Bu sezon en çok bizi kim zorlar?

Bu sezon en çok bizi kim zorlar?


  • Kullanılan toplam oy
    105
bence bizi en çok efes pilsen sonrada fb ülker zorlayacak.

efes çok çılgın transferler yaptı ve çok güçlendi.hatta çoğu kişiye göre lig başlamadan favori.hele bide kasun u alırlarsa...

fb ülker de 2 önemli yabancı oyuncusunu kaybetti.ama bence yeni transferleri smith iyi bi oyuncu.fb nin pota altı çok güçlü.ayrıca bi kaliteli bi oyuncu daha alacaklar diye biliyorum.(tabii tanjevic gidip geleceğe yatırım olsun diye preldzic gibi bi oyuncu almazsa ki inşallah öyle yapar. :) )
 
bence bu sene efes-gs finali izliyecez.fbnin yabancıları vidmar-green-smıth-preldzıc galatasarayın ise mılojevız-gurovıc-zızıc-stricland-graves arada cok fark war.. ne kadar gönlümden gecen efes-g ise de telekomda final oynayabilir.
 
Bence en cok bizi Besiktas C.T. zorlar hem yerli hemde yabanci transferde cok iyi oyuncular takviye ettiler bir eksi leri var
takim birbiriyle oynamaya alisik degil ki takimin yüzde 70 deyisti
 
Tabiki de efes pilsen zorlayacaktır.Ama şampiyon biz olucaz inş.Bir ihtimal eğer yarı finale çıkar da efes pilsenle oynarsak finali fenerbahçe'yle oynarız diye düşünüyorum :)
 
Kadro genişliği faktörünü de düşünmek gerekmez mi ? Efes'in,FB Ülker'in TT'im kadrosun bize nazaran oldukça geniş.

Genel olarak az şans verilen FB Ülker'de bile Rasim veya Serhat'dan biri 12 kişilik maç kadrosuna dahi giremiyecek (5 yabancıları olacağını Ömerler,Oğuz;Semih,Mirsad ve Mrsiç'in kadroda olacağını düşünürsek).
Serhatı kadromuz da görmek isteyen bir çok kişi vardı bu forumda yada kişiliğini bir tarafa bırakırsak yetenek açısından Polat mı Rasim mi tercih edilir ama bu oyuncular belkide FB'nin maç kadrosuna dahi giremiyecek.

Efes'de de belli bir kalitede bir yerli oyuncunun 12 kişilik kadroya girememe olasılığı var .Kadroda en az 5 uzun olursa Smith,Thorton,Vujanic ile 8 ediyor bu durumda Engin,Ender,Cenk,Mustafa,Sinan'dan biri dışarda kalacak.

Geçen sezon BJK iyi ama dar kadrosu ile belli bir yere kadar gidebildi örneğin.
 
efes çok iddalı transferler yaptı benim oyum efese fenerin türk oyuncuları kaliteli ama asla green bi solomon olamaz kinsey çok istikrarlı bi oyuncu futbolun avarelyosu gibi onun yerinide çok zor doldururlar telekom da iyi transferler yaptı bizim takımın oyuncular arası uyumu belirler olayı bence ama şu bi gerçekki geçen sezondan daha kaliteli bi lig olacak
 
Rasyonel olarak düşündüğümde şu andaki kadro kalitesine baktığımda şöle bir sıralama beliriyor kafamda...
Kadro kalitesi bakımından;
1-efes
2-Telekom
3-GALATASARAY
4-fenerbahce
5-besiktas

Üsteki iki takımdan avantajımız Taraftarımız,ruhumuz olur...Yani kadro kalitesi bakımından açığımızı bizler sempatizan değilde taraftar olarak kapatabilirsek şampiyonluk neden olmasın,efes finali canlanıyor kafamda...
 
Fener in yerli oyuncuları Ömer ve Mirsad dışında bence yetenekleri cok sınırlı oyuncular . Yerli uzunları Mirsad ve Rasim dısında sadece işin savunma kısmını yapabiliyorlar , Mrsic ise 3 lük atmaktan baska sahada hic birsey yapmayan daha doğrusu 3 lük dısında yeteneği olmayan bir oyuncu (belki pas). Bunlar formda olmadığı zaman , iyi performans gösteremedikleri zaman takımlarına zarar veriyorlar ki bu da en cok karsı takımın işine yarıyor . Bence Fenerin kadrosu 5 büyüklerden sadece BJK ile cekisir .''Fener in kadrosu GSarayınkinden daha geniş diyenlere de kesinlikle katılmıyorum'' .
Yabancı oyuncuları ise ; M.Green ve Preldzic bu gelişmiş , kalitesi kat kat artmıs Beko Basketol liginde ne kadar tutunabilecekler soru işareti , Smith ise Engin Atsür ün anlattıklarına göre cok iyi şütör ama atletik ve delici özelliği yokmus , savunması hakkında hic bisi bilmiyorum . Üstüne basa basa söylüyorum suan icin Fenerin kadrosu bizim kadromuzun yanına bile yaklasamaz .

Suan itibariyle süprizlere cok acık bir lig bizi bekliyor.
 
Ali - Ihsan Baytar' Alıntı:
Bence en cok bizi Besiktas C.T. zorlar hem yerli hemde yabanci transferde cok iyi oyuncular takviye ettiler bir eksi leri var
takim birbiriyle oynamaya alisik degil ki takimin yüzde 70 deyisti
BJK bizi zorlayacan bence en son takımdır. Yabancı olarak baktığımızda Austin, Chatman ve Faison var. Geçen seneden kalma Apodaca zaten evlere şenlik. O da bizim Dee gibi oldu. Büyük umutlarla gelip sonunda hayal kırıklığı... Yerliler ise her ne kadar beğensemde eski Haluk olmayan bir Haluk Yıldırım. Haluk artık o işlevini kaybetti. Güçsüzlükten mi bilinmez saçma sapan şutlar atıyor. Muratcan ise iyi bir transfer. Uyum sağlarsa iş yapar fakat ondan verimi alacak hoca Hakan Demir??? Geçen seneki gibi başlarında Ergin Hoca yok. Yani oyunculardan max. verim alan bir hoca. Onların işleri oldukça zor. Pota altında ise İki yabancı uzuna bütün yük binecek... Kısacası onlar şuanda en dezvantajlı takım...
 
daha genis bir perspektiften bakarsak ;
- gurovic zorlar ( takimda sorun cikarabilme potansiyeli)
- kim degil ne zorlar sorusuna cevap olarak 3+2 kurali denebilir. huseyin ve tufan'in sakatlanmamasi lazim.
- kesinlikle recep ankarali zorlar.
- her zamanki gibi mirsad zorlar.

icerige uygun cevabim ise telekom.zira dudley turk statusunde, tutku bekir serkan ve barisX2 ile artik en iyi yerli rotasyonu onlarda. bu ligde farki da turk rotasyonu yaratiyor.
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Dudley eğer Türk olursa alacakları oyuncu da önemli(Eğer alırlarsa). .

Ben sezon sonu Lang ile sözleşme yenilediler diye hatırlıyorum. Birde malum sitedeki oyuncuların aldıkları yıllık ücret bölümünde Lang'in TT'den ne kadar aldığı da yazılı idi yani çok büyük ihtimal doğru hatırlıyorum.
 

Üst