Casa Ted Kolej: 86 - Galatasaray C.C: 91

Onur Uncu aracılığıyla Onur Yavuz şimdi senden ayrıntılı yorum bekliyoruz :D şu son saniye üçlüğü olayı biraz kafamı karıştırdı maç uzamasına rağmen yinede çok sayı yemişiz green ve davis'ten yoksun olan ted normal sürede 74 sayı yenecek bir takım değil.bu arada 4 numara olayını biraz açarmısınız
 
Maçı kazandık ve bu tür bir maç kazanmamız uzun vadede iyi oldu, böyle bir kriz anından başarıyla çıkmak, isyan edilen bir olayın sonucunda pozitif sonuç almak daha motive eder.

Ankarada maçı izleyen arkadaşlarımız gelince daha net anlarız olayları. Onurcum orada lafım genel olaraktı bugün hakemler cidden çok aleyhimize düdükler çalmış da olabilir ama sonuçta yendik ;) Büyük takımlar hiçbir zaman mazaret üretmeden, her türlü zorluğun üstesinden gelen takımlarıdır.
 
zor oldu ama bizim oldu merak etmeyin..normal surenin sonunda 3 sayı ondeydik..skorborddaki kronometre sıfırı gosteriyordu ama hakem onlara topu verdi ve sanırım ricky idi topu alan adam 3 lugu gonderdi potaya...neyse biz destegimizi kesmedik aldık macı..uzatmalar rahat gecti zaten bizimkiler 8-9 sayı civarı bir fark olusturdular..Zaten bagırmaktan pek skorboarda bakamadım :)
 
fitch macta 17 sayıya ulastıktan sonra uzun sure tıkandı sayı atamadı...macın sonuna dogru tekrar sayı yaptı..
yalnız macın en skorer adamı onlardan..30 sayı attı 11 numaraları..

Macta bizi skor olarak Tufan ,Fitch ve Darrel Mıtchell ...Şuan aklıma gelenler bunlar..
 
Casa Ted'de anlaşılan Green'in yokluğunda patlamayı Shields yapmışkendisinden beklenmeyecek bir başarı yaptı sayı konusunda bence.hakkaten bu son saniye 3lüğünü bende mrk ettim.ayrıca 2 eksiği olan ted karşısında zorlanmamız ayrı bir soru işareti geldi bana?herşeye rağmen maçı kazandık ve 4.lük yolunda önemli bir maçı kazandık.olası play-off'larada 0-0 başlayacağız bu iyi.takımı tebrik ederim ayriyetten.fakat bir şey daha dikkatimi çekti.son 2 haftadır maçlarımızda rakip takımdan hiç beklenmeyen
2 oyuncu skor yükünü elinde bulundurdu.bu.önce muratcan,sonra shields.buda işin ayrı bir ilginçliği tabiki...
 
tufan ışıldıyor
tolga ekstra oynamış
fatih kıpırdanmış zahmet olmuş ama telekom üstüne iyi geldi bu play off şansı yüksldi 0-0 a gldi umutlanıorm
 
Deplasmanda alınan galibiyet her türlü çok güzel..
Önümüzdeki haftaki maçtan önce Daçka'nın Beşiktaşı yenmesi de ayrı bir güzel olmuş...Haftaya da kazanıp artık 4.lükte iyice rahatlayalım...
 
ankaranıın deplasman olmadıgını 1kez daha gösterdik... ;)

güzel bi galibiyet oldu.. :claps
 
kazandıysak taraftar sayesinde kazandık.gerçekten çok iyiydik.özellikle 4. periyot ve uzatmalarada.ne demiş büyüklerimiz "Ankara deplasaman sayılmaz ;) "
 
Ankaralı Aslanlar olarak takımımıza gereken desteği verdik. Tribünler çok güzeldi. Son saniye yediğimiz üçlük heycan ve coşku yaptı :) Daha iyi oldu diyebilirim :)

ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR BU BÜYÜK TARAFTARA!
 
ankara taraftarı özellikle 4 periyot ve uzatmalarda ıslıkları ve tezahüratları ile çok etkili oldu.
maç sürekli çekişme halinde geçti.zaten periyot skorlarıda birbirine çok yakın.ficht ilk çeyrekte çok az süre aldı.çünkü pota altında girdiği mücadelede yüzüne darbe aldı.ama tekrar girdikten sonra 17 sayıya kadar çıktı.daha sonrada bir daha son çeyrekte kenarda unutulunca girdiği sürede bişey yapamadı.en etkili isim bugün tufandı.inanılmaz mücadele etti.sayıyada çok yardımcı oldu.fatih 10 sayı vcivarında attı.ama hucüm ribauntlarında müthiş bir performans gösterdi.ki takım olarak hucüm ribauntunda iidik.micthell bişeyler yapmaya çalıştı.kritik 3lüklerde attı ama genele vurduğumuzda daha iyi maçlarınıda izledik.murat bugün kötüydü.ondan daha çok şey bekliyor b takım ama o bekleneni veremiyor.kaptan burakta hucümda çok etkili değildi.tolga heralde geldiğinden beri en fazla katkığı yaptı 10 sayı civarında attı.uzatmada 4 tane faul atışı soktu.
maçın adamı ise rickydi.30 sayı attı.ayırca son snde üçlükle uzatmaya götürdü.ki tufanında hatası vardı orada faul yapmalıydı.denedi ama faulü yapamadı.allahtan basket faul olmadı o pozisyon.hakemlerde gsye karşı sertliğe izin verirken tede karşı izin vermedi herşeye faul çaldı.
 
Üçlük pozisyonu hakemlerin yaptığı en büyük hataydı çünkü onların son saniye şutundaki ribaunt mücadelesinde Fatih'ten dışarı çıktı ama maç bitmişti korna öttü. Hakem saate 0.1 koydu ve oynattı.

Mantıken de o pozisyonda tip ile sayı yapılması gerekir çünkü bilim kurallarına göre topu kontrol edip atman için en az 0.3 saniye gerekiyor (nba'de kuralı var). Richard topu aldı, kontrol etti, dışarıya doğru bir adım çekildi ve şutu attı. Belki de 1 saniyeden fazla geçti, basket girince de hakemler saydı. Büyük bir hataydı. Yine de yukarıda Allah var kazandık ;)

Adamlarda Richard azıttı resmen. Akıl almaz şutlar girdi ikinci bir Muratcan vakası yaşayacaktık.

Tufan ve Fatih en kritik anlarda sorumluluk aldılar. Özellikle Tufan'da büyük gelişme var. Savunması ile Richard'a en kritik anlarda potayı göstermedi. Fatih de iyi boğuştu içeride, özellikle ribauntları çok kovaladı, ısrarcıydı.

Bir parantez de Tolga'ya açmak istiyorum. Murat hoca'nın güvendiği kadar var gerçekten. Uzatmalarda çok kritik bir top çalıp, fast break ile bitirdi ve en kritik zamanlarda 4 tane serbest atış sokarak maçı kapattı.

Fitch'den git gide soğuyorum. Bazen çok gereksiz zorlamalar yapıyor. Çoğu zaman fast break şanslarında frene basıyor. Yine de 17 sayısını çaktı. Ama bu 17 sayıyı gününde olan bir Murat çok rahatlıkla atabilirdi.

Holman hiç konsantre değildi oyuna. Hani bir adam eski kimliğini arar ya, Holman da onun gibi, Arda'nın şu anda bjk'de eski günlerini aradığı gibi ksk günlerini arıyor.

Bu hafta kadromuza katacağımız 4 numara ile çok daha iyi yerlere gelebiliriz ;)
 
Taraftar desteğini maç boyunca arkasına alan takımımız, 4 çeyreği başa baş (zorlanarak), uzatmayı ise rahat bir oyunla kazandı.

4. çeyreğin sonunda hâlâ anlam veremediğim, bir hakem olayı yaşandı. Süre 0.00 iken, hakem topu Ted Kolejli oyunculara verdi ve pota altından başlayan Ted Kolej 1-2 saniye süre sonunda, attığı üçlükle skoru 71-74’ten, 74-74’e getirdi ve maç uzadı. Benim anlamadığım, süre 0.00 iken oyun neden devam etti? Oyunun devam edebilmesi için sürenin değiştirilip tekrar oyuna devam edilmesi gerekmez miydi? Çünkü topun elden çıkması için süre lazım. Ted Kolejli oyuncu neye göre topu elinden çıkardı? 1-2 saniye daha elinde tutsa, kim ne diyebilecekti, onu merak ediyorum. Böylece maç uzatmaya gitti.

Uzatma süresinde de, akıllı oynayarak maçı kazandık.

Can gerekli yorumu yapmış zaten. :) Fitch maçı 20 sayıyla tamamladı sanırım.
 

Üst