Bu Nasıl Yönetim!

hiç bir açıklama yazmak istemiyorum.. içimdekileri yazsam sitenin kapanmasını bırakın internet dünyası çöker.. Mahmutinin ayrılışını kabullenemiyorum.. tek dileğim bu haberin yalanlanması..
(bu arada tek sorunda Mahmuti meselesi değil.. baştan aşağı amatörlük kokan ve iç çekişmelerle birbirini yiyen bir yönetim)

Yok yani burada yazmakla olmaz, bu olaya sebep olanların yüzüne karşı söylemek istediğim bazı sözler var ama buraya yazsam ban sebebi olur

yazıklar olsun hele bunların hepimizin duyduğu söylemeye dile varmadığı olaylar olduysa gerçekten yazıklar olsun bu yönetime

Sezon boyunca yaşadığımız türlü hakem ve federasyon skandallarını ses çıkaramayan pısırık yönetim, resmi siteden açıkladığı halde Oktay hocanın sözleşmesini uygulamaya geçirmiyor ve hatta "Beşiktaş'a 3 defa yenildik, bunun nedenlerini araştıracağız" diye hesap sormaya kalkıyor.

Sen daha "her şey kontrol altında"ya ses çıkartmamışsın, federasyonun türlü rezaletlerine, her derbiyi hafta içine koymasına gık edememişsin, Beşiktaş serisinde katledilmemize laf edememişsin ama başarısızlıkta akbabalık yapmayı da biliyorsun.

Pasta büyüdü, lisecilerin iştahı kabardı, Oktay hocanın ilk falsosu beklendi ve darbe indirildi.

Yazıklar olsun, lanet olsun.

Erman Kunter'in gelmesi şampiyonluğa oynamayacağız demenin eş anlamlısı. Avrupa yılları ne getirdi ne götürdü hocadan bilmiyorum ama en son bizde çalışırken küçük takımları rahat yenerken, Efes ile Ülker karşısında dağılıyorduk. Bizim sıkıntımız zaten bu takımları geçmek. Yönetim basketbolda küçülmeyi seçip umudunu kestiyse, şubeyi lisecilerin eline bıraktıysa Erman hoca gelir. Erman Kunter hoca gelirse tahminim normal sezonu 3-4 arası, play off'ta da ilk turda veya yarı finalde eleniriz ve kadroyu dağıtırız.

Klüp başkanı Mahmuti ile görüşmeler devam ediyor diyor nete Erman Kunter GS'da haberleri düşmeye başladı.Yakışıyor mu şu tablo

yaklaşık 6 yaşımdan beri bu kulübün basketbol şubesini futbol şubesinden daha çok seven biri olarak,hiç bu kadar hayalkırıklığı yaşamamıştım. bu koç değişikliği olayının iç yüzünü, içerde neler döndüğünü çok iyi biliyorum ve yakında burada açıklayacağım. ama önce bi sakinleşmem gerekiyor... yoksa hiç hoş şeyler söylemeyeceğim yönetim için!

Klüp başkanı Mahmuti ile görüşmeler devam ediyor diyor nete Erman Kunter GS'da haberleri düşmeye başladı.Yakışıyor mu şu tablo

Hala adamakilli bir aciklama yapmaktan acizler, zaman kazanmaya yonelik aciklamalar.. Adam gibi cikip konussana basimizdadir veya ayrildik diye.. Yok koclugu degerlendireceklermis.. 3 mac uste uste besiktasa kaybetmek olmamismis, merak ediyorum son macta FB'ye yenilsek simdi Fatih Terim de mi tartisilacakti? ee o da sezonda superdi playoffta sicti malum.. Sanki her sene final oynayan bir takim vardi da yari finalde elenince sorun oldu.. Bu yonetim sinifta kalmistir..

Sağolsunlar yıllardır hasretini kurduğumuz tabloyu dağıttılar. Alın lisenizi başınıza çalın. Bana Oktay Mahmuti'yi gönderip Erman Kunter'i almanın teknik olarak bir artısını anlatan olursa sevineceğim. Ama anlaşılan o ki seneye vasat bir kadro kurulacak. En çok üzüldüğüm konu ise Galatasaray Başkanının göz göre göre yalan söylemesi her şeyi bir sonraki haftaya bıraktık gibi açıklamalar yapması. Şunu herkes biliyor şu anda Oktay Mahmuti ismi sadece çok sevdiğimiz için bu kadar deklare edilmiyor taraftar tarafından. Yönetimin taraftarın isteğini her seferinde yok saymasına tepki koyuyor insanlar. Taraftar kimi isterse istesin yönetim hep kendi kafasının dikine gidiyor. Ben yıllarını basketbol salonlarında maç izlerken geçirmiş biri olarak az çok Galatasaray taraftarının psikolojisini ve salona gelip gelmeyeceği maçları sezerdim. Hep bugün 3000 bugün 7 bin gelir derdim hep de tutardı şaşmazdı. Net söylüyorum önümüzdeki sezon Galatasaray Euroleague'de olsa bile zor full salon oynar. Çünkü bu yönetim iki yıldır. Taraftar kimi seviyorsa kapı dışarı etmeye çalıştı. Kimi istiyorsa söz verdi tamamdır dedi almadı. Bizi sürekli dalga konusu yaptılar. Takım tarihinde ilk kez elemelerden gelerek üstelik Euroleague oynamış taraftar mutlu normal sezon birincilikle bitirilmiş. Beşiktaş serisinde (ki Fenerbahçe olsa yerimizde hayatta o düdükleri çaldırmazdı başkanları) elimizden çalınan en önemli maçtan sonra tek kelime etmeyen yönetim demek ki Oktay Mahmuti'yi göndermeyi ve Polat dönemini kapatmayı kafasına koymuştu. Yazıklar olsun ne diyim. Sanırım Yarı finalde elenmemiz sizin Erman Kunter'i getirmeniz için hayırlı olmuş. Bizde de suç bulmuyorum değil taraftar olarak. Oktay Mahmuti diye sürekli bağırmak yerine arada Adnan Öztürk ünal Aysal Refik Arkan diye de bağırsaydık salonlarda belki bu kadar kin gütmezdiniz adama...

Bu Filmi Daha Once Gorduk:
2008de Murat Ozyer Eurocupta Ergin Atamanin Besiktasini yenip 4. olmustu. Galatasaray icin uzun yillar sonra Avrupa arenasinda alinmis muazzam bir basariydi. Ligde ise ceyrek finalde Telekoma elenmistik. Hayal kirikligiydi ama playoutlardan sonra daha iyi sinyaller veriyorduk. O zamanlar yine Erman Kunter ismi geciyordu. Hatta playofflar baslamadan Kuntere teklif gittigi soylentisi dolasiyordu. Erman Kunter sozlesmem var diyerek Choleti birakmamisti. Orada iyi bir organizasyon kurmustu, seviliyordu sayiliyordu, NBAe gidecek oyuncular ve sampiyonluk icin inandigi yerde kalmayi secti. Galatasaray herzamanki gibi kesmekesti, yine tum yabancilar gonderilmisti, Sube sorumlusu Ahmet Dedehayirdi. Cok ic acici bir yer degildi acikcasi. Liseliler Murat Ozyerden rahatsizdi, belki Ulkerin adami oldugu icin. Sonraki sezon Besiktas!! maglubiyeti sonrasi carklar isledi ve Koray Mincinozlu getirildi. Ve CemaL Nalga olayina varacak surec de baslamis oldu.
Simdi bu seneye gelelim. Eurolige elemelerden gelen takim kimsenin yenemedigi CSKAyi yeniyor. Grubun son macinda sampiyon olacak Olye deplasmanda yenilerek F8 biletini kaybediyor. Ligi ise cok cok uzun zaman sonra lider bitiriyoruz. Ancak ozellikle takimin tutkali Shippin sakatligi nedeniyle yokus asagi gidiyoruz. Yari finalde cok iyi hava yakalamis olan Besiktasa eleniyoruz. Yine bir Besiktas maglubiyeti ve yine dugmeye basiliyor birileri tarafindan. 2 senede Euroligin gozdesi olmus, sistem basketbolu oynayan ve bundan vazgecmeyen, kendi gelenegi yaratma yolunda giden bir takimin basina balyozla vuruluyor. Hedef isim yine Erman Kunter. Artik kendini Fransada ispatlamis bir isim ancak gidebilecegi yerin sonuna kadar gelmis, bir atlama tahtasina ihtiyaci var. 4 sene onceki Galatasarayla simdiki arasinda buyuk fark var. Artan butceler, genc yetenekli oyuncular, yabancilar icin cazip bir kulup, taraftarin cosup costurdugu bir takim. Cholete de misyonunu tamamlamis bir hoca icin oldukca cazip bir ortam.
Benim tahminim bu sefer plan isleyecek ve Erman Kunter takimin basina gelecek. Oktay Mahmudi ise yoluna yine bir devde devam edecek. Biz taraftarlar ise destek verecegiz ve bir sonraki hezimeti bekleyecegiz

Benim icin sorun koç sorunu degil. Oktay hoca gider x gelir x gider y gelir. Olay düzgün bir yapılanma varken berbat edilmesi, verilen sözlerin yapılan açıklamaların icinin boş kalması... Burası kisilerin ihtiraslarına göre yönetilen bir camia ve bunu anladık... Polat dönemini tasfiye işi bitti. Klüp sokağa bırakılmadı. Son izlerde silindi. Yasasın Galatasaray Lisesi klübü. Cunku biz sokagiz ve Galatasaray SK diye bir olgu yok. Yasasın Aristoktatlar takımı Galatasaray Lisesi takımına, tek merak ettigim desteklemek icin ne tur bir şart var? Biz takıma gönül verdik. Liseye degil... Sokağa bırakmamışlar Galatasaray Turkiyedir derler birde .
Anladık tamam Galatasaray lisedir, lisenindir. Bizimki ise el şeyi ile gerdege girmek gibi, bize ait olmayan bizi sallamayanlari desteklemek. Terimde giderde liseli hoca bulamadılar...

GS yönetiminde basketboldan sorumlu yönetici yok. Genel olarak bilgileri kulübün idari çalışanlarından alıyorlar. Bu noktada yönetime "sitem" ederken neden Ali Türsan-Murat Tümer gibi konuyla asıl ilgilenenleri "sitem" lerinizden mahrum bırakıyorsunuz?
Misal soyunma odasında bir küfür olduysa veya olduğu söylendiriliyorsa bunun o soyunma odasından nasıl çıktığını düşünüyorsunuz? Tutku Açık mı söyledi başkana sizce? Malum son maç Sen P&R dışında bişi yapmıyorsun gibilerinden Tutku'ya süre vermedi ondan gıcık kapıp tutku mu söylemiştir bunu? (tabii ki Tutku demiş olamaz). O zaman yönetime yüklenirken GS basketbol takımının idari şubesinin beceriksizliklerini, sapkınlıklaraını basiretsizliklerini görmek gerek. En basiti saha içi kombinelerde bir sezon önce en önden kombine alan "normal" GS'lılar aynı yerden tekrar kombine almasın alamasın diye 2000TL yapıldı ilk sıralar. Böylece ilgili "gerçek" GS'lılara o kombineler verilmiş oldu. Bakın bakalım bu sene o ön sıralar kaç lira oalcak? Bunu yapan kim sizce? Ünal Aysal mı ayarladı bu kombine satışını? Allahın çobanı diyebilecek potansiyeldeki nam-ı değer Çene Serdar gibilerini üzmemek için Ali TÜrsan Murat Tümer gibi kulüp idari çalışanları mı?

Başkan ne anlar Basketboldan? Ona anlatılanlar kadar biliyor. Ve ona bunları anlatanlar belli adamlar. Küfür etmekten yorulduysanız biraz bunları düşünün. Sahi Ali Türsan'da GS liseliydi bak allahın işine :)) Murat Tümer desen TBF'nin adamı :))

Ya öyle bir algı oluştu ki Liseye düşmanız sanacak millet. Ki bununla ilgili çok defa yazdım. Lise GS için çok önemli bir yer. Şu süreçlerden bağımsız yaşamamız ele geçirilemez oluşumuzun çıkış ve direngi noktasıdır. Sorun lise değil. Liseden ilişkilerini kullanıp kapıcı olamayacak yetenekte kişilerin ona buna kapıcı çoban diyebilmeleri ve kendilerine vasıf edinme savaşları bunlar!

. En basiti saha içi kombinelerde bir sezon önce en önden kombine alan "normal" GS'lılar aynı yerden tekrar kombine almasın alamasın diye 2000TL yapıldı ilk sıralar. Böylece ilgili "gerçek" GS'lılara o kombineler verilmiş oldu. Bakın bakalım bu sene o ön sıralar kaç lira oalcak? Bunu yapan kim sizce? Ünal Aysal mı ayarladı bu kombine satışını? Allahın çobanı diyebilecek potansiyeldeki nam-ı değer Çene Serdar gibilerini üzmemek için Ali TÜrsan Murat Tümer gibi kulüp idari çalışanları mı?

!

Kombine mevzu ile şimdiki süreç arasında bende bağlantı olduğunu yazacaktım da o konuya takık gibi gözükmeyim diye vazgeçmiştim aslında balık baştan kopmuştu muhtemelen Mahmuti'de bu çarpık yapı ile bir yerde tıkanacağını bildiği için CEO'luk konusunda o kadar önem verdi.Bu klüp (yada çalışanları) taraftarına karşı hille yaptı dalavere yaptı bir önceki sezon satmadığı kombineleri satılmıştı yalanı ile birilerine verdi yenileme bahanesi ile şimdi bin bir palavra ile Mahmuti'nin ayağı kaydırılıyor.

Sezon boyunca yaşadığımız türlü hakem ve federasyon skandallarını ses çıkaramayan pısırık yönetim, resmi siteden açıkladığı halde Oktay hocanın sözleşmesini uygulamaya geçirmiyor ve hatta "Beşiktaş'a 3 defa yenildik, bunun nedenlerini araştıracağız" diye hesap sormaya kalkıyor.

Sen daha "her şey kontrol altında"ya ses çıkartmamışsın, federasyonun türlü rezaletlerine, her derbiyi hafta içine koymasına gık edememişsin, Beşiktaş serisinde katledilmemize laf edememişsin ama başarısızlıkta akbabalık yapmayı da biliyorsun.

Pasta büyüdü, lisecilerin iştahı kabardı, Oktay hocanın ilk falsosu beklendi ve darbe indirildi.

Yazıklar olsun,.

aynen düşündüklerimi yazmışsın.. o maç tarihleri ve saatlerinde sessiz kalmalarına ne sinir olmuştum..
hele şu an içine düştükleri durum tam bir skandal.. sabah başkan açıklama yapıyor inanın ne dediği belli değil kimse birşey anlamıyor.. yaw adam aklıllı söylesene tamammı devammı.. başkan sanki devam edecez niteliğinde acıklama yapıyor aynı saatlerde bütün tv kanalları ve haber siteleri yollar ayrıldı diye haber geçiyor.. muhtemelen başkan açıklama yaparken yönetimden bir kısım haber servisi yapıyor( çunkü örneğin ntvspor bu haberi doğrulatmadan kesın cumlelerle yayına koymaz).. fiyaskoya bak ALLAH ım.. neresınden tutsan elinde kalacak cinsten bir durum..
birde hamit altıntop ve drogba tranferlerindeki durumu yazmıyorum bile.. bir söylentilere birde alınanlara bak..
merak ediyorum futbol şampiyonluğu gelmeseydi bu yönetim ne hallerde olurdu..
bu kulüpte yöneticiysen 25 milyonu temsil ettiğini unutmayacaksın arkadaş.. o koltuklarlar babanızdan miras değil..

yaklaşık 6 yaşımdan beri bu kulübün basketbol şubesini futbol şubesinden daha çok seven biri olarak,hiç bu kadar hayalkırıklığı yaşamamıştım. bu koç değişikliği olayının iç yüzünü, içerde neler döndüğünü çok iyi biliyorum ve yakında burada açıklayacağım. ama önce bi sakinleşmem gerekiyor... yoksa hiç hoş şeyler söylemeyeceğim yönetim için!

Öztekin Bey lütfen açıklayınki en azından Oktay Hocayı karalama kampanyası yapanlar sussunlar.Mesele Oktay Hoca degil.Erkek Basketbol şubesinindeki yapılanmanın tekrar sıfırdan baslayacak olması.

Öztekin Bey lütfen açıklayınki en azından Oktay Hocayı karalama kampanyası yapanlar sussunlar.Mesele Oktay Hoca degil.Erkek Basketbol şubesinindeki yapılanmanın tekrar sıfırdan baslayacak olması.

Fazla iyimsersin ben yapılanma filan kalacağını düşünmüyorum
2 seçenek var düşük olan seçenek Efes gibi yüksek bütçeli toplama bir takım kurularak Beşiktaşın bu sene yaptıkları taklit edilecek
diğer ve yüksek seçenek bizim basketbol şubemiz vaar diyebilmek için öylesine bi takım kurulacak

ben yapılanma filan beklemiyorum hiçbirşey iyi yolda giden bir yapıyı bozarak yapılmaz bunun adı vazgeçmekdir
inşallah yanılırım

Bu yonetimin bu yil yaptigi omurgasizliklar bardagi tasirir niteliktedir. Her seyi beklerim ben bu yonetimden..
1. TFF seciminde Ata Aksu'yu destekliyoruz diye bildiri yayinlayip basbakanin isareti ile Aksu'nun cekilmesi sonrasi Demioren'e kosup sarilip opusmeler..
2. Sike karari sonrasi TFF istifa etmeli diyen yonetimin sampiyonluk sonrasi citinin cikmamasi, ne yani sike skandalinda derdimiz sampiyon olmak miydi? Ek olarak son kulupler birligi toplantisinda bu konuyu getiren TS'ye simdi zamani mi? diye cikismak..
3.Oktay Mahmuti sureci
4. Nihat Ozdemir ile gorusmesi

ya azicik adam olun azicik dik durun bir durusunuz olsun kendi adima sizin bu tutumunuzdan sikildim utaniyorum..

Fırat,
Sorunun cevabına verilecek en kibar yanıt 'OMURGASIZ' olabilir heralde. Türkçe anlama konusunda sıkıntısı olan elit beyaz Galatasaraylı arkadaşlar içinde, lisede ikinci yabancı dil derslerini asıp İstiklale piyasa yapmaya gitmemiş olanlar belki aşağıdaki haberi okuyup vizyonlu!! yönetimleriyle bir kez daha gurur duyarlar heralde, özellikle de 4. paragrafla...

Professional partnerships are like personal relationships. You should be a gentleman not only during but mostly after the end of the relationship. Oktay Mahmud left Galatasaray after two successful years adventurously, but he didn’t want to comment on anything.

In a communication with Eurohoops.net, the Turkish coach refused to comment anything about what happened between him and Galatasaray and said only: “I have nothing to say about Galatasaray. You must be gentleman also after the divorce”.

Mahmuti had two very good seasons with Galatasaray (Turkish league finalist in 2011 and missed Euroleague’s quarterfinals in the last game of Top16 this year), but his contract was terminated.

The… strange thing about this case is that Galatasaray announced on 14 of May the renewal of Mahmuti’s contract for 2+2 years through the twitter account of the team. Although a month later, the two sides signed the termination of their cooperation.

Mahmuti’s name is of course, too high on the list of several European teams and according to the rumors he’s connected mostly with Panathinaikos and Fenerbahce. But as he said himself: “Nobody has called me. I’ve heard the rumors, but I was too busy with the termination of my contract”.

www.eurohoops.net

Yönetim istifa ! Galatasaray'da gelen gideni gerçekten aratıyor.Ünal aysal futboldan anlamam diyordu ya bence hiçbir şeyden anlamıyor spor ile ilgili.