Öncelikle sonuna kadar savaşan, mücadeleyi asla bırakmayan oyuncularımızı tebrik ediyorum. Fenerbahçe gibi bir takımı 63 sayıda tutmak büyük başarı. Hücumda biraz daha üretken olabilseydik ligdeki gibi farklı bitebilirdi.
Olaylara gelirsek, bilhassa salon sporlarında sahaya yabancı madde atılmasını asla tasvip etmiyorum. Küfürün bu ülkede engellenebilecek bir şey olduğunu sanmıyorum ama hiç değilse yabancı maddeden kurtulmamız lazım. Evet Cenk Renda orada ortamın gerilmesini sağladı, ben de maçtayken sinirlendim ama bunun çözümü bu değil. Orada doğru baskıyı oluşturarak teknik faulü aldırabilirdik, hakem çalmıyorsa bile baskıyı maçın geri kalan kısmı için arttıracak başka yöntemlere başvurmak lazım. "Ama" ile başlayan cümleler kurarak bu yapılanı savunmayalım, en basitinden seneye Fenerbahçe ile burada Euroleague maçımız var, bir benzeri yaşansa geçmişi parlak olmayan sicilimizi önümüze koyarak ömür boyu Euroleague yüzü göstermeyebilirler bize. Hakemi baskı altına alman gereken ortamda önce kendi agresifliği arttırmalısın, dünkü atmosfer bir derbi maçı için maalesef sıradandı.
Her şeye rağmen iğneyi kendimize batıralım da çuvaldız boşta durmasın. Obradovic Avrupa basketbolundaki saygınlığını kullanarak hadsiz açıklamalar yapmaya devam ediyor. Camianın suyundan içen sanırım bu hale geliyor. Kendi lehine olan hakem hatalarından bahsettiğine pek şahit olmadım ama canı yandığında olayı hakeme bağlayıp işin içinden sıyrılabiliyor. Keza dün de yaptığı "Seneye burada Euroleague maçları nasıl oynanacak merak ediyorum" açıklaması dangalaklık örneğidir. Sen ki Partizan'ı, 13 sene Panathinaikos'u çalıştırmış adamsın. OAKA'da Euroleague maçı nasıl oynanırsa Abdi İpekçi'de de öyle oynanır. Ergin Ataman da artık Milli Takım sevdasına duyar kasma işine bir son versin. Yahu değerli meslektaşın Obradovic, sen polis şapkasıyla maça gittiğinde yorum yaptı mı? Sana ve Göksenin'e ana avrat küfür edildiğinde, Aziz Yıldırım sana parmak gösterdiğinde duyar kasarak ortamı sakinleştirmeye çalıştı mı? Eleştirinde haklısın ama tutarsızsın, değerli meslektaşın Obradovic kazanan her zaman haklıdır mantığıyla hareket ediyorsa sen de aynısını yap, bir tık fazla adamlık yapınca sana Ataşehir'de zeytin dalı uzatmıyorlar, uzatmayacaklar da.