BSL 3.Hafta | Galatasaray 97-89 Beşiktaş

Savunma o kadar sinir yaptı ki bende rotasyonla attığımız 97'ye bile sevinmek istemiyorum. Her pozisyon hata her pozisyon ribaund vermek temastan kaçmak bunlar bu seviyenin hataları değiller. Uzun zamandır bu kadar sinirlendiğim başka bir maç hatırlamıyorum.
 
İki devre ne yapmamız ve yapmamamız gerektiğini gösterdi resmen. 2.yarı mücadele edip koşunca farkı direkt açtık. Geçen bir maçta çok kısa Vidmar'a denk geldim, yaşını falan geçtim, atlayıp gelebilse keşke :)
 
İkinci yarı ribaundlar da daha agresif olup savunmada biraz daha dişimizi sıkınca geniş alanda hızlı hücum şanslarımızı arttırdık ve maçı da kazandık. Beşiktaş'ın da dar rotasyonla oynayıp yorulmaları da işimize geldi. Ama hala pota altı savunmamız ve set hücumumuz yetersiz. Takımın vücut dili de hala sezon başlamamış da hazırlık maçı oynuyormuşuz gibi.
 
Tek yabancılı (o da Ercan Osmani) takıma daha fazla üstünlük kurmalıydık. Takımda genel bir savunma ve ciddiyet eksikliği var. Pota altına yeni bir oyuncu gerekiyor ama onun dışında da ciddiyet gerekiyor. Geçen sezonun ilk ve son ayında gözünde şimşekler çıkan takımı görmek istiyorum artık.
 
Hizli hucum, tempolu oyun ve topa baski diye kadro muhendisligi yaptik ve sezona girdik.
Ancak bunlar henuz sahaya tam yansimiyor. Daha fazla tempo ve cabukluk koymak sart.
Eldeki oyunculara bakinca iyi bir 3 numara ve 4, 4.5, 5 ne derseniz deyin ama iyi bir pota alti oyuncumuz yok.
Daha sut basarimiz ve set hucumuza gelmedim bile.
 
Son düzenleme:
Beşiktaşın yaptığı Banvit operasyonunu biz yapmalıydık.A milli takıma hizmet edecek en az 3-4 oyuncuları var.Alperen Şengün geleceğin yıldızı.En kısa zamanda fbekoda görürüz.
 
Pota altında 60-38 yenildik.
Allah'tan dış şutları girmedi de kazandık.
Savunma da çok kötüyüz.
Bu takıma 4.5 değil 5 lazım...
 
Valla bu bütçelerle bir takım ya çok skorer olur ya da çok kısır. Ertuğrul hoca geldiğinden beri düşen bütçede oyun tarzından hiç taviz vermedi zaten. Evet, savunmada sürüklediğimiz maçlarda daha farklı maçlar da kazanabiliriz ama sürekli potada sayı görürken bu kadar yüksek rakamlara ulaşmak da Ertuğrul hocanın 3 yıldır oynatmaya çalıştığı oyunun getirisi. Beşiktaş'ı Banvit kadrosu diye filan küçümsüyorsunuz da gelecek 5 yıl içinde milli takımın daimi rotasyonuna girebilecek 3-4 oyuncu barındırıyor adamlar. Biz bundan 5 sene sonra milli takıma 1 oyuncu gönderebilirsek öpüp başımıza koyalım. Yönetimin bitik Beşiktaş yerine Banvit'ten gelecek eklemeyle belki bu ligde final oynayacak bir takımı oluşturmaktan bile aciz olmasına şaşalım, sene başında henüz oturmaya bile yaklaşmaya koşkoş oyununa değil.

Hocanın uzun seçimleri hep fecaat olduğu için bu yıl da pota altını çok karartma beklentisine girmeyelim, hedefindeki gibi Whittington-Poythress tarzı bir stretch 5 bizim için bu bütçelerde yeter de artar bile. Artık tüm dünya kısa 5'lere dönüyor ama bunun için yıldırıcı kısalar lazım. Macon-Göksenin-Hamilton filan kendi çaplarında onu yapar, Williams'ın yanına ondan daha sert bir 4 bulrusak da savunmada da rakibi daha zorlayan bir takım oluruz. Büyük ihtimal 15 yaşından beri birarada oynayan bir takım oyuncuya karşı 3. resmi maçını bu akşam yapmış bir takım. Aradaki en azından şu zaman için yüksek kalite farkını ilk haftalardan koyabilmek zaten güç olur. Bizim işlerimiz yolunda gider, sakatlıklardan biraz daha kaçabilirsek bu takım yine ligde yarı finalin en güçlü 3-4. adayı olur.
 

Üst