BSL 29. Hafta | Galatasaray Nef 90-89 Tofaş

Ennis'e ribaund verdik ardından 4-0 seri yedik.Yani hem çok çabuk ritim kazanıp,hemde bu kadar kolay ritim bozulmaz.

Bütün momentumu yakalamışsın Canaan'ın basit top kaybı sonrası takım dağıldı.
 
Resmen Cruz erken ve saçma hücum edip sonrasındada faul yaparak bize maçı hediye etti.

Takımımızı tebrik ederim,hem takımın hemde koçun ders çıkarması gereken bir maç oldu.

85-80 önde olduğun maçta her şey sana dönükken 87-89 geriye düşmek yakışmadı.
 
Bence bu kadar acimasiz olmayalim. Nba’de bile gel gitler yasaniyor. Basit hatalar yapiliyor. Tofas tarafidnan bakarsak onlar da hersey onlara donukken mac bitmisken kaybetti. Guzel bir galibiyet aldik yakin galibiyetler onemli clutch time’da dogru oynadik hem savunma hem de son hucum. Bu da bize tecrube kazandiracaktir.
 
Ligi ve takımı yakından takip etmediğim bir sezonda parkeye yönelik analiz yapmak benim açımdan doğru olmaz.

Yalnız maçın izlediğim 35 dakikalık kısmında taraftarı arkasına alıp savunmada ve hücumda ağırlığını hissettiren bir takım beklerken sürekli rakibi kovalayan bir takım görmek rahatsız etti. Bana göre basketbolseveri ağırlıklı olarak takımının savunmada gösterdiği direnç mutlu eder. Son bölüm hariç bu oyuna tanıklık edemedik doğrusu.

Maça gelme düşüncesinin bile takımı böyle etkilediğini gördükten sonra ben vazgeçtim. Sinan Erdem´in yakınından geçmeyeyim, linç yerim.
 

Galatasaray Nef Başantrenörü Andreas Pistiolis, ING Basketbol Süper Ligi’nde Tofaş’ı mağlup ettiğimiz müsabakanın ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu

Sözlerine taraftarımıza teşekkür ederek başlayan başantrenörümüz, “İlk olarak Galatasaray taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum. Bu maç bizim için çok önemliydi. Onlar olmasaydı yapamazdık. Çok zor bir maç oldu. Biraz tembel başladık. Sonrasında akıllıca oynayarak maça geri dönmeyi başardık. Buraya geldiğim ilk günden bu yana bir karakter ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunu da başardığımızdan dolayı çok mutluyum.” diye konuştu.
 
Çok kötü oynadık, hoca da bence çok kötü maç yönetti ama önceki ekipte eksik olan kötü günde maç kazanma hırsı takıma çok iyi aşılanmış bu konuda tebrik etmek gerek.

Böyle maçlardaki hep korkarım. Ne zaman seyirci sayısı yüksek bir kilit maç oynasak yeniliyorduk ve takımla tribün arasındaki bağ kopuyordu. Maçı kazanmayı her şeyden çok bunun için istedim ki insanlar futbol takımı bitmişken basketbola gelsin de gelecek yönetime bir mesaj olsun. O yüzden bu galibiyeti çok değerli görüyorum.
 
Çok kötü basketbol oynayıp, iyi bir rakibe karşı kazandık. Psikolojik bir avantaj da yaratacaktır bu bize. Melo ilk üç periyot top kayıplarıyla, isabetsiz şutlarla maçı felaket bir oyunla sürdürürken bir anda maçı kahramanı oluverdi. Yıldız oyuncu böyle bir şey. Dee Bost ve Kerry Blackshear çok hırslılar. Geride olsak bile kopmuyorlar oyundan çok fazla.

Isiah Canaan konusunda ise ümidim giderek azalıyor. DAP'ı aramak istemiyorum.
 

Üst