Bütçe ve Sponsorluk

Bugün gerçekleştirilen lansman sonrası soru işaretleri giderilmesi gerekirken maalesef belirsizlik aynı kalmıştır. Başkan Mustafa Cengiz'in ifadeleri de gerçeği yansıtmamaktadır.

- Geçen sene kadro maliyeti 5.4 milyon euro, bu sene 2.5 milyon euro diyor Başkan. Geçen sene 5.4 milyon euro kadro maliyeti imkansız. Bu sene içinse önce Ekim ayı Divan Kurulu'nda 1.8 milyon dolar dendi daha sonra Aralık ayı Divan'ında kadro maliyeti 2.2 milyon dolar dendi. Başkan'ın Ekim ayı içinde 1.8 milyon euro'ya takım kurduk ifadesi de herkesin malumu. Sormak lazım kadro maliyeti transfer yapmadan 1.8 ile başlayıp nasıl 2.5 milyon euro oldu ?

- 50 milyon TL borç ile aldık 20 milyon TL ödeme yaptık diyor Başkan. Takımın maaş ödemesini yapmak bile borç ödemek oluyorsa ben ne diyeyim böyle işe?

- Basın mensubu soruyor bu iş birliğinden Galatasaray'ın kazancı ne kadar? Cevap: mahremiyet sebebiyle açıklayamam. Yandan CEO söze girip Galatasaray'ın başarısı için sınırsız diyor. Göreve gelmeden önce iki cümlesinden birinde şeffaflık diyen bu ekibe uygun davranışlar gerçekten.

- Otarşik bir yapı kurduk, bize küçülmeye gittiler deniyor asla böyle bir şey yok dedikten bir sonraki cümle geçen sezon 5.4 milyon euro bu sene 2.5 milyon euro kadro maliyeti diyor. (rakamların yanlış olması da cabası) Bu konuda ayrıntı olarak şahsi fikirlerimi ifade etmem gerekirse geçen sene kurulan kadrolar ile ve alınan sonuçlar ile bu seneyi kıyaslamak sağlıklı değil. Peki neden? Çünkü geçen sene yaz aylarında euro ve dolar kuru yükselmiş değildi ve ona göre takımlar oluşturuldu. Kapanan kulüp hatırlamıyorum fakat bu sezonun başında kapanan iflas eden kulüpler oldu ve sezon içinde ekonomik kriz yaşayıp türlü sorunlarla boğuşan takımlar oldu. Kıyaslama yapmak çeşitli sorunlar sebebiyle doğru değil.

- Başkan Ocak 2017'de göreve geldikten 10 ay sonra son gün transfer yasaklarını kaldırmış ve hepsini birden kapattık demişti. Geçen gün yönetici Cansever taksitlendirme yaptıklarını ve hala ödediklerini bana söyledi. Yani öyle söylendiği gibi nakit hepsini ödeme yok. Bugün Başkan aynen şunu söyledi: Galatasaray'ın istediği her an transfer yasağını kaldıracak gücü vardır. Peki soruyorum şimdi sayın Başkan, her iki takımımızda transfere ihtiyaç duyarken ve koçlar transfer isterken siz transfer yasaklarını neden kaldırmıyorsunuz? Çünkü siz kaldırmak istemiyorsunuz. Başarı kazanmayan orta sıralarda seyreden bir takım arzunuz var. Aman başarı kazanıp beklenti arttırmayalım aman para harcamayalım aman yerli oyuncular maaş diye tutturmasınlar vs vs...

Bugün ki basın toplantısı beni oldukça üzdü ve sinirlendirdi. Bu yönetim bu anlayış ile şubenin bir noktaya gelmesi , başarı kazanması mucizevi gelişmelere bağlıdır. Erkek basketbolda ikinci devre yine büyük mali sorunlar yaşanmazsa ilk 6'da olma şansımızı da çok az görüyorum. Keşke Okan Böke'nin voleybol şubesini sahiplendiği kadar mevcut yönetici ekip basketbol şubesini sahiplenseydi. Yazıklar olsun...
 
Sponsorluk anlaşmasının detayları basın toplantısında açıklanacak diye bildiri yayınlamıştı geçenlerde resmî site. Ne diyim, tez zamanda defolup gitsinler artık. Zaten iyi bi rakam olsa bunlar gece gündüz mobeselere bile açıklarlar biz anlaşma yaptık bakın diye, demek vahim rakamlar..
 
Söylenecek söz yok yazıklar olsun. Bahsi geçen paralara sponsor olunduysa hiç olmasın daha iyi marifet diye anlatır bir de yakın zamanda bakın sponsor bulduk diye. Zaten bu sene EuroCup'ta 32 turunda elendik, kupada eleniriz, ligde de 8. olur eleniriz. Hiç bu sponsorluklara gerek yok konuşacaksa.
 
Yıllık taş patlasa 1 milyon euroluk bir anlaşmadır.
Bence o kadar bile değildir.
Zamanın da 3 milyon euroyu beğenmiyorduk şimdi geldiğimiz durumu dehşet verici.
Mevcut yönetim gitmediği süreci daha çok üzüleceğiz...
 
doğa sigorta basketbol sponsorluğu 1.5 seneliğine 5m tl imiş. 2m usd değil.

senelik 3.67m tl yapar ki bu da 615k euro/yıl yapar.

odeabank sponsorluğu 3 yıllık 9m euro idi. (via@emre_akyazici)
 
Uygun teklif gelmiyorsa sponsorsuz devam edersin. Kulübün marka değerinin bu kadar düşürülmesine nasıl müsade edersiniz. Senelik 600 bin euroya koskoca Galatasaray'ın yanına ismini koyuyor dandik bir sigorta markası. Çok mu muhtaçsınız 600 bin euroya, bir de salak salak açıklama yapıyorlar. Bu zor günlerde sponsorluktan kaçmayan bilmem ne diye. Herif 600 bin euroya basın toplantısında kendi markasının da adının da reklamını yapmış, koskoca Galatasaray'ın adının yanına kendi sigorta ismini koymuş verilen paraya bak. Rezillik
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Üst