• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Bsl 2. Hafta | Galatasaray Mct Technic 93-91 Tofaş

Hakem malesef geleceğimizle oynadı.
Yakup hoca o faulü veren hakeme yemek ısmarlasın. Bu galibiyet ile o en az Aralık ayını garantiledi.
Biz ise malesef zararlı çıktık.
İgeoka falan darmaduman ederse ya da 15 20 ye ligde yatırırlarsa gene kalmaz

Kaybetmeyi hakettiğimiz maçı komik bir hakem düdüğüyle kazandık. Kazandığımıza sevinemedik

Birisi çok güzel bir cümle kurmuş.Daha iyi özetlenemezdi diye düşünüyorum.Hatalı bir karar mı yoksa kararlı bir hata mı demiş.

Dün aslında fena değildik. Hatta geçen hafta feneri yenmiş bir takıma karşı çok geçe kalmadan farkı çift hanelere çıkarıp maç boyu da yaklaştırmadık. Sayı olarak da maç bitmeye yakın rakip 70'lerdeydi. Öyle çok sayı yememiştik.
Ancak son anlarda ''süre bizde, sayı atmasak da kazanırız'' mantığı kabul edilemez. Nitekim o yüzden de maçı 11 sayıdan verdik bir anda.

Rakip Tofaş değil de Bursaspor olsaydı, hakem hatasından ötürü rakip nasıl bir tepki gösteriyorsa; utanıp ben de destek verirdim.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Kapitalist üretim ilişkileriyle yaşadığından, haritası da bu ekonomik sistemle 200 yılı devirdiğinden; finansal kaynağını üretimden alan Tofaş bir Jugoplastika Split değil. Bizlerin tapınısı da fabrikaya değil muhite, mekansal bağlama. Sonucunda bu hakem hatası, tutkulu bir topluluk yaratabilmekten azade; Rivers-Griffith gibi kült isimleri yüz üstü bırakmış rakibe karşı gerçekleştiğinde sadece Fenerbahçeli ve Beşiktaşlıları enterese ediyor. Sebebi de Galatasaray kültü. Şayet erken bir krizle savrulmamızın önüne set çekip, Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilmemizi sağlayacaksa da; toplumsal fayda yarattı. Realite bu, ahlaki tartışma bilahare sürdürülebilir.

Hala takımın başında Yakup Sekizkök varken tartışmaları, kavgaları gereksiz buluyorum. Şu forumda yazan 70-75 kişi hariç salona giden taraftar dahil kimsenin zaten bu şubeleri önemsediği yok. Bizim kavgalar da sonuç vermeyecek kırgınlıklardan başka bir işe yaramıyor.

Maçı anlatan spikerin arkdan açık itmeye göre göre "iki Galatasaraylı birbirlerine çarpınca BJK kolay sayı buldu" demesi günün sinir edici sözüydü. Hakemin bizim smaç pozisyonunda resmen oyuncumuzun koluna şiddet uygulayanı görmeyip ardından üçlük atışta faulü görmesi de günün rezaletiydi...

Geri