Geçirdiğimiz 3 maçta takımımızda çok önemli bir eksiklik görmekteyim. Bana göre bu takımın ne birincil eksiği sertlik katacak oyuncunun veya net defansçının azlığı ne de rollerin tam belirlenmemesinden ötürü hücumda yaşanan sıkıntılar. Biz adeta bir rüzgar gülüyüz. Oysa rüzgarın kendisi olmamız gerek.
Efendim argo tabirle aynalı denecek bu sözün manasını açıklayayım. Rüzgar bize püfür püfür eserken çok güzel ve yaratıcı hücumlar yapıyor, gayet yaratıyoruz. Defansta çabuk ve yardımlaşmaya önem veriyoruz, verimimiz gayet yüksek. Ki bu durumda kolektif hareketimizin yeterli verimlilikte olmamasından dolayı ikincil hamleleri savunmakta zorluk yaşıyor ve buradan bulunan rakip sayılarına hemen cevap vermezsek o rüzgarı kaybediyoruz. Bundan daha kötüsü rüzgar rakibe geçtiğinde ise savunmada arttırdığımız sertliğimiz vasatımıza hatta daha altına iniyor daha da kötüsü hücumda da kitleniyoruz.
Bunu beklemiyor değildim. Kaba tabirle koş koş basketbolu oynayabilecek hatta oynaması gereken bir takım. Otomatik olarak yüksek tempoya nail bir takım görüyoruz. Yüksek tempolarda oyunu yönlendirmek o kadar kolay bir şey değil. İyi bir süreç istiyor. Yüksek tempo oyunlarında başarılı olur ve silahlarınızı kullanırsanız oyun etkinliğinizi çok arttırıyorsunuz. Başarıdan kastımın sadece hücum olmadığını söylemek isterim. Oyunun her yerinde tempoyu siz mi belirliyorsunuz ve ya yüksek tempoda savunabiliyor musunuz gibi sorulara da olumlu cevaplar almak gerek.
Şu 3 maçta kaliteli oyunlarımız yer yer kopsa da yüksek performans gösteren Daye'e, kaptanımızın yüksek formuna, Alex Tyus'ın sezona iyi girmesine ve bazı yan parçaların yeterli verimlerine borçluyuz. Oyuncularımızın vasatlarının belirlenmesi ve tatmin edici seviyede olması ile oyun akışının ve düşüncesinin oturmasıyla (ya da bu öngörüleri olursa, zira olup olmayacağını bilemiyoruz) bu takım rüzgar olabilir.
Bunların dışında bir sürü artı ve eksi yazılabilir. Bir çırpıda çok değerli ve çözülmezse büyük sıkıntı yaratacak 3 eksi yazabilirim ancak bana göre bu ana problem çözülürse o akla gelen eksilerin bir kısmı kendiliğinden çözülecekken diğer sorunların çözülmesi için ortam oluşabilir.
Bunun dışında bizim sözlükte (galatasaray sözlük) hoş bir yazı gördüm. Paylaşmak isterim, buyrun;
(bkz: ergin ataman/#2045176)