Curtis Jerrels

Jerrels'in Eurocup sitesindeki kadromuza ismi eklendi. Muhtemelen Kazan Eurocup lisansi cikartmadigi icin bize lisans verdiler. Bir problem cikmadi yani cok sukur.

1 haftada yapılan yorum sayısı ilk 5 oyuncularımızdan Lasme ve Green için yapılan yorum sayısını geçmiş. Nispeten sansasyonel bir transfer oldu.
Eldeki imkanlar ve transfer sürecinde neler yaşandı bilmediğim için varsayımlar üzerinden eleştirebileceğim bir transfer değil. Ama Milano'daki sezonu dahil beğenmedim. Bizim 2-3 numaralardan oyun kuran sistemimize ne kadar dahil olabilir bilemiyorum. Son sezonda üçlük yüzdesinin de düştüğünü gördüm. Sakatlığı deliciliğini ne kadar etkiledi orası da muamma. Yani çok riskli bir transfer ve son yıllarda top 8 sezonundaki Bonsu hariç riskli transferlerden hiç verim almadık. Teknik kadronun vardır bir bildiği diyerek iyimser bakıp hayırlı olsun demek istiyorum.

Sakatlik sonrasi verecegi katkı onemli . Takımadaki hırslı , agresif ve dengesiz oyuncu eksikligini kapatabilecek bir oyuncu Jerrels ..İkinci bir Gordon neden olmasin ?. Tutarsa takımın çehresini degistirir .. Son iki üc yıldır Keith Langfordh ile mütiş ikili oldular.. Gerçi saglikli bir jerells şuan eurolig'in ortalama her takiminda oynayabilecek kapsasitede.. Bunu milano'da hem lig hem avrupa'da kanıtladi..

Kişisel en iyi performansını yansıtacağını varsaysak Mccollum'dan iyi olur ama bizim ihtiyacımız bu değildi. Ergin Ataman zorundalıktan yapıyor bu transferleri çok yazık çok... Bu şartlar altında 10 koçun 8'i bırakıp gider hele birde milli takım koçuysa.

Milano döneminde Langford ve Hackett'i baltalama riski vardı ve onları baltalamadı. Aynı uyumu Mccollum ve Schilb ile de yakalamasını ummaktan başka şansımız yok.

Jerrels'in form tutması çok uzun sürer ki o da belli değil. Son derece anlamsız bir transfer. Bu kadar önemli sakatlık geçirmiş bir oyuncunun eski günlerine dönmesi hiç kolay değil. Oysa ki bizim takıma hemen verim vermeye başlayacak oyuncu gerekiyordu.

Jerells'in sorunlu kimligini ve sakatlik problemini biz bir düsünüyorsak staff on kez düsünmüstür . Mali durum göze alindiginda böyle bir riske girmekten baska sans kalmiyor
Muhtemelen 200-300 bin dolar gibi bir fiyata sezon sonuna kadar anlaşmiş olmaliyiz.. Hic yoktan iyidir bakalim bu aksam olaj macinda son durumunu görecegiz..

200 300 bin dolar ciddi bir rakam yalnız. Daçka wilbekini 280 bin dolara aldı mesela hem de 2 3 ay oldu. Ciddi 300 bin dolarsa çok üzülürüm

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fiziksel durumu korkularımızın aksine fena değil gibi ayrıca topa hakimiyeti zaten bildiğimiz kadrodaki tüm oyuncularımızdan iyi ama öte yandan daha ilk maçtan takım kimyasına olası etkisi ile ilgili endişeleri desteklekleyebilecek verilerde var .İlk maçı olduğu halde Schilb ve Sinana kıyasla daha az sahada kalıp daha fazla top kullanmış.Mccollumdan farklı olarak sadece topu kullanmayı değil hem topu elinde tutmayı hem de topu kullanmayı sevıyor .Savunmada hemen her perdeye takıldığı gibi pas kanalı baskı savunmasında da pek etkılı gelmedi maç eksiği var daha ıyı olacaktır mutlaka ama yine de vasat altı bir savunmacı gibi.Takım kimyası açısından hala ciddi riskler olduğunu dusunsem de fiziksel durumu nedeni ile bitik halde olmadığını görmekte sevindirici.

Perdelere takılmasının, fazla penetre etmemesinin sebebini ilk maçı diye yorumladım ben şahsen. Normal Jerrells basar geçerdi oralarda ama misafir gibi oynadı biraz bu akşam :D