkili oyunlarda ona alan açarak potaya drive ederken pası vermemiz lazım. Göksenin de mümkünse süresi 10 dakikayı 1 saniye bile aşmayacak şekilde oynatılmalı. Hatta mümkünü varsa kontratı feshedilmeli. Sadık gibi birini buluyorsan, Göksenin yerine sokaktan birini çağırsan daha kötü olamaz herhalde.
Ha bi de Ekrem Hocanın kriz anları veya kötü günümüzde olduğumuz maçlar için de envanterinde bir jokeri , planı olması lazım. Tabii bir miktar daha zamana ihtiyacımız olduğu gerçek.
 
Bost ve melo ayni gun kotu olunca cepteki kartlar bitiyor. Bu sezon ikisi de en az 7-8lik oynamali cunku ustune daha ilk mactan kravish derdi eklendi.
Savunmada da gerideyiz belki zamanla ileri gider.
Goksenin'in rolu kapasitesini cok asiyor. Daha kisitli bir role cekmek gerek. Macta fark olursa oyuna girebilir. Eski gunlerine donerse kisa sure markaj icin kullanilabilir.
 
Göksenin aşırı kalınlaştı ve yaşlandı, ayaklari hiçbir zaman hızlı degildi zaten. Fazla boks antremanı yaptı herhalde.
Guard oynayacak top hakimiyeti yok hızı olmayınca sırf agresiflikle savunma da yapamıyor guardlara karşı, ancak kendi fiziğine yakın oyuncuları tutabilir.
Hucumda bu basketbol aklıyla katkısı değil zararı oluyor, aynı ücrete Muhammed Baygül gelirdi benzer profil ama daha faydalı olurdu.
 
Orada cok kotu hucum ettik. Hoca sanirim hem normal gunde ilk tercihi hem de kotu oyunu telafi etsin diye topu meloya birakti.
Sureyi eritsek ve sayi bulamasak bile +2 sayi ile yerlesik bir savunma yapma sansimiz vardi.
 

Üst