Bu takım Galatasaray degil !

S

semko

Misafir
Öncelikle sözlerime çok üzülerek bu takım Galatasaray değildir diyerek başlamak istiyorum. Gönlümüzü verdiğimiz canımızdan çok sevdiğimiz Galatasarayımız maalesef Ülker firmasının kirli oyunlarına yenik düşmüştür.

Ülker kulübünde işsiz kalan antrenör, idareci ve hatta masöre kadar herkesi buraya yamayan Ali Doğan ve ekibi adeta Galatasarayımızı iş bulma kurumu haline getirmiştir.

İsterseniz olaylara şöyle bi göz atalım. Antrenör tercihinde hepimiz de çok iyi biliyoruz ki bu sene için gerek Özhan Canaydın gerekse basketbol şube sorumlusu Tuğrul Demir, Erman Kunter' i istiyordu ama Murat Özyer oldu.

Bu kulübe yıllarını vermiş, altyapıda en önemli jenerasyonumuz olan 81 jenerasyonuyla önemli başarılar elde etmiş Gürkan Zeroğlu' nun yerine de Aziz Bekir getirilmiştir. Gelelim Menejer Müge Berkalp' e; o da bu formayı karşılıksız sevenlerin başlarında gelen ve bu renkler altında büyük mücadeleler vermiş bi insandır. Kendisinin yerine Recep Şen, kondisyonerimiz Gürbüz Gürbüzoğulları' nın yerine ise Ülker kondisyoneri Semih getirildi.

Yine yıllarca bu kulübe hizmet etmiş, adeta kulübün evladı olan Barış gönderildi. Yanii köklü değişiklikler oldu ama ne hikmetse gelen kişilerin hepsi Ülker kulübünde işsiz kalan isimler. Recep Şen konusunu da şu şekilde açıklayayım: Murat Özyer' in eşi Derya Özyer' in İstanbul Teknik Üniversitesi klubüne antrenör olarak alınması sizce bir tesadüf müdür? Ülker kulübü masörünü dahil oraya getirmiş ve en az bizler kadar Galatasaraylı olan, aylarca maaşlarını almamış kişiler ya yalandan alt kademelere, örneğin masörümüz Osman Aşba gibi veya antrenör Sertan Çakırer gibi gönderilmişlerdir.

Ülker firmasının kölesi olmuş durumdayız sevgili Galatasaraylı kardeşlerim ve abilerim; dikkatinizi çekerim Ülker Beşiktaş ve Fenerbahçe' ye de sponsor olmuştur ancak hiçbirinde teknik komite değişmemiştir. Şube sorumlusu olarak orda duran fakat Ülker' in kuklası olan Atilla Kınay' ı da şiddetle kınıyorum. Lütfen biz tepkisiz kalmayalım bu kulüp bizim!!! GALATASARAYLI OLMAK AYRICALIKTIR.

ONEMLI ADMIN NOT U :

Canım kardeşim; iyi güzel bir başlık açıp iyi kötü eleştirilerde bulunmuşsun ama keşke bütün bunları yaparken Türkçe' mize biraz daha dikkat etseydin.

İnan bana orijinal metini okumak içinden gelmeyen birçok kullanıcı bu yazdıklarını okumamıştır bile. Bir insanın bir takım duyumlarının ve fikirlerinin olması hoş bir olay. Bütün bunları tüm forum kullanıcıları ile paylaşma amacı da güzel bir davranış ama insan herhangi bir konu ile ilgili ne kadar fazla bilgi sahibi olursa olsun, o bilgileri düzgün şekilde yazıya dökemiyorsa, kısacası satamıyorsa; o bilginin bir değeri kalmaz çünkü o bilginin ulaşacağı insanlar bir elin parmaklarını geçmez.

Yazını büyük ölçüde editledim; büyük harf-küçük harf hatalarını düzelttim, düşük cümleleri tamamladım ve paragrafların arasında boşluk bıraktım.

İnsanlara eleştiriler savurmadan önce forumda yazmayı öğrenmelisin. Burası ciddi bir platform. Bu ciddiyet doğrultusunda yazmazsan, bu mesaj senin ilk ve son mesajın olabilir. Aklında olsun ...

Birazda yapılan transferlere bakalım

transferlerede baktığımız zaman tam bir facia ve ihanetler söz konusudur geçen sezon beşiktaşda sezonu 2.1 sayı ortalaması ile oynayan mithat demirele çook ciddi rakamlar verilmiştir ve kulübümüze yıllarca hizmet eden mehmet baras ile yollar ayrılmıştırki mehmet baras çook az bir miktara oynamaktaydı geçen sezon bize çok maçlar kazandıran şemsettin baş yaşı bahane gösterilip gönderiliyor yerine kendinden 2yaş büyük yürümeye hali kalmamış dizleri sakat olan tolga tekinalp alınıor cemal nalga gibi daha a takım tecrübesi olmayan bi oyuncu hüseyin beşok gibi avrupanın en iyi pivotları arasında yer alan birisiyle aynı ücreti alıor aynı şekilde murat kayada heralde hayatında kazanabileceği en yüksek rakamlara imzalar atmıştır geçen sene tekelden aldığının çok üstünde bi para alan tufan ersözde bunlara eşlik edior kaptanımıza gelince para yok deniliyor geçen sene aldığı ücretin yarısı teklif edilior fakat forma aşkı olan kaptan burak sezgin kabul ediyor eski oyuncularımızın hepsine kumpaslar kuruluyor ve buna ne atilla kınay beyefendi nede yönetimimiz sessiz kalıyor paralar boşa saçılıyor lütfen sessiz kalmayalım bunlara galatasarayı yürekten sevenler bu formaya hizmet etmiş kişilerede ihanet etmeyelim

Eğer bu takım Galatasaray değil diyorsak geçen sene de değildi. İlk sponsorluk zamanlarından beri kimileri karşı çıktı, kimileri destek verdi. Ne olursa olsun sponsorluk bedeli-yatırımlar geçen seneye göre arttı (yine belki istenen düzey değilama artış var). Yani geçen seneye göre belli bir artış var.

Erman Kunter vs. Murat Özyer konusu daha önce de tartışıldı. O zaman da demiştim Erman Kunter bir markadır ama Murat Özyer de bir marka olacaktır. Murat Özyer'e güvenip arkasında durmalıyız.

Gürkan Hoca'nın yerine Aziz Bekir'in gelmesi de çok doğaldır, sonuçta herkes her yere kendi staffiyle gider. Aziz Bekir de altyapıda son 2 senede çok iyi işler yaptı, 88 jenerasyonunu Liseler şampiyonu yaptı vs. Gerçi altyapıya o bakmıcakmış ama keşke baksa.

Menajer seçimi ise tamamen belirsiz. Recep Şen'in hiç bir menajerlik tecrübesi yok ama genelde zaten bu işi eksi basketçiler yapar. Görüşülen isimlerden eski basketçiler de vardı, basket oynamamış insanlar da vardı. İyi midir , kötü müdür onu zaman gösterecek. Mesela Harun da ilk defa bu görevi aldı ama gözüken o ki çok iyi bir iş çıkardıki ben ilk o atandığında federasyon ve Dodo için kalkan olacak diye düşünmüştüm.

Recep Şen-Murat Özyer bağlantısndan bahsetmişsin ki düşünmemiştim ama dediklerini düşününce doğru şeyler. Recep Şen ve kaptan Derya'nın İTÜ de görev alması. Ama bundan önce bu görevi alan kişilerden farkı nedir bunun? Turabi Genç, ki bence başarılı bir görev yapmıştı ve istifası olmasa o sene playout a girmeyebiliridk, ilk defa menajerlik yaptı ve bir tanıdık vasıtasıyla o pozisyona gelmiştir ilk olarak. Keza Müge Berkalp de hiç bir menajerlik tecrübesi olmadan menajer olmuştur, ki bir sene önce bayan takımımız küme düşerken takımın başındaydı. O yüzden maalesef bu dünyada, neredeyse her sektörde bu tip atamalar var. Bize düşen zamanla Recep Şen'in başarılı-başarısız olduğuna karar vermektir.

Onun dışnda ismi geçenleri çok tanımıyorum o yüzden ne yazsam boş ama staff bakımından bir hocanın eski tanıdığı ve güvendiği isimleri getirmesi son derece mantıklıdır.

Sözleşme konularına ise ne desem doğru olmayacak. Bazı transferler doğru mudur dan çok bahsedilen değerinde midir? Eğer para gelir gelmez değerinden fazlaya sözleşmeler veriliyorsa yanlıştır, ama yine oyuncunun değeri sene içindeki performansına bağlı olacaktır. Umarım herkes aldığı ve alacağı paranın(umaırm bu sene ödeme sıkıntısı olmaz) hakkını sonuna kadar verecektir.

Sonuç olarak geçen sene de belirttiğim gibi keşke sponsora mecbur kalmasaydık. Ama şuanki dünya buna mecbur ediyor bizi. Eğer geçen seneki gibi playoffa ucundan son maç gireceksek, paralar futobla gitcekse, maç öncesi reklamlar kaldırılacaksa, asıl işi bu olmayan teknik heyet basketçileri maça çıkarmak için 1000 dereden su getirecekse, yabancılar para alamaıyoruz diye maça konsantre olamayacaksa vs. ben sadece Galatasaray adıyla, altyapıdan gelen gençlerle 1-2 seneyi heba etmeye şahsen razıyım. Ama şuanki tablo bana daha pembe geliyor, bunun bir nedeni de ligde yatırım yapan takımların azalması ve bir bakıma competition ın azalması. Umarım pembe gördüğümüz gelecek toz pembe olur ve eski günleri unutabiliriz.

Re: Birazda yapılan transferlere bakalım

semko' Alıntı:
cemal nalga gibi daha a takım tecrübesi olmayan bi oyuncu hüseyin beşok gibi avrupanın en iyi pivotları arasında yer alan birisiyle aynı ücreti alıor aynı şekilde murat kayada heralde hayatında kazanabileceği en yüksek rakamlara imzalar atmıştır

Heralde ile iş olmaz... Biraz sakin ol. Söylediklerinin tartışılması için söylediklerini öncelikle düzenli şekilde yaz. Forum kurallarını şöyle bir oku rica ediyorum. Cemal Nalga'ya verilen para yüksek olmakla beraber, Hüseyin'in yakınından geçmiyor. Mehmet Baras ancak kapasitesi kadar para alıyor ki karşılaştırdığın adam ben de transferinin çok olumlu bulmasam da Alman milli takım gardı. Mehmet ise maalesef aldığı süre kadar topk kaybı yapan bir arkadaş.Söylediklerinin yarısı yanlış bilgi. Diğer yarısı da çok dikkate değer şeyler değil, gerek Murat Özyer, gerekse Recep Şen bizim camianın çocukları, Galatasaray'ın ekmeğini yemiş insanlar. Derya Özyer de Murat hocanın karısı olmaktan öte, bizim önemli sembollerimizden biri , üstelik de şu anda kariyer yükselişte olna, milli takım tecrübeli olan bir koç. Onun böyle ayak oyunlarıyla, şununla, bununla iş bulduğunu söylemek açık konuşayım hiç hoş değil ve iftiraya girer. Üstelik sevgili Recep Şen İ.t.ü içerisinde o kadar etkin olsaydı- ki yakınen biliyorum, değil- kendini 3 kere kovdurtmazdı. Kendisi koçluk döneminde İTÜ'ye en zor vakitlerde sahip çıkmış, bunun dışında üst-yönetim başka koçlarla-Harun Aksoy gibi- çalışmayı tercih etmiştir. Söylediklerin doğru değil, üslubun ve yazın doğru değil , bu şartlarda diyalogu uzatmak da doğru değil. Derdim tartışma çıkarmak değil, istersen sana özelden bilgilenmen adına bazı kontratlar hakkında bilgi verebilirim , ama ricam biraz sakin ol, derlen toplan ...

Takıma yeni bi coach geldiyse o adamın kendi bildigi güvendigi kisileri yanına alması bence cok normal.
Murat Ozyer bence manevi yöndende bu kulube baglıdır
Ha Bu teknik kadrodan öncekilerde çok iyi Galatasaylı olabilirler bir çok fedakarlık yapmıs olabilirler
Ama bence önemli olan bu klubu ne verdikleri önemli
Hep Halil Üner'i tartıstık cunku herseyin sorumlulugu ondaydı bi yerde
Ben menejerlik vasfını yerine getiren pek bi kişi göremedim su klupte geçtigimiz senelerde
Ayrıca Maç esnasında bi pozisyon geregi hakemin yanlıs veya dogru bir kararından sonra sube baskanı yada ona yakın bir görevi olan bir şahsın sahaya inip hakem tartaklamasıda Galatasay'lılık degil.

bana göre ülker ile yapılan sponsorluk anlaşmasında yönetim acizliğini yine gösterdi fb ye göre çok daha dezavantajlı bir sponsorluk anlaşmasıyla karşı karşyayız ama diğer taraftan bana göre teknik kadro ve basketbolcu seçimlerimiz yerinde 2 iyi yabancı transferiyle takım iyi bir hale gelecektir bu sene...

Valla arkadaşlar, yönetimin acizliği deniyor ama buna da şükür. Geçen sene Ülker, bize basketbol için harcanması gereken parayı verdiğinde, bizim yöneticilerimiz gidip bu parayı, artık malesef bir Galatasaray klasiği haline geldiği üzere, futbol şubesine aktardı. Kimse üstünde durmadı ama sene başında ülker başkanının "biz o parayı Galatasaraya hibe ettik" sözü aslında bence çok ağır bir laftı ama kimse üstünde durmadı. Kısaca kimse neden Ülker fenere gitti, Galatasaraya gelmedi; eşit şartlar niye yok demesin.
Ayrıca bir coach un kendi ekibiyle gelmesi kadar normal bir durum yok. Çok yadırgamayalım.
Mithat Demirel kesinlikle skorer değil ama takımı oynatan bir oyuncu. Alman milli takımının değişmez oyuncusu, ayrıca Alba Berlin de yıllarca oynadı. Bizde de başarılı olucaktır.
Bunun haricinde, yazılarımız da noktalama işaretlerine de kullanırsak pek güzel olur :)

Bari klübü de Ülker'e satsınlar...

Basketbolda anlatıldığı gibi Ülker'in kadroları getiriliyor.Bu Galatasaray'ın basket camiasında hakimiyet arzusundan ileri geliyor.Ülkenin her kademesine adam kollamakla birilerini getirenler büyük klüplerde etkili oluyorlar.

Ben gayet profesyonel çalıştıklarını ve saldırılarının politik bir amaç da güttüğünü düşünüyorum.Erman Kunter geldi derken son anda vazgeçme olmaz;bunu engelleyen birileri oldu.

Arkadaşımız klübe sahip çıkalım demiş,çok doğru söylüyor.Futbol takımı da Ülker den 5 milyon euro alsın,oyuncu alsın diyorlar.Ülker'in parasını alın sonra onlarda klübü alırlar.

Geçen sene Ülker sayesinde bütün transferi yaptık diyordu bazı arkadaşlar.Para verdiler ve şimdi karşılıgını alıyorlar.

ülker akllıca bir ticaret hamlesi yapmıştır. onlar tabiki en az destekle en çok reklam alma peşindeler ama benim sinirlerimi bozan bizim aciz yönetimin buna göz yumup Galatasaray ımızın markasını düşürmesidir.Galatasaray bu fb nin çok daha altında bir sponsorluk desteğine imza atmıştır.bir klübün prestiji böyle düşürülmez...

şimdi sevgili arkadaşlar öncelikle şunu sölemek istiyorum neden erman kunter olmuşken bi anda ülkerspor sponsor oldu ve ülkerspor işsiz kalanları galatasarayımıza geldi neden fenerbahçenin veya beşiktaşın teknik kadrosunda en ufak bi değişiklik olmadı belki bu yazdıklarım galatasaraya karşı ağır olduğu için biraz ağrınız gitti fakat herşey ortada birde bu yapılanlara destek çıkarak kulübümüze daha çok zarar verdiğimizin farkındamısınız?olucak şey diil birde bunlara cephe oluyorsunuz gerçekler ortada madem efesi murat özyer süpürdü ozman bu senede şampiyonluğa oynayan fenerbahçenin veya yine kafaya oynayan beşiktaşda adı bile geçmedi bunları sorarım sizlere? mithat için hala konuşmanın ne anlamı war bütün sezonu 2.2 sayı ortalamayla oynayan bi oyuncuya 250bin dolar vermek ne kadar akıllıca bilemem doğrusu bir kişi kaptan burak ve şemsettin başa yapılanlara sesini bile çıkarmamış gerçekten yazık !!!

Bu Takım Galatasaray Değil

Ben bu takımın başına Erman Kunter'in geçmesini isteyenlerdendim.Çünkü GALATASAYIMIZA çok şeyini verebiilecek bir antrenör.Bunun dışında Murat Hoca takımın başına gelince GALATASAR da bazı şeyler değişecekti.İşte Semko kardeşin anlattığı gibi parasızlık döneminde GALATASARAY için özveri ile çalışan GALATASAR için herşeyini veren insanlar ülker istedi diye GALATASAR ile bağları kopartıldı.yerine ülker kadrosu getirildi.Ama aynı ülker hiçbir bıranşta EZİKLERE verdiği desteği GALATASARAYIMIZA göstermedi.GALATASARAY onalr için hiçbir zaman iş ve işçi bulma kurumu olmayacaktır.Bunu herkes bilmelidir

Evet öncelikle bu yazıyı okuyunca çok üzüldüm vede şaşırdım ancak semko kardeşin sölediklerine katılmamak elde değil görünen köy kılavuz istemez ben bir galatasaraylı olarak bu olan bitene anlam veremiorum ve şiddetle kınıyorum galatasaray spor kulübüdür iş bulma kurumu diil !!!

Semko Gecen sene Besiktas'ın ve Fenerin teknik kadrolarında bir problem varmıydı?Simdide yok
Problem bizdeydi.Murat Ozyer'in iyi yada kötü oldugunu zaman göstericek ama gecen sene yaptıkları bu sene icin bi referans olur
Mithat'ın gecen sene oynadıgı sürelerde göz önünde bulundurulmalı gecen senenin büyük bölümü çürüdü benchte
Hala Alman Milli takımına davet ediliyosa demekki bişeyler var
Bu sene icin çok karamsar seyler yazıyosun
Ama emin ol hersey gecen seneden cook daha iyi olucak
Bide sunu demek istiyorum zor gunlerde klupte bulunan kisilerin hakkı ödenmez.Ama daha iyiye gitme yolunda bisiler varsa bunun önünde kimse kesemez

umarım herşey dediğin gibi olur fakat mithatın almanyaya davet edilmesi çok büyük bi ölçü diil sonuçta novitkiye topu şengün kaplanoğlunu getirsek oda geçirir heralde ayrıca geçen sene bence hapsolmuş bi oyuncunun piyasası düşermi artarmı ? mademki o kadar ii oyuncuydu neden bence mahkum oldu ayrıca fenerbahçede ligi bizle aynı seviyede sayılacak derecede bitirdi ligi fener 7 biz 8 bitirdik play off ta ise biz ülkere fener efese 3-0 lık sonuçlarla elendik aradaki fark nedir ???

NOT: YUKARDAKİ ADMİN NOTUNU OKUMADIN SANIRIM. KİMSE SENİN YAZILARINI ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞAMAZ. BU SON İHTAR SANA EĞER YAZIM KURALLARINA UYMADAN YAZMAYA DEVAM EDERSEN BU SON MESAJIN OLACAKTIR.

İki takım antrenörünü kıyaslarsak araki ucurumu görürüz
Bunu tartısmak bos olur bence
Ayrıca Fenerbahcenin maçına gittigimizde saha icinde 4 dolasan herseyi organize eden Menejerler ve bu menejerler taraftarınıda benchnide o kadar rahat ettiriyo ki
Bende klubumde artık bu tip menejerle görmek istiyorum
Umarım artık görürüz

semko' Alıntı:
umarım herşey dediğin gibi olur fakat mithatın almanyaya davet edilmesi çok büyük bi ölçü diil sonuçta novitkiye topu şengün kaplanoğlunu getirsek oda geçirir heralde ayrıca geçen sene bence hapsolmuş bi oyuncunun piyasası düşermi artarmı ? mademki o kadar ii oyuncuydu neden bence mahkum oldu ayrıca fenerbahçede ligi bizle aynı seviyede sayılacak derecede bitirdi ligi fener 7 biz 8 bitirdik play off ta ise biz ülkere fener efese 3-0 lık sonuçlarla elendik aradaki fark nedir ???
abi öyle kolay diil nowitzki yi doğru yerde topla buluşturmak
daha doğrusu bu her uzun için geçerli
yunanistan-çin maçına bakarsanız bunu görebilirsiniz
mithat ve dixon beraber oynarsa çok can yakar
ve
mitchell ve tufan yedek
murat kayayla süreyi paylaşabilecek iyi bir 3 numara albilirsek çok iyi olur
holman da gelirse tadından yenmez(tabi eski holmansa)

bugune kadar klube ne destegi verdinki? senin burada yazı yazmanla bu oyuncular orada oynamıyor parayla oynuyor.. ilk olarak bunu bil... Arkadaşım iki milyon dolar ver sen klube istersen halil üneri getir ama önce iki milyon dolar ver ve antrenörlüğe kendin geç istersen ki eleştirdiğin murat özyer belkide senden daha koyu bir galatasaraylı olup geçen sene ülkere şampiyon yapmıştır gönül isterde ki sadece galatasaray olsun klubun adı ama malesef o zaman şube kapanmayla yüz yüze olur... eleştirdiğin transferlere gelince kimi istiyordun macajuskası mı hüseyin beşok yıllık 600,000$ imza attı yani bizim bütçenin dörtte birinden fazla ki bunda antrenörlerin parasıda var unutma aziz bekir ise milli tkımın yardımcı antrenörüydü mithat sonuçta dünya şampiyonasında oynamış bir guard tolgayı sadece istatisliklerle değerlendirme eleştir ama takdir etmeyide bil klub iyiye gidiyor olamayan bir şube yerine galatasaray cc tercih ederim...

bu arkadaşımızın yazdıklarına katılmıyorum başka bir konuda eleştirmiştim bende gs yönetimini yani murat özyer yetenekli bir coach olabilir ama erman kuntere değişilir miydi diye....

ama bütün üst düzey işlerde bir kural vardır göreve gelen kişi çalışacağı ekibi de kendi seçer ve genelde bildiği tanıdığı adamlarla çalışır.....

aziz bekir şehremini lisesini dünya şampiyonu yapan kadronun başındaydı başarısız olacağını sanmıyorum......

ayrıca verilen ücretleri bilemiyorum ama bence gs çok önemli transferler yaptı ki bunların içinde en önemlisi bence fatih solak ( her ne kadar oyun stilini beğenmesemde ) ...özellikle tbl için pota altında ciddi derecede katkı sağlayabilecek bir oyuncu ayrıca holman transferini de çok iyi buluyorum ki sakatlıktan tam anlamıyla kurtulmuşsa bu gs için çok iyi bir haberdir....

mithat demirel için de kusura bakma ama kimseyi alman mili takımında boş yere oynatmazlar geçen sene bjk nin oyun tarzı nedeniyle orada pek başarılı olamadı bir de belli bir takımda senelerce oynamış oyuncular başka bir takıma gittiklerinde uyum sorunu yaşayabilirler ayrıca alman liginin sertliği ve kalitesi ile türk liginin kalitesi bir değil mithatı birazda bu zorladı geçen yıl sanırım ama diğer arkadaşlarında belirttiği gibi oynamaktan çok oynatmaya yöneli,k bir guard olduğu için bence faydalı transferdir.....

cemal nalga ya gelince bence türk basketboluna uzun vadede çok değerli hizmetler verebilecek yetenekte bir oyuncu... emin ol onun peşindeki tek takım gs değildi bu durumda kesenin ağzı açılmak zorunda kalınmış olunabilir. açıkcası basketbol kariyeri bitmek üzere olan hüseyin beşoka o parayı vermektense cemal nalgaya verilmesini çok daha mantıklı buluyorum

almighty' Alıntı:
mithat demirel için de kusura bakma ama kimseyi alman mili takımında boş yere oynatmazlar geçen sene bjk nin oyun tarzı nedeniyle orada pek başarılı olamadı bir de belli bir takımda senelerce oynamış oyuncular başka bir takıma gittiklerinde uyum sorunu yaşayabilirler ayrıca alman liginin sertliği ve kalitesi ile türk liginin kalitesi bir değil mithatı birazda bu zorladı geçen yıl sanırım ama diğer arkadaşlarında belirttiği gibi oynamaktan çok oynatmaya yöneli,k bir guard olduğu için bence faydalı transferdir.....

Valla Furkan; Mithat DEMİREL yedek oyun kurucu pozisyonu için fena sayılmayacak bir transfer olabilir ama Alman Milli Takımı' nda boş yere oynatmazlar falan yorumu biraz yoruma açık diyorum.

Ki zaten son dünya şampiyonası' nda Alman Milli Takımı' nın birkaç maçını izleme fırsatı bulduk ve Mithat çok da fazla süre alamadı. Sadece şunu sormak isterim. Alman Milli Takımı' ndan Nowitzki haricinde hangi oyuncu Türkiye Milli Takımı' nda oynayabilir ? ( He belki yaşlanmasına karşın Okulaja olabilir ama onu da Tanjevic takıma almaz. Yaşlı ya takımı gençleştirme olayına ters eheh )

Alman Milli Takımı bence vasat hatta vasıtın altı bir takımdır. Dünyanın en iyi oyuncularından Dirk NOWITZKI' nin varlığı takımı bir yerlere getiriyor hepsi bu. Şöyle söyleyim; Mithat DEMİREL Türk Milli Takımı' nda oynama şansına sahip olsa , kadroya alınır mı?

Ender ARSLAN - Barış ERMIS - Hakan DEMIREL - Engin ATSUR - Hakan KOSEOGLU - Can AKIN - Cuneyt ERDEN - Kerem TUNCERI - Mehmet YAGMUR - Tutku ACIK ... Al sana direk aklıma gelen 10 tane oyun kurucu. Bunlardan hangisini kesip de aday kadroya davet edilir ki ?

Ki diğer türlü düşünürsek bu oyuncuların hepsi de Alman Milli Takımı' nda ilk 5 oyun kurucu olarak maçlara çıkabilecek potansiyelde. Ve istisnalar haric hepsi de kendi takımında bench oyuncusu konumundalar.

Kısacası Galatasaray' a yedek guard olarak alınan Mithat DEMIREL , ligdeki diğer yedek guard lara göre de vasat kalıyor diye düşünüyorum.