BSL 23. Hafta | Yeşil Giresun Belediyespor 97-90 Galatasaray Odeabank

Play off yolunda mücadelesini sürdüren takımımız 23.hafta da Giresun deplasmanında konuk oluyor. Ligde kalma mücadelesi veren rakibimiz iki hafta önce Efes’i yenerek dikkat çekmişti. Geçen hafta ise Antep deplasmanında sonuna kadar mücadele ettiler ama bir sayı farkla mağlup oldular. Ama ne olursa olsun Oktay hoca ve oyuncuların sonuna kadar savaşıp bu maçı kazanacaklarına dair inancım tam.

Tarih: 1 Nisan Pazar
Saat: 15:15
Salon: 19 Eylül Spor Salonu

Rakibimizde öncelikle bu sezon beğendiğim Rashad James'i muhakkak durdurmamız gerekiyor. Pota altında Davon Jefferson ile Ege'nin mücadele şansı sıfır fakat Hendrix faul problemine girmeden bunu başarabilir. Savunmayı mümkün mertebe öncelikli alıp hücumda standart performansımızla rakibi yenebiliriz. Şimdiden aslanlarımıza başarılar diliyorum.

İBB, Sakarya’yı yendi ve böylece Giresun maçı daha kritik bir maç haline geldi. Bu maçı da kazanırsak Sakarya ile aramızda 2 galibiyet fark kalıyor. Eğer bir şekilde 7.bitirebilirsek çok farklı muhabbetlere başlarız. Şöyle bir sezonda bile yine bir şekilde umutlanabiliyoruz. Son topa kadar!

7. Olma umudu doğdu gibi.

Sakarya ile maçımız var ve kazanırsak 1 galibiyet fark kalır. Tofaş işe eşleşmek ile Doğuş psikolojik çok farklı olur.

Olur da turu geçersek bu durumda 3. 6. Galibi ile oynayacağız. Şu berbat sezonda final hayali kurmak için saldır Galatasaray.

7. Olma umudu doğdu gibi.

Sakarya ile maçımız var ve kazanırsak 1 galibiyet fark kalır. Tofaş işe eşleşmek ile Doğuş psikolojik çok farklı olur.

Olur da turu geçersek bu durumda 3. 6. Galibi ile oynayacağız. Şu berbat sezonda final hayali kurmak için saldır Galatasaray.
7.lik olabilirse tabi ki çok daha farklı olabilir, bir yarı final yapabiliriz, yönetici arkadaşlar zahmet eder bir pivot transferi yaparsa daha keyifli bir play off dönemi izleyebiliriz. Transfer penceresi zannediyorum ki kapanmamıştır.

Çok savruk oynuyoruz. Göksenin de mümkünse boş üçlükten başka şut denemesin, turnikeye falan hiç kalkışmasın.

Mehmet Yağmur ikinci yarı sonunda ataklara güzel yöne verdi farkı kapadık.

Richard Hendrix kilo mu vermiş..? Bir farklılık var kendisinde, sahada daha sağlam duruyor sezon başına göre

Kadın hakemin adı nedir? Son zamanlarda sürekli dikkatimi çekiyor. Kadınların bu sahalarda da var olması güzel bir şey ama basketbolu bilenlerden seçilsinler lütfen. Ne zaman izlesem rezalet işler yapıyor.

1-2 isim dışında vasat altı bir kadromuz var maalesef. Geleni geçeni yiyoruz. Ama yine de Giresun karşısında daha iyi savunma yapmalıydık. Bu derece kötü olmaya hakkımız da yok.

Kendi potamıza sayı da attık. Aferin Summers!

Son düzenleme:
Diyecek bir şey yok... Enteresan şekilde bugün maç önü kaybedeceğimizi hissettim. 5 numara olmadığı için pota altında perişan olduk. Her attıkları da girdi... Can sağolsun...

Maç özelinde Oktay Mahmuti' nin rotasyonu kötü kullandığını ve hücum sistemini kötü kullandığını düşünüyorum . Toplam 5 oyuncuyla oynayan bir takıma ön alanda baskı yapmadan topu hızlı dolaştırmadan savruk savruk hücum etmek nedir yahu ? Taylor topa yön veren ve hücumdaki tıkanıklığını açan oyuncu ikinci yarının tamamında kenarda oturdu . Renfroe desen 3 tane boş turnike atamadı . Son çeyrek Hendrix 2.02 kala oyuna girdi . Giresun yanlış hatırlamıyorsam 24 serbest atış kullandı , bizim 3 çeyrekte kullandığımız serbest atış sayısı 6 . Son çeyrek kullanılanları saymıyorum . Ayrıca Ege , Göksenin , Emir , Mehmet gibi yerli oyunculara sahip olmamız gerçekten çok üzücü . Düzenli ve verimli katkı verecek 1 tane yerli oyuncumuzun olmasını isterdim . Maalesef 4 yerli oyuncu 1 tane düzgün oyuncu etmiyor .

Maç özelinde Oktay Mahmuti' nin rotasyonu kötü kullandığını ve hücum sistemini kötü kullandığını düşünüyorum . Toplam 5 oyuncuyla oynayan bir takıma ön alanda baskı yapmadan topu hızlı dolaştırmadan savruk savruk hücum etmek nedir yahu ? Taylor topa yön veren ve hücumdaki tıkanıklığını açan oyuncu ikinci yarının tamamında kenarda oturdu . Renfroe desen 3 tane boş turnike atamadı . Son çeyrek Hendrix 2.02 kala oyuna girdi . Giresun yanlış hatırlamıyorsam 24 serbest atış kullandı , bizim 3 çeyrekte kullandığımız serbest atış sayısı 6 . Son çeyrek kullanılanları saymıyorum . Ayrıca Ege , Göksenin , Emir , Mehmet gibi yerli oyunculara sahip olmamız gerçekten çok üzücü . Düzenli ve verimli katkı verecek 1 tane yerli oyuncumuzun olmasını isterdim . Maalesef 4 yerli oyuncu 1 tane düzgün oyuncu etmiyor .

Rotasyon sahibi değiliz ki rotasyonu kötü kullanalım... 2.yarı tam saha baskı yaptık hatta bir ara sırf bu sebepten 15 saniye içinde 6 sayı ürettik. Hendrix , Jefferson'a karşı sıfır savunma yapınca 4 kısa denedik o da olmadı. Bugün ne yaptıysak olmadı koç elinden geleni yaptı maalesef bu kadro bu ortamda daha iyisini yapamaz...

Daha iyi kadro kazandı, denebilecek bir şey yok. Ahmet Kandemir gibi bir koçun Davon Jefferson'u 5'e koyup herkesin şut atabildiği bir kadroda ısrar edebilmesi de kendisinin kariyer zirvesiydi heralde. Ne yazık ki biz de Jefferson'u o kadar zorlayamadık ki adamlar Dusan Cantekin'e dönme ihtiyacını hissetmediler bile. Öyle olunca biz de Ege Arar'ı sahada tutamadık ve Jefferson'un Hendrix karşısındaki atletizm ve yaş avantajı skorboard'a yansıdı. Açıkcası benim de Oktay hoca geldiğinden beri izlediğim en kötü savunma performansımızdı. Rakip iyi attı tamam da kırılma anlarında pota altından bu kadar sayı yemek ne maç boyunca oynadığımız alan savunmasına, ne de Oktay hocanın savunma takımlarına yakıştı. Bu sezon böyle geçecek artık arkadaşlar, bence bu kadar kötü yönetim ve kadro mühendisliğinin hakkı isimle ligde kalmaktan da çok fazlası değildi. Son haftalarda zor bir fikstür de olsa şu an o hedefi başarmış gibi gözüküyoruz. 7. Sakarya'yla uçurum var, ligin liderinin Fenerbahçe olacağı da belli oldu. Şu aşamada bir şekilde Play-off'a kalıp Fenerbahçe'yle sinir harbi neticesinde süpürülmek mi daha hoş olur, yoksa Türkiye Kupası gibi hiç Play-off yapamayıp iyi takımları uzaktan seyretmek mi bilemiyorum. Benim tercihim bu sinir bozucu ve yıpratıcı sezonu benim kadar takip eden çok renktaşım gibi ikinci şıkka daha yakın olur. Seneye ne kadar olacağını bilemediğim bir beyaz sayfa bizim için daha güzel bir başlangıç olur. Pek tabii ki bir şekilde Play-off yapıp Fenerbahçe'yle en azından 1 yakın maç oynamak çok kötü olmaz ama şu saatten sonra hiç oralara kalamazsak da kahrolup kendimi yerden yere atmam açıkcası.