BSL 7. Hafta | Galatasaray 84-78 Beşiktaş

Dacka ve Besiktas gibi çok formda iki takımı maglup ederek ivmeyi kendi lehimize cevirdik . Şimdi cuma günü Real madrid'den evinde 25 sayi fark yiyen barcelona'yı konuk edecegiz.
Barca şu aralar cok formsuz . Maglubiyetin acıklaması olmaz kazanacagız ...

Bu yorum yapan değişiğin adı neydi unuttum gıcık etti beni.
Beşiktaş şöyle beşiktaş böyle, hırslı, bırakmıyor vs. Fikret Orman olsa bu kadar yanlı yorum yapmaz.
Ayrıca Schilb kaymış diyorlar dizine vurulduğu görülünce yorum yapmıyolar.
Tiksindim bu gece

Galib geldik ama 76 65 den sonra yapılan hatalar beni korkutuyor. kaç kere hücum edemedik sonra hoca mola aldı topu kenardan oyuna sokamadık. daha sonra sinan güler topu getirdi son 5 sn kala dieblere teslim etti onun bire birinden zorlama atışı ile uzun süre sonra 3 sayılık basket bulduk. ya bu sutlar girmezse ? oyun kurucu eksikliğini net hissediyoruz. sinan güler oyunda değilken hem iyi hücum ediyoruz hemde daha iyi savunuyoruz. sinan cidden iyi savunmacı değil faul hakkı dolmuşken yaptıgı faul çok amatörce tecrübesine yakışmıyor

Farkı koruyamamak maçı koparamamak tamamiyle tecrübeli bir oyun kurucu ihtiyacı olduğuna kanıt takım bağırıyor adeta oyun kurucu diye...

Kendi potamızdaki 47 ribaundun 22'sini BJK aldı. Neredeyse kaçırdıkları her 2 şutun birinden tekrar şans buldular. Buna rağmen kazanmak güzel.
Son maçlarda top kaybı noktasında ilerleme kaydettik ama ribaunt problemimiz sezon boyu devam edecek gibi

Beşiktaş gibi formda bi takıma karşı iyi-kötü oyundan bağımsız olarak kazanmak güzel.

Ama alarm veren noktalar var belirtmek lazım.

Çok ciddi oyun kurucu eksikliği yaşıyoruz. Ön alanda baskı yapılan durumların yarısında top kaybettik. Doğal olarak Emir, Schilb, Micov gerek boyları gerekse pozisyonları itibarıyla top getirmeye uygun isimler değiller. Sinan da birkaç maçtır kötü durumda olunca top getirmekte baya zorlandı takım. Hoca'dan Can'ı almasını beklerdim Sinan'ın yerine.

Çok fazla hücum ribaundu verdik. Bunda tek uzun Pleiss oynamamızın etkisi var tabi ama kısaların daha fazla yardım etmeleri gerekiyor. Beşiktaş 15-20 hücum fazla kullandı bizden.

Ve en büyük problemlerden biri, Clutch time'da senelerdir kenardan topu oyuna sokamıyoruz. Hep aynı muhabbet. Hoca Allah rızası için ya takıma kenardan oyuna nasıl top sokulur öğret, eğer sen bilmiyorsan bırak yardımcıların öğretsin, onlar da bilmiyorsan profesyonel destek alın. Bildiğiniz kenardan veya pota altından topu oyuna sokmak konusunda özürlü bir takımız.

Ligde yabancı sınırlamasindan dolayi ribaund olayini cozmemiz zor. Ama verilen onca ribaunda karşın yediğimiz sayi ve yapılan savunma tatmin edici. Daye savunmada büyük sorun ve piyasasi bu yüzden düşük hoca az süre vermekte haklı. Tyus benchten iyi gelemiyor enerji katarak gelirse faydali olacaktir. Her daim dediğimiz gibi schilb yetenegine ihanet etmediği gevsemedigi sürece iyi. Sinan muazzam. Emirden pek katki alamadik ve bu iniş çıkışları emirden cok bekliyoruz maalesef. Diebler reis için diyecek sözüm yok maşallah. Tiboruda iyi monte ettik

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Schilb hiç kaçırmadan tamamladı. 76-65 den sonra moladan sert savunmayla döndük ama ne hikmetse fark kapandı. Şimdi Barcelona'yı yenersek ivme bize gelir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

beşiktaş 44 rib 22 si hücum biz savunmada 25 rib almışız nerdeyse eşit bugün iyi .üçlük attık 14 tane maç kazanmamıza baya yardımcı oldu ama bu şutların girmediği günlerde bu ribaunt sayıları ile maç kazanmamız baya zor.

Emin Moğulkoç kadar Galatasaray düşmanı hakem görmedim , her maç aynı istikrarla devam ediyor.

Bu hakem Galatasaray kadın basketbol takımının Fowles'ın oynadigi sezon şampiyonlugumuzu gasp etmişti . Deplasmanda fenerbahceyi yenip seriyi 2-1 yapacaktık ama bitime son 1-2 dakika çaldıgı inanılmaz alakasız düdükler ile macı fbnin kazanmasını saglamıştı . Video youtube'da mevcuttu ama bulamadım . Silindi sanırım.