BSL l Galatasaray 81-95 Fenerbahçe Beko

Taraftarı kazanma maçı. Hedef maç değil, sezonun kalanı için bir şey ifade etmiyor. Ama taraftarı kazanma maçı. İpekçi'nin yeniden en az 7-8 bin kişiye ev sahipliği yapması ve taraftar baskısının geri gelmesi için kazanılması gereken bir karşılaşma.

Ne olursa olsun taraftar gelmiyor. 2022'nin Şubat'ında, covidden kırıldığımız dönemde Dijon maçına insanlara yalvardım resmen gerek sosyal gerek dijital hayatta, 2 bin kişi anca vardı salonda. Son topta kaybettik, dönerken intihar düşündüm şakasız. O gün ikna oldum ki bu taraftarı tribüne çekmek Fener veya Efes galibiyetlerinden geçiyor. Son iki maçtaki talihsizlikleri aşacağımızı, (evet talihsizlik diyerek iyimserlik yapıyor ve bu maçla yeni bir seriye başlayacağımıza inanıyorum) bu maçta kafa kafaya, tokuşturan bir takım izleyeceğimizi düşünüyor ve buna tüm kalbimle inanıyorum. Tek bir bilet dahi kalmamalı maç gününe. Biz taraftar olarak vafizemizi yerine getirelim, oyuncularımız da sahadaki bizler olarak vazifesini yerine getirsin, içerde en son 2019'un sonbaharında yendiğimiz Fenerbahçe'ye karşı bu rezalet seriyi sonlandıralım.
Allah yardımcımız olsun.

Kazanıp kaybetmenin değil, kadro kalitesi olarak bizden daha üst seviyede olan takımlara karşı oynamanız gereken basketbolu oynadığımızı görme maçı olur umarım. Yine sadece hücum ederek oynarsak Fenerbahçe'nin üçlük yüzdesinin %20-25 civarında kalması, bizimde %45 civarı üçlük yüzdemiz olması gerek. Tabi genel saha içi isabet oranınında benzer olması lazım.

Kendinden yüksek bütçeli, yetenekli ve kariyerli oyuncuları olan, belli bilr sistemi oturmuş takımları ancak onların sistemini bozarak yenebilirsin. Bunu yapabilmenin sırrı da savunma yapmaktan geçer. Yıllardır Karşıyaka'nın yaptığı buna bir örnek oldu ve Karşıyaka oyunun her iki yönünü de belli seviyelerde oynayan oyuncularıyla rakibin oyunun düzenini bozmayı hemen her rakibe karşı yaparak bunu kendilerine bir slstem olarak belleyerek kulübün oyun anlayışını felsefesini uzun sayılacak bir dönem bunun üzerine kurdular.

Ayrıca Fenerbahçe'nin Zalgiris karşısında oynadığı son maç bize ders olmalı, son periyotta Fenerbahçe oldukça sert savunma yaparak Zalgiris'e nefes aldırmadı sayılır. Biz de sadece atalım dersek ve Fenerbahçe'de bize eşlik ederse üç periyod başa baş glder karar periyodunda kazanma anına gelince Fenerbahçe Zalgiris'e yaptığının aynısını bize de yapar.

Kırk dakika boyunca rakibi yenecek olan plana sadık kalmalıyız, en ufak bir konsantrasyon kaybı bize maçı kaybettirebilir. Umarım maçı oynamamız gereken oyunu oynayıp kazanırız. Başarılar Galatasarayım.

Aferin size futbol dışı her branşı üvey evlat olarak gören Galatasaray yönetimleri, size de aferin Galatasarayın her nimetinden faydalanan zengin işadamları. Kıymetli, vefakar, cefakar taraftarımızdan Allah razı olsun. Utanın be şu taraftardan utanın. 30 yıldır basketbolu takip etmeye çalışırım 1 defa şampiyonluk gördüm, voleybolda hiçbirşey görmedim. Yazıklar olsun sizin gibi yönetimlere..