Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...
Bu oyunun adı basketbol:mucizeler sporu...
Tek başına takımını sırtlayanlari son saniyeler basketleri, müthiş geri dönüşler vs. Hiçbir şeye olmaz, imkansız gözüyle bakmam. T-Mac'in Spurs maçındaki son 35 saniyesi, Kobe'nin 81'i, LeBron'un tek başına play-off'ta yaptıkları vs... Ama şöyle birşey var ki bu organizasyon birbirine kenetlendi. Bazıları şımarıklık, bazıları ukalalık, bazıları görmemişlik dese de Cavs birbirine bağlanmış basketboldan zevk alan oyunculardan kurulu bir takım. Ama bir eleman var ki ''KİNG'' diyorlar ona...
2003 Draft'ında şans Cleveland'ın yüzüne gülmüş ve ilk sıra hakkı Cavs'e geçmişti. Takımı bataklıktan çekip çıkarabilecek, takımı şaha kaldırabilecek, takımın kralı olabilecek bir adama ihtiyaç vardı. O da bulundu: LeBron James. Masalsı bir öykünün başlangıcı, şansın Cavs için döndüğü ve talih kuşunun bahtsızlara vurduğu andı. Cavs ileride tarihinin hiçbir döneminde yaşayamadığı başarıları ve zaferleri ''KRAL'IN DÖNEMİ'NDE'' yaşayacaktı. Bu sadece Cavs için değil NBA için de bir milat olacaktı. O 2003 Draft'ında birçok yıldız seçilmişti. Wade, Melo, Bosh gibi şu anda NBA'in elit oyuncuları. Hatta Wade, LeBron ve Kobe ile beraber NBA'in en büyük üç oyuncusundan biridir bana göre.
Kuruluş tarihi birçok kişiye göre 2003'te LeBron ile başlayan Cavs, başladığı yapılanmanın sonucunda bugün 2009'da NBA normal sezonunu ilk srada bitirdi. Önceden hayal edilmekte zorlanan ağızdan çıkmayan ''şampiyonluk'' sözcüğü, artık hedefler arasındaydı. Bu yüksek sesle belirtiliyordu.
Şimdiye gelirsek... Detroit eşleşmesinin taktik yönden incelemesini sonra yaparız ama ben diyorum ki bu safhaya gelmiş ve kendine bu hedefleri koymuş olan Cleveland Cavaliers erken bir şekilde Detroit'e elenip hayallerini ertelemez. Ben Detroit adına en iyimser şekilde serinin 4-2 biteceğini tahmin ediyorum...
Alperen Kaplan' Alıntı:
Tüm Cavs taraftarı kardeşlerimden avatar ve imzam için özür dilerim..
Alperen önemli değil. Ama ben de şimdiden LeBron'un posterlik smaçları için ve olur da süpürülmenize karşı özür diliyorum...