BSL 7. Hafta | Beşiktaş Sompo Japan 72-74 Galatasaray

İki tane çok kalitesiz takımın, izlemesi çok zor maçıydı. Yine de Beşiktaş ve Ivanovic'in planları demode de olsa hiç yoktan planları vardı. Sezonun onlar adına en önemli oyuncusu Ivan Buva zaten takımın tavanını belirleyen oyuncusuydu. Faul problemine de erken girmesine rağmen sahada olduğu her anda onun üzerinden post oyunu oynamaya çalıştılar. Şansımıza Buva felaket gününde olduğu için Beşiktaş'ın birincil oyun planından çok fazla darbe almadık. Bizim ise sıfır oyun planımız var ve bu şekilde Ivanovic'in demode oyun planından bile daha gerideyiz, çünkü başımızda takımı heralde ''çıkın oynayın'' diye parkeye yollayan bir koçumuz var. İşin yönetim tarafında ise takımın kaptanlığını ve saha içi liderliğini Göksenin'e, son toplarda sorumluluğu Harrison'a yükleyen bir şube ve kulüp yönetimi var. Bu takım plansızlık içinde ne oynayabiliyorsa onu oynuyoruz işte, ne eksik ne fazla. Maçın son yarım dakikası takım olarak basketbol IQ'muzu ortaya koyan en önemli bölümdü. Faul isabetinden sonra yarı sahada 3'e 1 boş üçlük yemek, moladan dönüşte sahada faul atan en kötü kısamıza top çıkarmak ve en son onu bile yapamayıp topu dışarı atmak Göksenin liderliğinde, Ertuğrul Erdoğan idaresinde ve Üç Hürellerle Mustafa Cengiz yönetiminde Galatasaray'ın parkeye yansıması gibiydi.

Bu kadar sürede bir koca takıma hiçbir plan oturtamamak hakikaten başka bir antrenörlük başarısı. Şu takıma Sakarya, Bahçeşehir ve hatta sene sonu kepenkleri indirecek Banvit kadar bir oyun içi lideriyle çember savunmacısı kazandıramamak da yönetimin. 0 hedef, 0 başarı, 0 plan-program sadece Galatasaray'ın adı olsun diye 1. ligde oynayan bir takım var sahada. Şu takıma Ekim'in ortasında sezon başlarken Şampiyonluğun ''Ş''sine bile inandıramayacak bir yapı kuramayan yönetimin Ekim'in 16'sında lağvedilmesi lazımdı. Ama burası Büyük Galatasaray Spor Kulübü olduğu için Fatih Terim'in başarılarıyla baş tacı edileceklerdir pek tabii. Resmen fazia.

Uzun bir aradan sonra maca bakmadim hatta mac oldugunu da unutmusum o derece. Lakin yensek ne olacakcilar cogaliyor ben de deliriyorum :mad: Kume mi duselim yani ? Sezon basinda en olumsuz dusunen bendim ama baktim ki bu takim bizim destekleyecez ne olursa olsun. Kume dusse yine uzulecek sizlayacak insanlar da bizleriz.

Yensek ne olacak cumlesini yanlis anliyorum artik. Yonetime saydirin arkadaslar kirginligi kizginligi takimda aramak hicbirseye care degil. Yensek ne mi olacak ? Ben cok mutlu oluyorum. Takim sampiyon olsa bile Yonetim istifa! Ama takima sonuna kadar destek!

Küme düşsek ne düşmesek ne? Geçen yıl 9. olup Play-off göremedik, hakkıyla kontratını yapan Oktay Mahmuti'nin onuruna şerefine laf atıp şubeyi olduğundan da kötü yapmaktan başka ne işe yaradı bu yönetim? Fenerbahçe kadın basketbol takımı bizim Ekaterinburg'u, Fener'i yenip kazandığımız Avrupa Kupası'nı kazanmak için sadece oluk oluk para harcamadı, yıllardır koçları da harcaya harcaya helak oldu. Efes bir dandik lig şampiyonluğu kazanmak için yıllardır Avrupa'nın en değerli 10 antrenörünü takımın başına getireceğim diye adamların kapısına kamp kurdu. Başarı için günün basketboluna uygun, kendi bildiği 3-4 oyuncuyla da çalışmayı bilen Ufuk Sarıca'yı getirmekten başka hiçbir doğru iş yapmayan Beşiktaş bile arada bir lig finali oynadı. Biz Eurocup'ı kazanmadığımızdan beri tepetaklak olduk. Belki de bu saçma sapan fetret devrinden çıkıp adımıza yaraşır yerlerde yarışmak için gerçek anlamda dibe batmamız gerekiyordur. Gerçi bu kulübü yönetenlerde biraz onur olsa geçen sezon Fener seyircisiz maçta 3. kadrosuyla bizi 30'a yatırırken o günden bu sezon için en ciddi hazırlıkları yapıp bu şubeleri de yeniden ayağa kaldırırlardı.

Bu sene 8. olduk Fener'e Play-off'larda 2-0 yenildik, seneye bir şey değişeceğine inanıyor musunuz, bugüne kadar yaşadığımız hezimetlerden sonra gösterilen reaksiyonlar size böyle bir umut mu verdi? Bu takımın taş çatlasın olacağı yer 7.'liktir, orada da en kötü Ergin hoca kıyamazsa 1 tane başabaş maç oynarız. Bir şeyin değişeceğine inansam, geleceğe dair bir proje olduğu gösterilse ben de bugün için bir işe yaramayan ama kağıt üstünde az da olsa prestij kazandırabilecek boş galibiyetlere sevinirim. Gelgelelim bizden bile daha kötü yönetilen, oyuncuları antrenmana güç bela çıkan, başkanı takımı daha başarılı yapabilir diye tarihinin en iyi 2-3 hocasından birini Milli Takım'dayken kovan kulübün basketbol takımını yendik diye büyük zafer çığlıkları atamıyorum maalesef.

Ne olursa olsun galibiyet güzeldir. Nefes alma şansı verir. Çok sevindiğim kazandığımız için. Sezon başından beri üstüne koyacağımıza geriye gidiyoruz bu çok açık. Bunun çaresini bulmamız lazım. Bu galibiyetler bunun için önemli. Bizi en çok etkileyen webster'ın istediğimiz gibi çıkmaması ve diğer adını anmak istemediğim iki numara diye aldığımız oyuncunun sıfır katkı yapması. Bu bölgeye mutlaka ama mutlaka takviye şart. Yoksa böyle bir ileri iki geri gider dururuz.

Adam akıllı bir oyun kurucumuz olsaydı ve Zach e yardım edecek bir pivot olsaydı daha kolay kazanırdık oyun olarak bir gelişme Yok Doruk beye katılıyorum bende Ertuğrul hoca ile yollar ayrılıp Oktay hocaya dönmeliyiz ayrıca Jaka ve Tai ile yollar acilen ayrılmalı ve daha iyi bir oyun kurucu ve 4-5 oynayan ve Zach ile 5 numarayı kapatacak bir uzun şart