• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Can Natan İstifa

Puanları 0
Çözümler 0
@Veysi Deniz Baskın
Öncelikle bu konuyu açmakta geç kaldığımı belirtmek isterim. Aslında bu konu kupadaki Fenerbahçe maçından sonra açılmalıydı.

Fenerbahçe yöneticisi bizim benche kadar gelip bizzat bizim benchi azarlarken Can Natan hiçbir şey yapmadığı gibi en ufak bir tepki dahi koyamamış, pısırık bir şekilde konu mankeni olmuştur. Size soruyorum; bu olayda yöneticiniz ne tepki versin isterdiniz? Ya da siz olsanız ne tepki verirdiniz? Ben orada olsam ve şu olayda o yöneticiyi tutup Fener benchine kadar sürükleyemesem ertesi gün istifamı verirdim.

Günümüze gelirsek; bu seneki takımın hali zaten ortada. BCL finaline sığınmaya lüzum yok. Bu takımın final yolunda ne hallere düştüğünü, finali 1 damla bile hakedecek bir basketbol oynamadığını herkes biliyor. Son maçın son dakikasına kadar inanmasam da destekledim çünkü kupa şansı devam ederken vurmak aptallık olurdu. Ancak içten içe hepimiz biliyorduk bunu haketmediğimizi. Can Bey de bu noktada saçma sapan kadro tercihlerinin hiçbirisinde sorumluluk almayarak zaten o koltukta kalmayı haketmiyor.

Gelecek sene için çıkacak isimlere baktığımızda hocanın ultra vizyonsuz, azıcık aşım ağrısız başım kafasının devam ettiğini görüyoruz. Açıkçası Can Bey ya bu kafayla bu işin gitmeyeceğini bilmeyecek kadar cahil ya da bir şeylere elini sürmekten imtina edecek kadar pozisyonuyla alakasız bir şahıs. Can Bey'in aptal olmadığının farkındayım ancak elini sürmekten korktuğu da net ortada. Bu açıdan kendisinin basketbol görevlerinden istifa etmesinin, buraya basketbolu kullanarak hem kendi adını duyurmaya hevesli hem de bunu yaparken camiaya kendisini ispat edecek birisinin gelmesinin daha hayırlı olacağını düşünüyorum.

En önemlisi de ben artık BSL karması kurabilecek kadar vizyonu olan insanların Galatasaray hakkında karar verici olmasını istemiyorum. Geçen sene kurdunuz gördük; bu seneyi de mi daha başlamadan berbat etmek istiyorsunuz?

Bakın benim şahsen büyük bütçe, kariyerli oyuncular gibi bir beklentim yok. Hiçbir zaman da olmadı. Takip etmeye başladığım yıllarda Galatasaray playoffa anca giren bir takımdı zaten. Ama ben artık BİR AMAÇ ETRAFINDA KURULMUŞ BİR TAKIM görmek istiyorum. Bunu da yapacak vizyonu, ilgisi ve becerisi olmayan Can Natan'ı da artık daha fazla görmek istemiyorum.

NOT: Bu metin hocadan memnun olduğum anlamına gelmez. Aksine Bir Yakup gitsin diğer Yakup gelsin istemediğim anlamına gelir.

Sorun isimler değil, sorun kulüpte şubeye bakış. Ama bu nasıl değişir hiç bilemiyorum.

Can Bey ailece babasi dahil tanıdığım bir Galatasaraylı; her maçta takimin yanında olur uzulur, çaba sarfeder, butce arttırımı icin de ugras veriyor...
Başarılı mi degil tabi ki ama belki linclenecegim bu konuda Galatasaray bir baskan kulübüdür ve bazı kararlar istense de Başkanımız onayı olmadan alınamaz.

Can Bey ailece babasi dahil tanıdığım bir Galatasaraylı; her maçta takimin yanında olur uzulur, çaba sarfeder, butce arttırımı icin de ugras veriyor...
Başarılı mi degil tabi ki ama belki linclenecegim bu konuda Galatasaray bir baskan kulübüdür ve bazı kararlar istense de Başkanımız onayı olmadan alınamaz.

Ben de üzülüyorum, beni de yönetici yapsınlar o zaman abi. Cebinden para mı vermiş, ödeme aksamış da ödemeyi mi yapmış. Ne faydası olmuş mesela yönetici olarak. Hocam 17 maçın 13ünü kaybetmiş. Hadi CL var diye göz yumduk ama bu çöp yığınına müdahale etmiyorsa basketbol şubesinde durmasının anlamı ne?

Ben de üzülüyorum, beni de yönetici yapsınlar o zaman abi. Cebinden para mı vermiş, ödeme aksamış da ödemeyi mi yapmış. Ne faydası olmuş mesela yönetici olarak. Hocam 17 maçın 13ünü kaybetmiş. Hadi CL var diye göz yumduk ama bu çöp yığınına müdahale etmiyorsa basketbol şubesinde durmasının anlamı ne?
Can Natan isitfa etse nolacak ? Yönetim Kurulundan baska bir yöneticiye al Basketbol subesine sen bak derler.
Bu arada ben abartildigi kadar kötü oldugunuda düsünmüyorum. Basketbolda ilk senesiydi.

Mesela bundan önce Turgay Zeytingöz diye her karari veren bir Menajerimiz vardi. Burdaki herkeste hemfikirdi Basketbolu iyi bildigine dair ama yapilan transferleri, tercih edilen koclari hepimiz gördük.

Basketbol konusunda gerçekten samimiysek;

Can Natan İstifa!
Yakup Sekizkök İstifa!
Ömer Yalçınkaya İstifa!
Dursun Özbek İstifa!

Aksi takdirde;
Can gider, Canan gelir.
Ömer gider, Somer gelir.
Yakup gider, Jacob gelir.

Aksi takdirde;
Can gider, Canan gelir.
Ömer gider, Somer gelir.
Yakup gider, Jacob gelir.

Bu kadar basit işte. Mantalite değişmeden sürekli herkese istifa diye yazıp geçiyoruz basitinden.
Bu şubede istifa etmesi gereken tek kişi Yalçınkaya'dır.

Bu Dursun Özbek yönetiminde ondan daha fazla Basketbolu bilen ya da daha iyi yöneticilik yapabilecek biri var mı , açıkcası bilmiyorum. Aslında yönetici bütçeyi üst seviyede tutup , maaşları ödeyebiliyor ve hem koça hemde oyunculara uygun ortam sunabiliyorsa görevini iyi yapıyor demektir. Burada kilit nokta takım menejerinin (Ömer Yalçınkaya'nın haksızca işgal ettiği makam) yönetima ve başkana doğru bilgileri verip harekete geçmelerini sağlamasıdır. Koçun yeteneksiz olduğunu, kurulan kadronun bütçeye göre skandal olduğunu, Göksenin ve Buğrahan'ın takımın bir an önce temizlenmesi gereken kanserli hücreleri olduğunu açıkca söylemesi gereken menejerdir. Ömer Yalçınkaya'nın bunları bir tanesini bile söyleyebilecek kapasitesi olmadığını hepimiz biliyoruz artık. Ondan, önce koç ve menejer değişmeli.

Aslında geçen yıl başkanlık seçiminde Dursun Özbek seçilmese bunların hiçbiri yaşanmayacaktı. Ömer Yalçınkaya ve Yakup Sekizkök geçtiğimiz sezon biter bitmez kovabilir, bizi büyük hedeflerimize taşıyacak bir koç ve menejer takıma getirilebilirdi. Bütçemiz doğru kullanılabilirdi. Olmadı ve Dursun Özbek tekrar seçildi. 2026 Mayıs'a kadar da görevinin başında. O zaman Can Natan'dan daha çok Yakup Sekizkök ve Ömer Yalçınkaya'nın kovulmaları için baskı yapmamız gerekiyor. Sadece bununla bile Galatasaray Basketbol Takımı'nın önünü açabiliriz. Gelecek sezon ligin 3. büyük bütçesi olmaya devam edeceğiz ve ilk 2 bütçesi ile aramızdaki fark daha da kapanmış olacak. Bu büyük bütçe asla Yakup Sekizkök çapsızına ve Ömer Yalçınkaya'ya emanet edilmemeli.

Can Natan isitfa etse nolacak ? Yönetim Kurulundan baska bir yöneticiye al Basketbol subesine sen bak derler.
Bu arada ben abartildigi kadar kötü oldugunuda düsünmüyorum. Basketbolda ilk senesiydi.

Mesela bundan önce Turgay Zeytingöz diye her karari veren bir Menajerimiz vardi. Burdaki herkeste hemfikirdi Basketbolu iyi bildigine dair ama yapilan transferleri, tercih edilen koclari hepimiz gördük.
Bakış açına bak, sadece basketbolu bilenler yöbetici olabiliyor di mi? Yahu patron olan bir kişi tek başına mı yönetiyor firmasını her alanda işinin uzmanlarını,ehlisini alıyor ki sağlıklı bir iş yapısına sahip olsun ona göre de başarı kazanabilsin..

Ömer Yalçınkaya'yı şubeye Dursun Özbek getirdi değil mi? Direkt Can Natan'ın getirebileceğini ve şubede yetkisinin olduğunu düşünmüyorum. En azından idari açıdan. Orada süs niyetinde duruyor. Yani hiyerarşik olarak bakarsak Can Natan'ın Ömer Yalçınkaya'yı görevden alabileceğini düşünmüyorum. Onu oradan alabilecek tek kişi Dursun Özbek. Bu yüzden de istifa etmesi gereken aslında Dursun Özbek. Dursun Özbek gitmeden yan branşlar düzelmez.

Geri