BSL 3.Hafta | Galatasaray 97-89 Beşiktaş

Sadece pota altı savunmasını kötü yapsak anlarım ama savunma ribaundu almak için bile çabalamıyoruz.Beşiktaş kötü dış şut attı o ayrı ama biz 3'lük savunmasınıda kötü yapıyoruz.

Hazırlık maçı oynar gibi oynadık ilk yarıyı.
 
Şu maçı 50 sayı farkla kazansak bile bu rezaleti kapatmaz. Yabancısız beşiktaştan 50 sayı yedik bir devrede!
 
Johnathan Williams gibi hem basketbol zekası hem de fiziği eksik birinin yanında Göksenin'de olunca takımın seviyesi oldukça aşağı iniyor. RJ Hunter 5. faulü yapana kadar parkede olmalı. Hiç olmazsa takımın basketbol zekası düzeliyor. Olmadı Yiğit'i 3'e çekip Macon ve Hamilton'la yanyana oynaması gerekiyor.

Beşiktaş'ın yerli kadrosu bizden bariz önde. İlk maçımızı oynadığımız Efes'te bizden bariz önde. Ligde yerli kadrolarına göre bir sıralama yapsak 12. oluruz herhalde.
 
Savunmada mücadele edip savunma ribaundu alınca her şey çok daha kolay. Sezon başından beri herkesin bu takım için söylediği hızlı hücumu sonuna kadar zorlamamız gerektiği konusuydu ama net ribaund alamayınca bunu yapmak mümkün değil.
 
Biraz atış kaçırmaya başlayınca hareketlendik. Koşunca doğru basketbolu oynayabiliyoruz ancak savunma ve yarı saha için aynı şeyi söylemek zor.
 
Pek katılmam ama bu sefer Erdal'a katılıyorum 😀 Jonathan Williams, Göksenin, Ayberk aynı anda kesinlikle sahada olmamalı, ikisinin bile aynı anda olması büyük problem. Hamilton-Macon-Barış üçlüsünün ikisi, yanında Yiğit 3 numarada, kenardan yerine RJ en ideal düzen
 
Uzun zamandır izlediğim en dağınık, en kötü savunma yapan takım. Bu taıkm koçsuz da bu kadar oynar zaten.
 
Pota altına 4,5 değil ama sağlam bir Patric Young tarzı 5 numara lazım. Çok ezliliyoruz pota altında. Tamam belki Alperen yetenekli olabilir ama bu kadar domine etmemesi lazımdı.
 
Geçen hafta Vesely'ye karşı da benzer oyun oynadı sorun Alperen'in domine etmesinden çok orada yer tutamıyor olmak. Savunma ribaundu alman için savunma yapman lazım yoksa 40 dakikanın 5 dakikasında ancak koşabilirsin. Jonathan'ı 4'e çeksen de koşar ama 5 konusunda yapılacak hata sezonu erkenden bitirir 4,5 falan kovalıyorsak cidden hiç zahmet etmesinler yani.
 
Pota altından nasıl ezildiğimizi anlatmak için. Beşiktaş'ta Alperen Şengün 27 sayı 8 ribaund, Ercan Osmani 27 sayı 7 ribaund. Pota altını darmadağın ettiler.
 

Üst