BSL 25. Hafta | Beşiktaş Icrypex 62 - 74 Galatasaray Nef

Taktikselden ziyade oyuncularda psikolojik olarak büyük rahatlama gördüm. Her büyük maçta kendiyle boğuşan Melo mesela skoru yanısıra top elindeyken de çok büyük rahatlıkla oynadı maç boyunca. Top sadece Bost'a kalmadığı için de hemen hepsi bomboş çok sayıda şut bulduk zaten. Göksenin gibi enteresan bir adam bile daha ne yaptığının bilincinde ve biraz da olsa iyi yapabileceği işlerin hedefindeydi. Savunma tarafında daha muhafazakar bir oyuna dönmemizin etkisi olabilir taktiksel dokunuş olarak ama en büyük farkı yaratan hücumdaki aklıselimliğimizdi diye düşünüyorum.

Ekrem hoca efendi biri olduğu için maalesef sinirini fark yaratamayacağını düşündüğü kötü niyetli hakemler yerine sahada elinden geleni yapan oyunculardan çıkarıyordu. Pistiolis bu konuda çok daha farklı bir profil gibi. Zaten hem onunla çalışan oyuncuların açıklamalarından, hem de 15 yıldır yanında çalışan adamların kendisinden vazgeçememesinden belli. Burak Elmas yönetiminin belki de tarihinde yaptığı en adam akıllı amatör branş hamlesi Turgay Zeytingöz'ü kazandırmaktı, Turgay bey de ilk koç hamlesini Ekrem hoca ayrıldıktan sonra yapabildi. Genelde iyi koç seçmesiyle ünlüydü, bu sefer de iyi iş yaptığının sinyallerini verdi. İnşallah bu saatten sonra her şey Galatasaray için daha huzurlu ve verimli olur.
 
Burak Elmas yönetiminin belki de tarihinde yaptığı en adam akıllı amatör branş hamlesi Turgay Zeytingöz'ü kazandırmaktı, Turgay bey de ilk koç hamlesini Ekrem hoca ayrıldıktan sonra yapabildi. Genelde iyi koç seçmesiyle ünlüydü, bu sefer de iyi iş yaptığının sinyallerini verdi. İnşallah bu saatten sonra her şey Galatasaray için daha huzurlu ve verimli olur.

Onu da Erden Timur yaptı zaten :)
 
Onu da Erden Timur yaptı zaten :)
Bir kaç gün önce bir haber çıkmıştı zaten Erden Timur basketbol şubesinde sadece erkek değil tamamını yönetmek istiyor diye ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de dün genel kurulda bir üye basketbol a.ş. yi kuracaksınız kurmadınız dedi Burak Elmas'a daha önceki geldi bu genel kurula sponsor takımı yönetemez denip geri rededildi.
 
Maçı izleyemedim fakat koç dokunuşunun olduğu yazılıyor sosyal medyada ve burada. Koçumuzu sağlıklı değerlendirebilmek için önümüzdeki yaz mevsimini çıkarmamız lazım. Yunan ekolü de iyidir. Hatta yıllar sonra yabancı bir koç olması güzel bir hamle olacaktır diye düşünüyorum. Ergin Ataman'ın son zamanlarında da sıkça dile getirmiştik bu forumda yabancı koç ve Dedas, Filipovski gibi isimler zikredilmişti burada.
Rakibin zayıf olup olmadığı meselesine gelirsek; bence şu noktada pek de mühim değil bu. Çok kritik bir süreç ve ilginç bir psikolojik savaş geçiriyoruz. Üstelik bu dönemeçte koç değişikliği yapmış bir takımız. O yüzden rakibin çok zayıf olması da önemli değil. Ki Beşiktaş'ın çok zayıf olduğunu da düşünmüyorum. Zaten zayıflıktan ziyade form durumu çok mühim takımların. Merkezefendi'nin ligin demirbaşlarını arka arkaya kılıçtan geçirmesi mesela...
 
Giden gitmiş yolcu olduğu için Kalanlar
Klüp Takım Taraftar Hancı...

Bugun sahada cizili oyunu olan becerebildilermi tartışma konusu ama takımda farklı oyun tarzı olduğu gözüküyor...
3 hafta sonra bakıcaz neler iyi kötü yönde ilerlemiş

Son 11 maçın 9 da yenilen takımın Koçunu savunmak biraz adamcılık olur
 

Üst