BSL 5. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 83-64 Fenerbahçe Beko

27.10.2019 Pazar
15:15
Sinan Erdem Spor Salonu

Ligin 4.haftasında oynanan Afyon deplasmanında ve Eurocup 4.maçında Buducnost maçlarını zorlansa da kazanmayı başaran takımımız, ligin Efes ile beraber en güçlü takımı olan Fenerbahçe Beko'yu ağırlayacak. Ligde ki dört maçını da kazanan Fenerbahçe, Karşıyaka ile beraber liderlik koltuğunu paylaşıyor. Geçen sene kazandığımız maç herkesin aklındadır. İyi bir mücadele örneği göstererek maçı kazanmayı bilmiştik. Fenerbahçe'nin bugün Milano ile deplasmanda oynayacak olması da bizim avantajımıza. Ama kadroları geçen seneye göre daha geniş ve daha iyi. De Colo, Westermann ve Derrick Williams hamleleri çok ciddi hamleler. Ama ne olursa olsun bu bir derbi maçı. Geçen sene 10000'e yakın güzel bir seyirci topluluğu vardı. O gün Beşiktaş deplasmanının olması bu yönde olumsuz bir haber. Fakat geçen sene salonun tam dolmaması insanların bu şubeye ve salona biraz ön yargılı bakmaları da diyebiliriz. Bu durum da ufaktan ortadan kalkıyor. Takım ve teknik heyet geçen seneden beri ellerinden geleni yapıyorlar. Artık bizimde elimizi taşın altına koyup bu takıma destek vermemiz gerektiği yerde o desteği vermeliyiz.


 
Fenerbahçe şu anda De Colo'nun eline bakıyor tamamen. Ama ligde daha farklı oynuyorlar. Milano deplasmanının bugün olması büyük avantaj. Bugun ya geç saatlerde ya da yarın yurda dönecekler. Dinlenmeye hiç vakitleri olmayacak. O yüzden taraftarın maça gitmesi çok büyük avantaj sağlar bize. Yaratacağımız baskıyla Feneri yine yenebiliriz.
 
Yarın Milano'dan dönerler ve belki de tek bir idman bile yapamadan bizim maça çıkarlar. Yorgunlar, formsuzlar değerlendirelim!
 
Geçen sene Harrison müthiş bir yüzde ile oynamıştı. İnşAllah bu maçta yüksek yüzde ile oynarsa işimiz kolaylaşır. Maçın kilit anahtarı üçlük yüzdemiz ve ribaundlarımız olacak. Taraftar umarım salonu doldurur. İnşAllah yine kazanabiliriz...
 
Geçen sene kazanacağımıza dair çok ciddi bir inanç vardı bende ama bu sene sanki 10 -13 sayı bandında yenileceğiz diye düşünüyorum. Taraftarın maça katılımı da önemli ama bjk deplasmanı olması kafadan 2000 taraftar götürüyor. Fener de iyi değil geçen seneki formda halleri yok hücumda De Colo'ya bakıyorlar. Kazanmamız için Tai-Lazeric-Aaron yüksek yüzdeli oynaması lazım.
 
Burası yürolige benzemez, adamın ........

Neyse takıma, koça ve taraftara tebrikler.

Carlos'un salonda olması bile yetti.

Vesely şerefsizi sen biraz daha ağla :D
 
Oyun kurucu oynayınca böyle oluyor. Kaldı ki Webster topa yön verme konusunda yine çok iyi değildi. Ama skor buldu.Ertuğrul Erdoğan hakkaten iyi bir antrenör. Pek fazla savunma karakteri olan oyuncuyla oynamamasına rağmen oyuncuları maça konsantre olduğunda yardım savunmasını kusursuza yakın yapıyorlar.

Ertuğrul hocanın şu takıma eli yüzü düzgün oyun kurucu almaması kendi kariyerini de baltalıyor. İyi bir oyun kurucuyla bu takım enteresan işler yapardı
 

Üst