BSL 5. Hafta | Anadolu Efes 85-92 Galatasaray Nef

Her zamanki gibi savunmayı sallamayarak başladık maça. Zaten daha ilk yarı savunma yaptığımız bir maç hatırlamıyorum da Larkin'i Melo ile tutmak nedir Allah aşkına?

2 dakikada 2 faul yaptı. çıktı adam. Bpst ve Purcell varken rakipte Buğrahan varken Larkin'i Melo tutuyor

İlk yarı 51 sayı yediğimiz Efes'ten 2. yarı 34 sayı yedik. İsteyince savunma yapabiliyoruz aslında ama nedense ilk yarılar maçı idman modunda oynuyoruz.

Kravish son çeyrek özlediğimiz atlet pivottan kesitler sundu. Çember altında sağlam durdu ve maçı kazandık. Bu katkıyı istikrarlı verecek kalıplı atletik bir pivotla sezon başı ummadığımız şeyleri yapabiliriz. Çünkü çok çok potansiyelli bir takımız.

Melo-Bost ikilisi Efes ve Fb dışındaki en kaliteli ikili. Purcell'i sadece Colson ile değişirim ligde
 
Ekrem hocam , Ergin hocamı yendi. Allah'tan Micic yoktu. Larkin de tek başına kahramanlık olaylarına girmeye çalışınca yetersiz kaldı. Bir de rakipte Ergin Ataman olması avantajımızdı :D Valla güzel telafi yaptık.
 
Çok epik bir galibiyet aldık. Müthiş bir geri dönüşe imza attık. Fark 16’ya çıktığında hepimiz muhtemelen maç koptu dedik. Ama öyle kısa sürede geri döndük ki Efes bile şaşırdı. Tebrikler takımımıza, hafızlarda yer edecek bir galibiyet aldık. Takım gerçekten zevk veriyor. Adam gibi pota altını kapatacak bir uzunumuz olsa farklı şeyler konuşuyor olurduk.
Dee’nin triple double’ı unutulmazlar arasına girer. Bu tür istatistikler kolay kolay görülmüyor.
Melo ve Akoon’da inanılmaz maç çıkardı.Bu oyuncuları izlemek ayrı zevk.
Kravish’in bloğu ve sonrasında gelen alley-oop. Müthiş anlar vardı maçta. Sakin kafayla maçın tekrarını kesin izlemek lazım.
 
İlk yarıda ne kadar yanlışları yaptıysak, İkinci yarı doğru yolu bulduk. Diğerleri de yazdı. İkinci yarı sadece 34 sayı yedik. Anahtar nokta buydu. MAçın sonunda Ekrem hoca da dedi, ilk yarı Efes gibi oynamaya çalıştık diye.
Kravishi eleştirdim çünkü daha iyi oynamak zorunda. Yani bizim pivotumuzun en azından savunmada daha istekli olması lazım. Kravish son çeyrek biraz kıpırdandı. Bizim beklediğimiz de böyle şeyleri yapması. Özellikle Dunstona yaptığı blok önemliydi. Ama 2 ribaundla çıktığı maçlar da var unutmamak lazım.
Takım ne olursa olsun bu sene maçı bırakmıyor. Daha önce de çok geri döndük. Özellikle Bost, Melo ve DAP üçlüsü varken çok hızlı şekilde seriler yakalayabiliyoruz.Bost'un logodan attığı şutlar da dengemizi bozabiliyor. Ona dikkat etmesi lazım.
Savunulması zor bir takımız. O yüzden hiçbir maçta bitti dememeli. Son topa kadar gidebiliriz.
Savunmada baştan daha sert başlarsak, Pota altında da biraz daha karakter koyarsak daha da iyi olabiliriz.
Hoca bu arada ilk yarı eksilerle başlamasına rağmen, ikinci yarı çok iyi okudu oyunu, O yüzden tebrik ederim.
 
Haftaya Bursa macinda gidebilecek herkes gitmeli gercekten cok onemli mac.Bu sezon ligde 2 mac ust uste kazanamadik bunu kirmamiz lazim.Bu sezon gercekten ilk 4 imkansiz degil hatta cok olasi bir hedef.Bir duzgun 5 numarayla cok guzel seyler olacak bu takimda.
 
Ergin Ataman tatil yapmaya devam ediyor. Ekrem Memnun'dan güzel bir tokat yedi umarım bu tokat onu kendine getirir. Galatasaray'ı tebrik ediyorum acayip bir geri dönüşe imza attılar.
 

Üst