Ceyhun Hocaya Sorular & Eleştiriler

1) Kendisini dışarıdan gözlemlediğinde oynanan oyun ve alınan sonuçlara göre Galatasarayı yönetecek konumda görüyor mu?

2) Geldiğimiz durumu nasıl açıklıyor? Bu durumun nedenleri? Çözümü?

3) İstifa etmeyi düşünüyor mu?

Sormak istediğim bazı şeyler var hocaya büyük ihtimalle cumartesi günü maç öncesi izin isteyip maç sonrası konuşurum. Ceyhun hoca konuşmak isteyenleri geri çevirmeyen yanlışlarını söyleyenelri itmeyen ders alan bir insan. Varsa yanlış yaptığını düşündüğünüz bir şeyler bunları açık açık yazın buraya Ceyhun Hoca inanın bunalrdan bir fikir alacaktır. Eleştirirken en azından GS'ımıza da yararlı olrusunuz arkadaşlar.

Öncelikle hocaya çok saygım var ve bilgisindende kimsenin şüphe edebileceği insan değil .Kariyeri yaptıkları yetiştirdikleri ortada.İki sorum var birincisi:Takım bu sene geçtiğimiz senelere nazaran daha az agresif ki bu Ceyhun hocanın tarzı değil kesinlikle,takımda bir kuvvet ve kondisyon eksikliği var gibi eskisi gibi agresif mücadele edemiyor gibi gözüküyor takım.Bu konularla ilgilenen bir uzman varmı acaba?Cem Akdağlı kadroda ve Okan Çevikli kadro hatta geçen seneki kadro bile saçma maç kaybetmesine rağmen daha arzulu ve istekli oynuyordu.Bu konuda sorun nedir acaba?
2.si Simone kendisine istediği katkıyı verebiliyormu?Bence kupa veya tek maçlık serilerde Simone etkili olabilir ama Playoff ve üstüste oynanan maçlarda aynı agresifliği sahada görebilmek zor.Simone Avrupa'da kupa hedefleyen takımın ilk 5 oyuncu tercihinde kıta dışı oyuncu tercihi olabilecek düzeydemi?
Seneye özellikle uzun 3 numara pozisyonunda Avrupalı ve Türk oyuncu transferi düşünüyormu?Keskin bir şutorümüzün olmaması bizim opsiyonlarımızı azaltıyor bence

1-Hodges ve Gintare yerine daha iyi oyuncular alınamaz mı ?(Bu iki oyuncuda Ceyhun Hoca'nın istediği oyunculardı)
2-Ne ceza kesecek oyuncu var ne içeri penetre edecek oyuncu var. Bu çok zor bişeymi sıradan takımlardaki bazı oyuncular bile slalom yapıyor ama bizde yok.
3-Oyuncuları çoğunlukla boşvermiş ve koyvermiş görmek çok üzücü bazen topu alan sallıyor inançsız bir şekilde bu şekilde nereye kadar.Takım yeni lafı da artık bahane olmaktan çıkmalı..

Verdiğimiz her pas rakip oyuncunun eline deyiyor nerdeyse...Bu Beşiktaş maçında sorun yaratmadı ancak pas kanallarını kapatma konusunda daha iyi olan Fenerbahçe maçında çok sorun yaratacaktır...Bunun çözmemiz gerekiyor,yoksa başımıza çok iş açar bu durum...Beşiktaş maçı yanıltmamalı kanımca...

Kendisine göre şu anda ligimizde bulunan Türk oyunculardan (FB dışı) hangileri önümüzdeki sezon için düşünülebilir. Yani hangileri bu takımda rotasyonda iyi süre alabilecek düzeydedir. Eğer böyle bir oyuncu kendisi için yoksa bu yerli sorununu seneye nasıl halletmeyi planlıyor ?

Ceyhun Hocam çok değil iki sene önce bu takım avrupada kupa kazanmıştı .Bu zaman içerisinde hangi yanlış tercihlerle bugunkü duruma geldi . Yani fenerden 20 sayı farkla yırtıcak duruma demek istiyorum !

Eleştiri değil yorum...

İnsan yanlış yapar ama bunu düzeltmek için uğraş vermelidir...Yaptığınız yanlışlar için değil ama bunu şimdiye kadar düzeltemediğiniz için sizden herhangi bir beklentim kalmadı...Çok güveniyordum ancak hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim...Burda 4 aydan beri hocam yanlış yaptığınız ortada bunu düzeltmek için çaba göstermelisiniz diye çağrıda bulunuyoruz ama ne sizden ne şubeden herhangi bir hareket yok,dolayısı ile ışıkta yok...

Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım...Birşeyleri düzeltemiyorsanız ki düzeltemiyorsunuz yapılacak tek iş kalıyor...

Lütfen biraz daha insaflı olalım .Karşı takımın kadrosu ile bizimki birmi ?Ha bunu kuran hoca yada yönetim değil mi evet o yarı konu .Bakalım bir
Birselmi Işıl mı? Esmeralmi Tuğba mı? Nevriye mi Bahar mı?
Hiç Oynamayan Şaziyemi-Nihan,Gülşah mı ? Oynamayan Nevin Nevlin mi Melisa Can mı?

Birtek yabancılarda oda Simone ve Slyvia kendi matchuplarına üstünlük sağlıyorlar.Tamika geldiğinde yabancılarda ligde üstünlük kuracağımız kesin ama Avrupa'da zor işimiz.Takım maalesef geçen senelerden daha az mücadele ediyor sahada bariz gözüküyor.3. periyot 4.periyot takım düşüyor bu sene.Ne yapıp edip mücadeleyi üst düzeye çıkartmalıyız yoksa zaten kadro olarak Türklerde üstünler tek şans mücadeleyi 40 dak yapacak düzeye gelebilmek.

O mudur,bu mudur meselesini geçelim...
2 yabancı tercihi yaptı berbat...Daha öncede dediğim gibi sınırsız kaynaklardan iki berbat tercih yapan kişinin sınırlı kaynaktan ne yaptığının önemi yok...Bİrde Augustus'u tercih etmezdim demesi en hafifinden gaftır...Kimi tercih edecekse artık...Yaptığı tercihler ortada...

Kerem Bozgeyik' Alıntı:
O mudur,bu mudur meselesini geçelim...
2 yabancı tercihi yaptı berbat...Daha öncede dediğim gibi sınırsız kaynaklardan iki berbat tercih yapan kişinin sınırlı kaynaktan ne yaptığının önemi yok...Bİrde Augustus'u tercih etmezdim demesi en hafifinden gaftır...Kimi tercih edecekse artık...Yaptığı tercihler ortada...

Kesinlike katılıyorum Kerem iki tercihte çok zayıf tercih.Bencede alındıktan sonra Augustus için bu yorumda yanlış .Tamikayla bir çok şey değişecek bence ama bu takıma kondisyoner mi özel antrenör mü ne gerekirse getirmeli yönetim bence .Takım diğer senelerin aksine 3. 4. periyotta bitiyor iyi takımlara karşı.

- Tercih ettiği yabancıları canlı olarak kaç defa izlemiş öncelikle bunu merak ediyorum.. Ve bu transferlerden kendisi memnun mu ?

- Türkiye'nin 2. büyük bayan basket takımı konumundan 1. konuma çıkmanın yolları neler kendisine göre ?

- Bu başarısızlıkta kimin payı var ? Kendisini de suçlu olarak görüyor mu ?

Bu takımı 8 aydır çalışıtırıyorsunuz. Türk milli takım ve Galatasaray bayan basketbol takımı antrenörü olarak Türk oyunculardaki inanılmaz kötü verimi neye bağlıyorsunuz? Özellikle bir milli takım hocası ve Türk olmanız nedeni ile Türk oyuncularda performans artırımı için neler yapıyorsunuz ? yada hiç bişey yapmıyor musunuz çünkü bir karış ileri giden oyuncu yok aksine Türk oyuncular performans olarak geriliyorlar.
Yabancı oyun kurucu alıp sakatlanınca neden yerine forvet oyuncusu aldınız ? bu takımda gözle görülür kaliteli guard ihtiyacı varken!
Türk pasaportlu yabancı için daha kaliteli bir oyuncu bulamaz mıydınız? çünkü melisa için verilen pasaporta yazık olduğunu düşünüyoruz.

Ceyhun Hoca'ya tek eleştirim yabancı transferi istememesidir. Belki istemiş de alınmamış da olabilir ama rakibimiz giden 2 yabancı yerine 3 yeni yabancı alırken biz niye tek bir transfer yapmadık?

Bugün bir Becky Hammon olsa kadromuzda ya da ne bileyim bir Ilona Korstin olsa ya da Nevriye'yle eşleşecek Avrupalı bir uzun mesela Leuchanka olsa fena olmaz mıydı?

Aynı doğrultuda sene başında Becky Hammon transferi neden gerçekleşmedi?

Bugünkü maç ile ilgili;

1- Alan savunması deneyebilirdik belki. Bir de rakibin Fowles'a yaptığı gibi Nevriye'yi tutmalıyız, bir an boş kalmamalı, onun adamı onunla kalmalı, gerekirse ikili sıkıştırma getirmeliyiz.

Bir sonraki maç benim gözümde en büyük sınavı verecek. Nevriye'ye karşı alacağı önlemleri merakla bekliyorum.

2- Bahar'dan daha fazla verim almasını bekliyorum, Milli Takım'da verdiği güveni vermeli Bahar'a, boş şutu bulunca kullanmalı Bahar.

3- Fowles'a gelen ikili sıkıştırmaları daha net cezalandırmalıyız. Daha etkili katlar yaparak yada sahayı daha iyi paylaşarak bunu cezalandırabiliriz.

Bu arada Cem Akdağ'ı daha fazla alçaltmamak ve yerine gelebilecek daha iyi bir antrenör olmadığı için kalmasını istiyorum.

Aras Kafkaslı!

İstifa başlığını geneli yansıtmıyor diyerek kilitliyorsun, ama çok net bir şekilde geneli yansıtıyor, ortada çok başarısız bir hoca var, hezimet üzerine hezimet yaşanıyor, herkes mutsuz ama burda sansür uygulanıyor.

Yeni bir başlık açmayacağım, Ceyhun hocanın aciz duruşundan mutlu olanlara kocaman bir teessüf gönderiyorum, bize bu hezimetler müstehak!!!!!

Ha unutmadan bir de şak şak şak....

Buyurun hocayla ilgili yazacaklarınızı buradan yazın, beni katmadan. Taraf olmak istemiyorum çünkü. Şahsi görüşleri, belirgin bir dille forumun görüşüymüş gibi gösteren başlıkları ben sevmiyorum. Başka biri de Ceyhun Hocam Arkandayız başlığını mı açsın maç kazanınca. Burası antu forumu gibi mi olsun. "Hocaya destek", "Hoca gitsin", "Hoca erken geldi", "Hoca geç gitti", "Hoca değil yönetim suçlu" diye 20 tane başlık mı açılacak? Herkes görüşü neyse buradan belirtebilir.

Kırıcı laflar kullanmana gerek yok Eyüp Abi, "şak şak şak" olayına gireceksek ben de kalp kırıcı bazı şeyler çıkarırım eskilerden. Isıtıp önüne getirmek gibi bir basitlik yapmayacağım, bana yakışmaz. Size de yakışmadı zaten.

Eyüp Yıldız !

Daha önümüzde en az 6 tane daha Fener maçı var bilmem farkındamısın? Ve bu maçlara bu oyuncular, bu teknik kadro ile çıkacağız! Geçen sene bile ZK konusu önemli maçlar gelince kilitlenmişti! Bekleyin bu maçların bitmesini ondan sonra ne kininiz varsa kusun!

Komedisiniz vallahi, sanki Feneri bütün branşlarda yeniyormuşuz gibi konusuyorsunuz. Adamların en iyi gittikleri yer bayan basketbol yahu. Kulup vizyonu olarak gerideyiz amatör branşlarda kalkmış hocaya suç buluyorsunuz!

Elinde önemli bir bütçe varken aldığı yabancı oyuncuların bu kalitede olmasını nasıl değerlendiriyor? Yoksa bütçe falan yok da Medical Park ve Yönetim bizi mi kandırıyor? Acaba Galatasaray'ı taşıyamadı mı?