Kutay bey madde çok net. 1 sporcu 1 Eurocup takımından diğerine ilk transfer döneminde sadece 1 kez transfer olabilir.
Madde sporcuya 1 kez transfer hakkı veriyorum, onu da şu zamanda veriyorum demiyor. Bu yöndeki yorumunuz yanlış. Sporcuya şu zamanda 1 transfer hakkı veriyorum diyor. O zaman da geride kaldı. Dolayısıyla bize engel bir madde değil. Maddenin amacı da 1 sporcunun aynı organizasyon içinde habire kulüp değiştirmesini engellemek.
Netice olarak bu olası transferde dediğiniz açıdan bir sorun yok.
Metin bey ilk transfer donemınde demıyor "during the same season" diyor yanı "aynı sezon boyunca diyor " sezon boyunca tum sezonj kapsar aksı takdırde regullar sezonun sonuna kadar derdı.Gayet acık bır sekılde aynı sezonda bır transfer hakkı vermıs
Zaten ılk transfer donemı dedıgınız sey nedır ? Normal sezonun sonu ıle top32 arasında gecen sure .Pekı bu surede kaç mac oynanıyor ? Hiç maç oynanmıyor .Sadece zateb mac oynanmayan donemde verılen transfer hakkının kısıtlanmasının nasıl bir anlamı olur anlamadım.Yanı oyuncular normal sezon bıttıgınde takım degıstırebılıyor yenı takımlar ıle ılk maclarına cıktıklarında zaten transfer donemı bıtıyor halı ıle bır kez daha takım deguıstırmelerı zaten bu transfer donemı ıcın mumkun degıl kı söz konusunu en fazla bır kez takım degıstırebılır ıbaresı sadece ılk transfer donemı ıle ılıskılı olsun dedıgınız gıbı olsa zaten madde 8.4 olmasa da olur.
Yanı sızın dedıgınız gıbı soz kınusu madde sadece ılk transfer donemı ıcın olsa sonrası ıcın bır ksııtlama olmasa madde 8.4 olmadan da bu koşul saglanır .Madde 8.4 yok farz edelım bır an sadece madde 8.3 var
Normal sezon boyunca(yanı maclar oynanırken ) bır eurocup takımjndan baska bır eurcuo takımına gecıs olabılır mıydı ? Hayır olamazdı madde 8.3 e gore transfer donemı normal sezon bıtımınde baslıyor.
Bır oyuncu top 32 bırıncı macına cıktıktan sonra ucuncu mac sonjna kadar bır eurocup takımjndan dıgerıne gıdebılır mı ? Hayır gıdemez cunkı yransfer donemı değil.
Ha madde 8.4 olmasa oyuncu teorık olarak normal sezon ıle top 32 arası herhangı bır maca cıkmamısken istedıgı kadar takım degıstebılırdı ama maça cıkmayan oyuncu durmadan neden takım degıstırsın o kadar kısa surede .
Yanı madde 8.4 olmasa bıle sızun yorumladıgınız durum olurdu madde 8.4 olduguna gore farklı bır durum var ."duruıng the same season" dedıgıne gore aynı seson bpyunca tek hak verıyor ıkı nokta ustuste koyup da özel ve tek bır zaman dılımı belırtgıne gore sadece o özel zaman dılımınde verıyor.
Yanı madde 8.4 tek bır transfer hakkına ızın verıyorum o ıznını de ıkı transfer donemınden sadece ılkımıcın verıyorum dıyor.Belırtıgım gıbı zaten transfer donemler hep maclar arasında arada mac olmayan donemler oldugu ıcın zaten madde 8.4 hıc olmasa oyuncu zaten maxımum sadece ıkı kez takım degıstırebılır(hergangı bır maca çıkmaksızun takım degıstırme durumu harıc)Bırı normal sezon/top 32 arasındakı mac oynanmayan donem dıgerım top32,3/4 arası .Zaten madde 8.3 fıılen eurocup takımları arasındakı transfer hakkını dolaylı olarak ıkı ıle sınırlıyor.Kuralı koyan arkadsslar bunu yeterlı gormuyor .Ikı de olmaz sadece bır kez olur dıye ozel madde koyuyor o ozel maddeye de transferın mumkun olduğu her zaman olmaz sadece su zaman olur dıye bır ksıtlama da ılave edıyor.
Yanı bence gayet acık tek ısnısnası Jerrels Kazanın sozlesmelı oyuncusudur ama eurocup lsıtesınde yoktur euroocup resmı sıtesı gecen sene lıstede olan oyuncuyu sozlesmesı devam ettıgı ıcın cıkarmamıstır sıtedekı lısteden