BSL 7. Hafta | Galatasaray 84-78 Beşiktaş

Dibler'ın son anlarda attığı çok zor üçlük girmese maçı veriyorduk az daha. Oyun kurucu eksikliği çok net hissediliyor. 2 maç kazandık ama takım ışık vermiyor bu şekilde bırakın büyük takımlara orta seviye takımlara karşı bile hiçbir deplasman maçını kazanamayız...

Sadece rezil hakem yönetiminden bahsetmek istiyorum. Bu kadar art niyet olmaz, yenilmemiz için herşeyi yaptılar ama onlarıda yendik.

Birde oyun kurucusuz bu iş olmaz, ya affedeceksiniz affedin yada yeni oyun kurucu bulun. Niye Salı'ya kadar yönetim kurulu bekliyor , pekala acilen toplanabilirlerdi, bu maçları kaybedebilirdik. Oyun kurucu sorunu acilen çözülmeli.

Savunmamızın gelişmesinde Dayein olmamasının da etkisi olduğunu düşünüyorum ben. Tabiki onu da işin içine katmalıyız ama savunma yapmadan bu işin olmayacağını öğrenmesi lazım

Hep oyunlar, senaryolar
Sustuysak bir yere kadar
Aklınızdan çıkarmayın
Türkiye'dir Galatasaray

76-65de hakemleri yendiğimiz anda Beşiktaş'la maçımız başladı, onda da çok başarılı olamadık açıkçası, iki maçtır 8-9 sayılık farklar 3-4lere düşüyor, dikkatli olmak lazım, bunun aynısını yaparsan real'i cska'sı pana'sı affetmez.
Bu 5 saniye olduğunda top emirdeydi sanırım, bir kaç maçtır izlediğime göre bu işi en iyi diebler yapıyor, onu değerlendirmeliyiz bence.

Bu takım 4 kısayı bile oynayamazken 5 kısa sahaya çıkıp 1 dakikada 6-0 seri yedik. Gerçekten bunu bilerek yaptığını düşünüyorum artık sırf monoton giden hayatlarımıza action olsun diye.

Takım iskeletini buldu ama bence Dentmonuda monte etmek gerekiyor geçen seneye benzemeye başladı takım bu sistemde devam ederiz ELde sorun olmaz zaten ligdede Dentmon-Schilb/Diebler-Micov-Daye-Tyus-Pleiss bu 7li ekseninde gidilir Sinan-Micov-Schilb-Tyus demirbaşlar.

Hep oyunlar, senaryolar
Sustuysak bir yere kadar
Aklınızdan çıkarmayın
Türkiye'dir Galatasaray

76-65de hakemleri yendiğimiz anda Beşiktaş'la maçımız başladı, onda da çok başarılı olamadık açıkçası, iki maçtır 8-9 sayılık farklar 3-4lere düşüyor, dikkatli olmak lazım, bunun aynısını yaparsan real'i cska'sı pana'sı affetmez.
Bu 5 saniye olduğunda top emirdeydi sanırım, bir kaç maçtır izlediğime göre bu işi en iyi diebler yapıyor, onu değerlendirmeliyiz bence.

5 saniye olduğunda sahada en suçu olan Emir'di bence. Diğer 4 oyuncu o kadar hareketsiz kaldı ki ben bir an hakem düdüğü çalmadı ve onu bekliyolar falan sandım. Yani hepsi diğerlerinden bekledi sanırım. Ergin hocanın sesi orda kısılmış olabilir :)

Austin Daye oyundayken Earl Clark o kadar rahat sayılar buldu ki; onun bir daha girmemesine en çok Earl üzülmüştür. Bir hücum biraz hevesli görünse bile öbür hücum öyle bir uyuyor ki mayasında bu işlerin hiç olmadığını hemen belli ediyor. Forma almak için savunma yapmaya çalıştığında bile konsantrasyonu bu kadar zayıf bir oyuncuyla uzun vadede umarım iyi bir paylaşım tutturur takım. Çünkü bir ara hem şutta hem de ribaundda kilitlendik. Kenarda 2.10'luk bir şutör var ama ribaund krizi yaşadığımız bir maçta, hemde maç içinde skor opsiyonu yaratmakta güçlük çektiğimiz bir dönemde bile hoca yüzüne bakmıyor. Hocadan geçtim benim gibi böyle hücumculara hayran bir taraftarda bile güven yaratmıyor oyuna girmesi için.

Bu takım 4 kısayı bile oynayamazken 5 kısa sahaya çıkıp 1 dakikada 6-0 seri yedik. Gerçekten bunu bilerek yaptığını düşünüyorum artık sırf monoton giden hayatlarımıza action olsun diye.
Bjk da kısaydı orda Pleiss-Clark ı bırakmak istemedi Tyus-Daye ikilisi de çok soğuktu oyuna kullanmak istemedi .Bir halta yaramadı o hamle ama oyuna göre yanlış değildi 5 kısaya dönmek .Ben olsam ne olursa olsun Tyus'ı kullanırdım Clark a karşı .

Beşiktaş ligin en iyi takımlarından biri, bugünkü galibiyetimiz çok değerli bu yüzden.

Hoca rotasyonu daraltınca kadrodan daha çok verim almaya başladı. Son iki maçta da çok daha toparlanmış bir görüntü çiziyor ayrıca. İnşallah hem koç hem takım böyle devam eder.

Tebrikler aslanlara.

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ribaundlarda çok kötüydük ve gard rotasyonundan kaynaklı top kayıpları yaptık ama kazanmasını bildik. Takımda kıpırdanmalar var. Umarım yükselişimiz Daye ve Tyus'a da yansır ve güzel bir seri yakalarız.

Bu maçı kaybetseydik şu an sayfa sayısı 20 olmuştu... Maalesef şu an 11 sayfa yazılmış...As olan GS'dır arkadaşlar, şahıslar, egolar değil...
Maç için şunu söyleyeceğim. Son maçlarda savunmada çok istekliyiz. Eğer ribaundları alabilseydik, bu maçta BJK 65'i geçemezdi. Diebler'in bloğu, Schilb'in kendisini yerden yere atması, Pleiss'ın blokları bunu gösteriyor.
Tam 22 hücum ribaundu vermişiz. Artı son 10 günde 5. maçımız, tamamı da kritik maçlar. Dinç olan onlardı ama kadro kalitesi bizden yanaydı. Bu da göz ardı edilmemeli...
Sene başından beri yazdım, takım savunma yapar, bireyler değil. Pleiss aynı Pleiss, ama onun açığını Micov kapatıyor. Schilb ayı Schilb ama onun açığını içeride Pleiss kapatıyor. Predzic aynı Predzic ama konsantresini savunmaya veriyor, PG'yi geçirmiyor ve Pleiss yardıma gelmek zorunda kalmıyor...
Bu son iki maç Deon ve Daye'de bir mesajdır. Daye karakterli bir oyuncu. Bu mesajı alacaktır.
Ben hocadan artık yeni varyaslonarda bekliyorum. Tyus ve Pleiss aynı anda sahada kalabilir. Pleiss'ın şutu var, hücumda 4 gibi kullanılıp, savunmada 5 'i tutabilir. Tyus'ın şutu yok ama ayakları çabuk. Savunmada 4 numaraları tutabilir. Bunu yapabilirsek savunmaya daha çok sertlik katarız...

Beşiktaş, Stimac'ı çıkarıp takımı kısaltınca, bizimki de Pleiss'i çıkartıp takımı kısalttı. Clark için belki Tyus'u oyuna alabilirdik. Ancak 2. yarı Micov, Clark'ı iyi tutuyordu. Ayrıca taktik faul attığımız dönemlerde Tyus'u almak mantıklı olmazdı.

Bu arada Euroleague'deki faul yapmama alışkanlığımız burada başımıza iş açtı. Beşiktaş'ın iki geçiş hücumunda Sinan rakibe faul yapmadı, Thompson'dan 2 üçlük yedik

Clarck'ı Micov devre dışı bıraktı 2 kez içeri daldı ve 2 faul aldırdı 4 faulle kenara yolladı. bence başımıza iş açabilirdi iyi oldu çıkması.
Benim son maçlarda sevindiğim nokta savunmadaki gayret. İyi savunma yapıyoruz diyemeyiz ama en azından deniyoruz. Sezon başı maçları hatırlayın toplara el kaldıran bile yoktu. Şimdi her topa atlıyoruz bırakmıyoruz. 3. çeyrek başında 6 kez top çaldık-kaybettirdik.

Yine de bu takıma aklı başında bir numara lazım. Hiç olmazsa Sinan'ı dinlendirsin. Sinan 10 dk civarı dinlendiği maçlarda gayet iyi işler yapıyor. Asist özelliğini de her geçen maç öne çıkarıyor. Pleiss ile uyumunun katkısı büyük. Zaten şut kullanmadığı sürece Sinan her zaman yararlı oluyor.